|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:40 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Камери за видеонаблюдение
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Камери за видеонаблюдение
Интересуват ме камери за дневно и нощно видеонаблюдение, които да имат вграден IP контролер и по жичен или безжичен път да подават компресирана видеокартина към Интернет. Някой да може да ми препоръча нещо по този въпрос ? Производител, модел, скорост на Интернет връзката, цени, температурен обхват, обхват на наблюдение ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Яну 09, 2006 2:35 pm |
|
 |
|
Kirily
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Пон Яну 09, 2006 3:16 pm Мнения: 3 Местоположение: Troyan
|
Такива камери се внасят от Вали Компютърс. Производство са на тайванската фирма TopLink, и се разпространяват под търговската марка LinkPro. За момента внасяме 3 вида камери - IWC-300, 330 и 500. Моделите 300 и 330 са със CMOS матрица, а 500 със CCD. 300 и 300 използват MJPEG компресия, 500 - MPEG4. 500 е със вграден микрофон и сменяем обектив, като обектива с който се доставя е със инфрачервени светодиоди.
Личното ми впечатление е че 300 и 330 се справят съвсем прилично при ниска осветеност. В момент в който аз не виждам нищо, те вадят прилични силуети. 500 нощем се справя доста добре на разстояние около 5-6 метра. Поне на такова съм я изпробвал в офиса си.
И трите вида камери имат и безжичен вариант.
За повече информация можете да посетите сайта на производителя:
за 300 - http://www.linkpro.com.tw/Toplink_Produ ... WC-300.htm
за 330 - http://www.linkpro.com.tw/Toplink_Produ ... C-G330.htm
за 500 - http://www.linkpro.com.tw/Toplink_Produ ... C-G500.htm
Не се притеснявайте и да ме потърсите на телефон /0670/ 64668 - Кирил Йовчевски
_________________ Kiril Yovtchevsky
Sales manager
Vali Computers - Office Troyan
Troyan, 5600
7, Dobrudza str.
|
| Пон Яну 09, 2006 3:29 pm |
|
 |
|
¶
|
Не ми стана ясно колко бърза трябва да е Интернет връзката за камерите на TopLink. Там където ще е видеоклиента е достъпен високоскоростен Интернет, но при самата камера ще е най-вероятно ADSL или ако ме огрее слънцето сателитна.
Какво представлява IPView SP софтуера, може ли да работи като service приложение, независимо като какъв и колко пъти на ден се логвам ? В какъв формат записва видеото на харда ? Какви са изискванията на този софтуер към машината ? Никъде не видях и минималната осветеност в lux-ове за тези камери. На мен ми трябват за непрекъснато видеонаблюдение на самостоятелна сграда, и то основно през нощта. Може ли да се задава час на включване и час на изключване на записа на видеокартината ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Яну 09, 2006 4:15 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
От предложените камери, за видео-наблюдение бих одобрил само 500. Другите са до 20 fps, което ще рече, че ако пребягам пред камерата ще видиш размазан образ. Това са си Уеб камери все пак и са за in-door aplications.
За важно приложение е необходима наистина охранителна комера.
Например, тук http://www.comelsoft.com/product.php?la ... =surv-cams може да видиш параметри на такива.
За охранителни цели е добре да има и по-висока разделителна способност, защото понякога силуета не е достътъчен.
|
| Пон Яну 09, 2006 5:16 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 Re: Камери за видеонаблюдение
Гледал съм на Сони добри решения, а по думи на хора в сферата (което не означава да го приемеш ч, е така на 100%, но аз лично има вярвам  ) имат добри решения , но скъпи спрямо стандартното решение с камерки-видеосигнал-по-една-жица, поради което и не се налагат в Б-я (за чужбина нямам инф. как стои въпроса).
Аз лично разпитвах за БЕЗЖИЧНИТЕ IP камерки. ЦЕни по спомен ~1000$  (като си имат 3-тона интерфейси и възможност да се закачат най-различни storage,освен и да пращат отдалечено)
|
| Пон Яну 09, 2006 5:29 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Виж тук: http://www.sectron.com/bg/cctv.phtml#vc. В раздел камери има много модели, които могат да ти свършат работа. Не са веб камери, а професионални, има и такива с мрежов интерфаис и TCP/IP .... абе, разгледай... . Цената - незнам.. трябва да питаш.
или се обади на 02/91982 - това е телефона на Сектрон.
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Пон Яну 09, 2006 5:30 pm |
|
 |
|
Kirily
|
 |  |  |  | Desert Leo написа: От предложените камери, за видео-наблюдение бих одобрил само 500. Другите са до 20 fps, което ще рече, че ако пребягам пред камерата ще видиш размазан образ. Това са си Уеб камери все пак и са за in-door aplications. За важно приложение е необходима наистина охранителна комера. Например, тук http://www.comelsoft.com/product.php?la ... =surv-cams може да видиш параметри на такива. За охранителни цели е добре да има и по-висока разделителна способност, защото понякога силуета не е достътъчен. |  |  |  |  |
Добрееее. Хайде да посмятаме тогава... За 8 камери, при 20 кадъра в секунда, ти трябва capture карта поне 160fps. С всичко под тази цифра нямаш и 20 fps ако напълниш входовете на кепчъра. От GeoVision-ските кепчъри на комелсофт подходящи на твоето услове, са 4 вида платки, като най-евтината е $460 и е само 4-портова. Другите 3 модела са над $1000
Sales manager
Troyan, 5600
7, Dobrudza str.
|
| Пон Яну 09, 2006 6:16 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Ама защо се засягаш?
Първо нямам нищо общо с Комел Софт.
Просто посочих един от многото сайтове за информация.
Никой не е уточнявал бройката и т.н. подробности включително е цена.
Всичко зависи от целта. Ако е за евтино - Пирев може и куче да върже. 
|
| Пон Яну 09, 2006 6:40 pm |
|
 |
|
Kirily
|
Не се засягам. Просто показвам къде по принцип бяга логиката на минуса който ти си посочил. А и още нещо... Скормния ми опит с видеонаблюдения, придобит покрай чужди клиенти (аз доставям компютрите, видеонаблюдението е на други хора), показва че в общия случай трудно различаваш лицето на този който е пред камерата, ако разстоянието е повече от 5 метра да речем. А много клиенти очакват и искат невъзможното. А то е с камера за $50, кепчър за $500 (да речем) да видиш бълха на 100 метра, като при това имаш ъгъл на видимост поне 90 градуса... Иначе IP камерите са добро решение за малки обекти, при положение че можеш да разчиташ на интернет доставчик. За големи обекти нещата започват да стават на кантар ако сметнеш цената на притежание на системата.
Но всичко е въпрос на мнатематика в крайа сметка...
Sales manager
Troyan, 5600
7, Dobrudza str.
|
| Пон Яну 09, 2006 7:00 pm |
|
 |
|
¶
|
Ехе-хе-хе, утепахте ме  От 5 минути се хила като идиот пред ПК  Верно бе, колко близко до ума, а сме тръгнали камери и интернет да влагаме, като може и куче да се върже
Така. Определено съм се спрял на мрежовите камери, които виждам на цени от 275 USD до къде 1500 USD. Сега проучвам в района на сградата какъв е Интернет доставчика. Наблизо има сателитни чинии и училище, в което има Интернет от тези чинии.
И пак да се върна на кучето  Лео, какво ще ми препоръчаш в тази насока ? Трябва ми куче страхливо, за да е зло, да е с висок КПД, т.е. да яде малко и да може бързо да бяга като го подгонят другите.
|
| Пон Яну 09, 2006 8:06 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Ами ... кое да е. То, като не го храниш и теб ще изяде.
Намерил си кой да питаш! Големите котки да препоръчват помияри. Пфу!
Kirily, съгласен съм с написаното от теб. Нещата са комплексни и така трябва да се решават. Според случая. камера, обектив и т.н.
|
| Пон Яну 09, 2006 11:15 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами аз така и не разбрах за какво ти трябват, ако е за охрана забрави всякакви такива истории, има няколко варианта, но от всико което проучвах преди около година най-добро като цена/качество са продуктите на фирма Ранина. Освен че могат да ти редложат нужните ти камери могат да ти изградят и системата така че наистина да имаш видеонаблюдение а не само да гледаш кварталните котки.
Принципно видеокамерата има неколко важни параметра :
1. Брой линии
2. Чуствителност
3. Сигнал/Шум
Последните две са доста свързани. Чуствителността много звиси от обектива, Ранина бяха и единствените при които видях хубави обективи на сносни цени, има и други фирми но цените бяха почти по две за просветлен обектив, който не е само просветлен, визията с един такъв и друг обикновен проста е много голяма. Също е важно камерата да има добра и бърз автоматика, естествено превклучване цветно/чернобяло да е автоматично, камерите с ас по добра чуствителност в режим чернобяло, рядко са изключенията, и са от порядък а на 800$ и нагоре .. справка панасоник.
Та ако е за охрана виж при тях, това което избирах и оценявах бяха стандартни камери, не IP но съм убеден че имат и IP такива. Предлагат също така и рекордери, но те са естествено за кнвенцинални камери, също мога д ги похваля като софт и цена ..
p.s. това го пиша от личен опит, преди да стигна до тия изводи видях техника и проучих цени на най-големит фирми в софия Сектрон, Протех, 3СОТ и някои по-малки ... Pelco и JVC имат не лоши камери на добри цени за ниския клас.
|
| Вто Яну 10, 2006 3:54 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|