|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:39 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Антивирус - покупка
Понеже се развихри тема за гадинките, ама темата бая се напълни, та реших да е отделна тема.
Какво може да се купи като антивирус в БГ? При мен седи проблема ползването с нелицензиран софтуер, на служебния компютер не мога да си позволя да накачуря каквото ми дойде.
Трябва ми свестна антивирусна програма, която да не мъчи компютера (Касперски и NAV ги отписваме директно), да има добре работеща стена и да е на поносима цена и най вече лесно да се купува в БГ.
Панда пробвах преди време ама и тя е голямо дърво, компютъра ми стана видимо по-бавен. Честно казано съм най-доволен от класиката F-PROT, Zone Alarm-ата, ама на собственото ПЦ е лесно - там лицензите са друг път.
Апропо какъв е най-честия начин на заразяване на един компютер. Аз лично установих преди време, че когато ровя нейде за крак за некоя програма, в 50% от случаите после съм полепил гадовете. Най вече от тия дето се гаврят с експлорера. Сега вече кракове взимам само от познати или от БГ сайтове. Атачмънти към мейлове , не отварям ако не ги очаквам. И от тогава проблем не съм имал. А в последната половин година просто имам SP2+пусната стена.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Яну 07, 2006 3:32 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Какво не ти харесва на Касперски? .. за НАВ - ясно!
Ф-ПРОТ-а е много бавен и тежък ..и май не се справя толкова добре, коклото касперски. В работата съм с Ф-ПРОТ и винаги го изключвам като компилирам щото иначе...
Пандата не съм я ползвал и нямам наблюдения, но чувам добри неща.
Според мен Касперски и стена си е най-добре 
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Съб Яну 07, 2006 4:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами бави ми компютъра. Ама съм го пробвал преди повече от година, сега не знам как е.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Яну 07, 2006 4:12 pm |
|
 |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Може и да бави касперския, но всичко хваща.
|
| Съб Яну 07, 2006 4:23 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Kasperskiia ne e naj-dobria no ot nai-razprostranenite (kraknati) e nai-dobriia a sys stena e idealna kombinaciia....
|
| Съб Яну 07, 2006 4:28 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Стената му е много добре направена. Ползвам я доста време и съм много доволен. Самата стена не товари и затормозва компа. За съжаление точно на основния ми комп след като го upgrade-нах се оказа че прави неприятна мизерия,ресетва ми компа. И нищо не помогна даже качих гол windows и само нея и ефекта беше същия. На ден се случва веднъж 2 пъти ама неприятно е все пак 
|
| Съб Яну 07, 2006 4:49 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Съвсем "дребен" проблем. Аз не бих го търпял повече от няколко дена. Предпочитам да имам няколко паразита, вместо да не мога да си върша работата от антивируси. Веднъж на месец му пускам пълен скан и повече свирки на вирусите не правя. Често намира по нещо "безобидно".
|
| Съб Яну 07, 2006 4:54 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Кажи на виндовса да не се рестартира при грешка а да изписва съобщение. По този начин няма да ти се рестартира, а ще ти изписва кой фаил/процес предизвиква рестарта. Така ще можеш да потърсиш помощ в нет-а. Аз, лично, почти винаги така се 'спасявам' 
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Съб Яну 07, 2006 5:00 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Не се ресетира Windowsa. Държи се като да си натиснал Reset бутона  . За малко да отида да се разправям в Most Computers че набедих хардуера.
Но иначе на другия комп а и на основния преди да го upgrade-на се държеше много добре. Сега карам с вградената в windows и вече няколко месеца не съм се заразявал с вирус. По интернет ходя с mozila firefox. A хакерски страници пак с mozila firefox в safe mode.
|
| Съб Яну 07, 2006 5:20 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
@Цецо, с риск да се повторя, с AntiVir работи 4-5-та година при мен и досега не съм се заразявал, с изключение на безобидни трипери, ама то може ли секс да правиш с всякви компютри в мрежата и всеки път да питаш хоста дали е чист ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
Последна промяна ¶ на Пет Фев 03, 2012 5:58 am, променена общо 2 пъти
|
| Съб Яну 07, 2006 5:52 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Не съм спец - просто споделям мнение:
Avast- безплатно и се обновява само - поне 6 месеца нямам вируси (с 98 съм)
Вярно, че цялата фирма сме зад стена, но едва ли това е важното.
Не пречи - нямам никакво забавяне - не знам дали помага....
|
| Съб Яну 07, 2006 6:18 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Аз имам McAfee VirusScan - дадоха ни лиценз без пари от работата. Инсталирал съм го само на един компютър в къщи. На другите не... И няма вируси. Когато човек знае по какво цъка, не сваля кракове, не зяпа филми за възрастни, не отваря атачмънти от мейл и не клика по връзки, пратени по чат програма, може да е 99% сигурен, че няма да хване вируси. Затова гледам учудено когато някой приятел ме попита "Ти колко често си преинсталираш Уиндоуса?". И моят отговор, придружен с вдигане на вежди, е "А трябва ли?". Според мен главният проблем с Уиндоуса е че е толкова отворен и като цъка човек наляво-надясно, се заразява. НО като се внимава, шансът за това е минимален.
|
| Съб Яну 07, 2006 10:51 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе ....... NOD32 на ESET .... лично аз по добро не съм виждал, не знам да е пуснало вирус при мен или някой друг, освен това е ного леко, за разлика от доста други, това изобщо не ми забавя лаптопа, докато някои други ... за НАВ няма да говорим , с него направо винбоз спира да работи.
|
| Нед Яну 08, 2006 12:54 am |
|
 |
|
georgimv
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 9:40 pm Мнения: 104 Местоположение: София
|
За NOD32 съм съгласен от 1 година го ползвам и не съм имал проблеми. И най-важното въобще не товари машината.
|
| Нед Яну 08, 2006 5:34 am |
|
 |
|
Gost
Ранг: Новодошъл
|
Няма такова животно като "най-добро". Няма да намериш случай, в който с която и да е програма да не намериш вирус изплъзнал се от нея - НЯМА.
От друга страна не разчитай на фирми, които предлагат "интегрирани" решения firewall + antiVir. В повечето случай са свръх ресусрно отежнени и ще ти вгорчат живота.
Моята комбинация се състои от AVGPro + Outpost Firewall Pro. Според мен този firewall е един от най-добрите, но абсолютна сигурност пак няма.
Най-добрата сигурност е добрата сърф практика. И да си избегнем любопитството да отваряме атачмънти.
Поздрави.
|
| Нед Яну 08, 2006 2:56 pm |
|
|