Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
Търси се техник / електрончик от Варна 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение Търси се техник / електрончик от Варна
Един приятел има една машина която си говори по едърнет със света а вътре в нея между платките са оптики - червени, стари на по 2-5 мегабита. Трансивърите вътре са TOTX111 и TORX111. Има общо 4 оптични линка вътре. Предавателите стареят и след време се губи връзката. Моя човек решил нещо да вади / слага оптичните кабели и машината спряла да работи. Един друг пич се опитва да преправя разни работи но без успех. Пратих му трансивъри за цифрово аудио но не се справиха. Та се издирва човек дето може да отиде и да се опита да помогне. Собственика ще си плати за услугата. Ако от някъде могат да се намерят TOTX/TORX111 - ще си ги плати с радост.
Има някаква сервизна документация - схеми на ниво платки и куплунзи. Предполагам има и уарти по платките за дебъг но не съм я отварял от доста години и съм забравил. За целта на ремонта ще трябва и осцилоскоп. Собственика на машината си купи един за 200 лв който показва нещо но с по-хубав ще е по-лесно. Машината тежи 500кг и не може да се мести. Намира се във Варна на Червения Площад. Собственика може да осигури транспорт на техника.
Аз с каквото мога ще помагам дистанционно.

Чет Яну 11, 2024 4:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1 мнение ]