|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:19 am
Батерии 12V 7,2Ah, продавам
| Автор |
Съобщение |
|
mic
Ранг: Минаващ
|
 Батерии 12V 7,2Ah, продавам
Ето за това става въпрос fg20722
Нова цена 7лв
Последна промяна mic на Съб Мар 25, 2006 11:41 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Мар 19, 2006 12:15 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Е, тва пък на какво прилича ? Вчера 15лв, днес 10лв.  Ако ще сваляш още да изчакам някой и друг ден
В София ли ги продаваш ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Мар 20, 2006 1:13 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
какъв им е проблема?
|
| Пон Мар 20, 2006 10:32 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Че са втора употреба.
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Пон Мар 20, 2006 10:45 pm |
|
 |
|
mic
|
Благодаря на "адвокатите".Проблема им е че са работили около 10 часа.Тва е окончателна цена защото мисля че е достатъчно ниска.Ако има интерес хубаво ако не здраве да е!!!
ПС:В Пловдив са
|
| Пон Мар 20, 2006 11:02 pm |
|
 |
|
MIPS
Ранг: Ориентиран
|
Здравейте! Неска същите тези батерии ги гледах на Конрата по 13,50лв чисто нови,(Варна) 
|
| Пон Мар 20, 2006 11:12 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Kато се купуват такива батерии е добре да се проверят датата на производство ( задължително ), вътрешното съпротивление на заредената батерия ( задължително ) и да се измери капацитетът при номинален разряден ток. За 7.2Ah батерии за UPS това обикновено е 7.2 A. Всичко останало е в сферата на "Ама те са перфектни и на практика абсолютно нови" и "Е*а ти боклука, това за нищо на става".
За втора употреба акумулатор бих посочил цена, определена от това какъв реален капацитет извади.
|
| Пон Мар 20, 2006 11:31 pm |
|
 |
|
evc
|
Знаеш ли, мислех да те изчакам, обаче понеже ме наричаш адвокат (а за мен това е обида, м/у другото следвал съм две години право в СУ), бих искал да ти кажа нещо!
Това, че си събирал тези "малко" използвани едногодишни батерии "някои от които са леко напукани" /цитат от разговора ни вчера/ не е точно проблема! Това, че си ги изнесъл без знанието на работодателя си, също не е точно проблема! Проблема е, че заради такива като тебе, цялата ни страна стана за посмешище! Проблема е, че от такива тирикатчета на дребно, дето се чудят как да хванат някой "шаран" и да забогатеят за една нощ, ни наричат изметта на европа! Проблема е, че като кажа някъде навънка че съм българин, всичко което се опитам да продам ми го приемат като втора употреба! Проблема е, че ако не се обадя сега, утре някой добър човечец, в желанието си да спести някой лев (също както и аз постоянно го правя) ще си купи твоите "малко използвани" батерии и ще ги сложи на UPS-а у тях и ще остави жена си с децата сами с парното, набичено до дупка, защото той е нощна смяна, а децата му трябва да са на топло! Проблема е, че твоите батерийки ще сдадат багажа на втората минута (ако изкарат и толкова) и водната инсталация на човечеца ще се пукне точно над камината, защото е правена за без пари, щото той и толкова е нямал и ги е взел всичките на заем. Проблема е, че след това потичайки, водата от инсталацията ще загаси печката и от отделящия се въглероден окис от тлеещите дърва или въглища, дечицата и жената на човечеца ще се издушат. Проблема е, че когато човечеца се прибере в 5.30 сутринта, уморен и проклинащ Бог и всичкия свят за това, че с двете си висши трябва да работи нощна смяна, и единственото, което го кара все пак да мърда крака и да се прибере в къщи са тези мили хора, които го чакат! Проблема не е в това което ще го завари у тях!!! Проблема е в това, че някой шибан АДВОКАТ, както ме нарече, ще ТЕ измъкне, както измъкват всички такива тирикати в България! И проблема не е още и в това! Проблема е, че заради това, 100 млади хора ще предпочетат да си търсят късмета в чужбина, и утре тебе ще дойде да те прецака същия такъв тирикат, ама чуждоземен, за да ти е по-гот! Така че, считай че съм ти направил услуга и не ми благодари, първия път е от мен да мине!
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Пон Мар 20, 2006 11:32 pm |
|
 |
|
mic
|
 |  |  |  | evc написа: Знаеш ли, мислех да те изчакам, обаче понеже ме наричаш адвокат (а за мен това е обида, м/у другото следвал съм две години право в СУ), бих искал да ти кажа нещо! Това, че си събирал тези "малко" използвани едногодишни батерии "някои от които са леко напукани" /цитат от разговора ни вчера/ не е точно проблема! Това, че си ги изнесъл без знанието на работодателя си, също не е точно проблема! Проблема е, че заради такива като тебе, цялата ни страна стана за посмешище! Проблема е, че от такива тирикатчета на дребно, дето се чудят как да хванат някой "шаран" и да забогатеят за една нощ, ни наричат изметта на европа! Проблема е, че като кажа някъде навънка че съм българин, всичко което се опитам да продам ми го приемат като втора употреба! Проблема е, че ако не се обадя сега, утре някой добър човечец, в желанието си да спести някой лев (също както и аз постоянно го правя) ще си купи твоите "малко използвани" батерии и ще ги сложи на UPS-а у тях и ще остави жена си с децата сами с парното, набичено до дупка, защото той е нощна смяна, а децата му трябва да са на топло! Проблема е, че твоите батерийки ще сдадат багажа на втората минута (ако изкарат и толкова) и водната инсталация на човечеца ще се пукне точно над камината, защото е правена за без пари, щото той и толкова е нямал и ги е взел всичките на заем. Проблема е, че след това потичайки, водата от инсталацията ще загаси печката и от отделящия се въглероден окис от тлеещите дърва или въглища, дечицата и жената на човечеца ще се издушат. Проблема е, че когато човечеца се прибере в 5.30 сутринта, уморен и проклинащ Бог и всичкия свят за това, че с двете си висши трябва да работи нощна смяна, и единственото, което го кара все пак да мърда крака и да се прибере в къщи са тези мили хора, които го чакат! Проблема не е в това което ще го завари у тях!!! Проблема е в това, че някой шибан АДВОКАТ, както ме нарече, ще ТЕ измъкне, както измъкват всички такива тирикати в България! И проблема не е още и в това! Проблема е, че заради това, 100 млади хора ще предпочетат да си търсят късмета в чужбина, и утре тебе ще дойде да те прецака същия такъв тирикат, ама чуждоземен, за да ти е по-гот! Така че не ми благодари за услугата, първия път е от мен да мине! |  |  |  |  |
Виж какво evc да сам казал че са чисто нови и на тях можеш да повериш каквато и да е оговорна задача.Така че не смятам че съм някакъв евтин тарикат за какъвто ме изкара.Както виждаш и на теб и навсички които са ми писали съм им дал реалното състояние на батериите.Който не го устройва съм го поздравил и сме приключили.Това е.Това не ти дава никакво право да взимаш отношение нито в моята тема нито да даваш информация за неща които не си виждал и незнаеш състоянието им.А това че се превръщаш сам в такъв какъвто нещеш да те наричат си е твой проблем.Това че твоите неща ги приемат като втора употреба също си е твой проблем.При мен не е така!!!Защото всеки който се е захванал с мен знае че получава максимума от това което мога да дам.Помисли над последното изречение!!!
|
| Вто Мар 21, 2006 12:35 am |
|
 |
|
evc
|
Първото изречение! То винаги е важно! За съжаление не си схванал(а може би прочел?) моето първо!
А, да си казал някъде в постовете си, че не са? Ми тогава 'кво се коркаш, че аз съм казал? Аз също не смятам, понеже в България, поне на книга, важи презумпцията за невинност. Право ми дава това: "Когиту, ерго сум!" Няма да ти го превеждам, сигурен съм, че знаеш какво значи! Абсолютно! И аз знам, че нищо не съм получил! И знам, че това са войни и битки на дребно! И знам, че познавайки Човека, чийто тези акумулатори принадлежат по право, не мога да го известя, защото по този начин бих загубил пред себе си, а това, Вервай ми, е най-лошото за мен.
Знаеш ли, аз мисля! Не точно над последното ти изречение(ти сериозно ли ме виждаш да мисля над това?!?), а по принцип над постъпката ти. Не бих искал да те уча на нищо, животът (вече 34 години) ме е научил, че на сила на човека можеш само да вземеш, но не и да дадеш, особено пък възпитание! И повярвай ми, гневния ми изблик не е насочен именно към теб лично, а по-скоро към постъпката ти, този акт на дребно тарикатство, който е белег на съвремието ни (тук вече съм сигурен, че не четеш) и ме плаши най-вече с това, че никой не се замисля над последиците от своите действия! Всеки плюе по другия и вика по него (както и аз в случая!). Но дали ти си се замислил, над тази вероятност, която ти описах по-горе(съвсем реална - справка Дряново 2002 година, само че ги спасиха децата и майката)? Дали онзи, дето сложи на сем. М. в Севлиево стар клапан за газта (с колегите го монтирахме, човечеца си го беше купил за нов) се е замислил, че ще им гръмне газовата инсталация (слава Богу, без жертви)? Дали онези дето откраднаха преди няколко години проводниците от АЕЦ са се замисляли,че този резервен генератор ако не може да захрани централата в критичния момент, ТЕ къде ще се скрият от радиационното облъчване? И още много примери, и без това четивото стана много дълго. Сега тези неща ти звучат отвлечени и сигурно тъпи. Едва ли не заяждане, нали? Но предпочитам да ме мразиш от дъното на душата си, защото съм казал нещо, което и без това би излязло наяве (като факта, че тези батерии са втора употреба)! А пък и ти се замисли над нещо! Аз смятам, че точно ние, които имаме себе си за специалисти и разбиращи тази неведома за другите материя, електриката, ние би трябвало да сме най-отговорни? Т.е. не мислиш ли, че ако нещо (не дай си Боже!) стане, първо нас ще обуят?
П.П. Всички получаваме шамари понякога. Не е грешно да паднеш, грешно е да не станеш след това! А моя опит ми показва, че от дистанцията на времето, много повече ми се иска да целувам ръката, която ме е шамаросвала, отколкото ръката, която ме е галила по очите от горе надолу!
|
| Вто Мар 21, 2006 1:31 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Пич, това за 10-те часа некак си не се вързва с последните ти постове. Или пък последните ти постове не се вързват с 10-те часа. Хайде да престанеш да се правиш да девственица, а? Щото разликата между хитър тарикат на дребно и глупав тарикат на дребно е много тънка и аз не винаги я усещам. Мисля обаче, че EVC има малко повече усет от мен.
Нищо лично към тебе. Просто си мисля за евентуалните ти клиенти.
|
| Вто Мар 21, 2006 9:05 am |
|
 |
|
MIPS
Ранг: Ориентиран
|
И аз съм против тези далавери , за сметка на клиента,прост пример ще дам:човек с големи мъки си събира пари да си купи някоя кола на старо защото я взема от необходимост а не за лукс и отива в сервиз "уж" да му сменят ангринажния ремак и там някакво такова тарекатче му слага ремак които е бачкал "10 часа" и няколко дена по късно ремака се каса и в повечето случаи носи последици за няколко стотин лева  после отива човека в този сервиз и там го обеждават ,че всичко е ново и почват да плуят по адрес на производителя
Аз съм твърдо против тези далавераджиски истории 
|
| Вто Мар 21, 2006 9:44 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Колеги, в Общи приказки има тема "Бъдещето на България", с много стил отивате натам 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Мар 21, 2006 9:59 am |
|
 |
|
asp
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Фев 22, 2006 6:27 pm Мнения: 376 Местоположение: plovdiv
|
Ба мааму ноо нерви в тоя форум.
Човека предлага нещо и го изкараха убиец. За всеки буклук си има клиенти.
Аз ако си продам стария бойлер на циганите с каруци дето викат по кварталите и кво ще ме изкараш че правя геноцид в циганската махала ли? Защото бойлера гръмнал и помел которките на циганите щото имал котлен камък и не му работели защитите и не съм дал указанията за експлоатация на "клиента" да не говорим за сертификата за електромагнитна съвместимост.
|
| Вто Мар 21, 2006 2:16 pm |
|
 |
|
evc
|
|
| Вто Мар 21, 2006 2:37 pm |
|
|