|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:41 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
 Аз пък си търся лаптоп.
400 мегахерца ми стигат,да има CD и поне 12 инчов дисплеи,и цената да не е пекалено раздута.
|
| Вто Дек 07, 2004 7:30 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ами по фирмите за втора употреба е пълно. Няма да ти кажа конкретна да не ме биеш после кат се скапе. Аз лично преди около 2 години взех един IBM,ThinkPad P2-366, за около 600$, свърши толкоз работа говедото, направо ми беше жал като се разделих с него. Супер машинка си беше, никога не ме предал (което не мога да кажа за настолния дзвер). На пройзводителност направо ме смайваше (филми без накъсване), като за 366 MHz. Ама IBM. Лошото е че при втората употреба специално за лаптопи, риска си е прилично голям. Батериите са умрели по презумпция. Отпиши ги. Внимавай много с екрана. Разкърши го добре, слабо място е връзката (там дето се отваря и сгъва). Да нема умрели пиксели и да му е ярка лампата. Гледай клавиатурата, по нея се познава колко е ползван. И го остави поне час да работи на някакви стрес тестове (например да дефрагментира диска), та да си изкара евентуалните проблеми с вентилатори, диски и пр. Входно изходните портове също са много уязвимо място. Пробвай ги задължително. Кат се скапят - курец, не се сменят. Захранващия кабел също е нещо което се скпава често.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Дек 09, 2004 8:48 pm |
|
 |
|
Mozfet
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 4:33 pm Мнения: 273 Местоположение: София
|
Ми на старо е по-евтино, но и ще го ползваш по-малко. Сега цените на лап-топчетата са прилични. Взимай си един HP с Pentium mobile и си спести последващите разочерования от "изгодната" покупка втора употреба.
_________________ Adios
Mozfet
|
| Чет Дек 09, 2004 11:48 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Ох,напълно съм съгласен за новото,ама като си нямам свясна работа да изкарвам парички ..... ще се мъча с боклуци. То по София ме викат да бачкам на 2-3 места за много добри пари ама като не ми понася София ...... така че ще се надявам да си купя нещо на старо,от предишния му собственик а не от фирма.
|
| Пет Дек 10, 2004 9:27 am |
|
 |
|
Boris
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 7:54 pm Мнения: 28 Местоположение: Сан Диего
|
 От чужбина
Ако имаш някой авер да ти донесе от чужбина, най-вече от Америка или Азия, предполагам можеш на цената на стар в България да си вземеш нов дето ще ти върши работа доста време. Общо взето е възможно и прекарването на лаптоп през границата без мито (неофициално), така че за около $800-900 получаваш чисто нов лаптоп около 1.5-2GHz, безжична връзка и т.н... Разни примерни оферти можеш да видиш на http://www.dealsea.com (точно в момента няма нищо там, но виж архива им) или на сайта на Dell4Me.com.
|
| Нед Дек 12, 2004 8:25 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Из европа приятели много дето често си идават. Малкото ми авери дато са в щатите пък нямат намерение да си идват в близко бъдеще,значи явно че пак работата е на втора употреба 
|
| Пон Дек 13, 2004 3:31 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ами точно в Европа е много на далавера, ако улучиш разпродажба на използвана техника от някоя фирма. Доста добри неща има понякога, на смешни цени.
|
| Пон Дек 13, 2004 3:34 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|