Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Търся схема на Датчик за влажност - ЗАПЛАЩАНЕ 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение Търся схема на Датчик за влажност - ЗАПЛАЩАНЕ
Търся схема (СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ) за измерване на влажност с резистивен датчик и минимум настройки :
датчик :H25k5 (sensera)
изход: токов (4-20mA) линеен
температурно стабилна (максимално отклонение 2% в диапазона 0-50градуса С)

Последна промяна BigBen на Нед Апр 16, 2006 2:29 pm, променена общо 3 пъти

Нед Апр 16, 2006 12:17 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Какво ще кажеш за обикновен делител на напрежение с термистор за температурна стабилност.
виж си datasheet-a :wink:

Нед Апр 16, 2006 12:36 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Дай някакво по сериозно предложение ( и цена ), това в документацията на датчика определено не отговаря на условията :)

Нед Апр 16, 2006 12:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Прав си, не ти вьрши работа. Не и сьс стойностите в datasheet-a, с този тиристор имаш deltaU = 0.133 * U в 0 - 50 град диапазона. А на теб ти трябва с фактор поне 0.021.
Дори да вземеш термистор с по-подходяш B-параметьр, не мисля, че ще успэш да компенсираш разликата по-този начин.
А този, който ти е поставил задачата наясно ли е, че това сензорче го дават до 60 градуса, а не 70. И че при 25 град и 60%RH грешката е +/-5%, което си прави едни крьгли 10% отклонение и като имаш предвид, че хистерезата ти е още 3%RH става весело. Успех, пиши като постигнеш някакви резултати. Бахти откачените даскали :roll:

Нед Апр 16, 2006 1:56 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Това нещо пьк ако го видя действащо точно с този 2$-ов сензор ЕВАЛА на проектанта/студента. Току що погледнах едно сензорче на Phillips, дават го с отклонение 0.1%RH/К и си бачка до 85град C. В твоя случай имаш 7%RH отклонение и отново 3% Хистереза. А дребоська си е 12е на бройка.
Сензор, който ще ти свьрши работа (2% отклонение) струва 65е парчето. Ясно че се тьрси финансовия момент, но има един закон, който го пишат на дьската още нa пьрвата лекция по "измервателна техника".
Когато ДЕЛТА клони кьм 0, $ клони кьм infinte

Нед Апр 16, 2006 2:17 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
За температурниа диапазон на сензора вярно съм се издънил (поправям го на минутката), но за останалото не си прав ... Ще внеса пояснения : търся човек който да проектира схема на която като се закачи въпросния датчик на входа ,на изхода да получа ток (4-20 mА) съответстващ на влажността (грешката на датчика да се елиминира при настройка на цялата схемата) .
Та трябва ми някакво решение на проблема и се опитвам да си платя (в границите на разумното) за него. Приемам всякакви съвети по изясняване на заданието.....

Нед Апр 16, 2006 2:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ако си заинтересован, ето моята оферта:

Получаваш:
1. Работещ прототип.
2. Сорс код на софтуера.
3. Схема на електрониката.
4. Три месеца безплатна поддръжка.

Срок за разработка 30 работни дни;

Цена - 1500 лева, 30% авансово.

При интерес ще се срещнем и уточним техническото задание:
Тел: 0877021942

P.S. Датчикът ще бъде самообучаващ се, без необходимост от настройка.

Нед Апр 16, 2006 2:47 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
BigBen за кое друго не сьм прав? В поста си дискутирам основно темата за допустимото 2%-во оклонение. Ако сьм те разбрал правилно задачата е да измериш реалната влажност, като целиш 2% отклонение. Още сега ти казвам, че НЯМА НАЧИН да влезеш в тези граници при положение, че на самият сензор производителят дава далеч по-голяма несигурност на измерването.
Разбира се би могьл да купиш голяма партида сензори и чрез сравнение с резултата от надежден уред да подбереш бройките с по-добри характеристики. Но това е несериозно.
Сьщо така си задал работни температури от 70град. C, а производителя ти е дал 60град CЦ, което означава, че ако искаш качествен продукт не би трябвало да ти минава и през ум да мериш при температури над 50град C.
Сьгласен сьм, че недостатьците на компенсацията с тиристор могат да бьдат премахнати чрез µC и температурен сензор. Но пак ти казвам, че дори да мериш температурата и да осигуриш сравнително добра температурна независимост на резултата, производителя ти дава +/-5% отклонение, което не е вьзможно да бьде компенсирано.

Едит: Сега видях, че си променил пьрвоначалния си пост (слагай промените в ЕДИТ иначе трудно се разбира)
Критиката за 70-те град. значи отпада. А това
Цитат:
максимално отклонение 2% в диапазона 0-50градуса С

Какво трябва да означава. Че цялостната несигурност на измерването трябва да е под 2% или че само несигурността, породена от deltaТ трябва да е под 2%. Ако е второто, не сьм те разбрал правилно, цялата ми критика отпада :) и реализацията е напьлно вьзможна посредством µC и сензор за температура. Виждам, че вече имаш и една оферта. Желая ти успех! Аз лично нямам вьзможност да се заема сьс задачата.

Нед Апр 16, 2006 3:29 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Edit: Изтрито от мен.

Последна промяна Цецо на Пон Апр 17, 2006 6:11 pm, променена общо 1 път

Нед Апр 16, 2006 5:10 pm
Профил ICQ

Мнение 
Цецо написа:
Ей хора научете се да се продавате. Защо ти трябва да обявяваш на всеослушание офертата си? Това ти носи само негативи. Има си меил и лични съобщения. Говорим за инженерен труд, не за картофи на кирковския пазар.

Аз лично никога не бих приел оферта от човек изложена така.

За реилсиса говоря.

Ами това е "отказваща оферта".
Какво странно има?

Нед Апр 16, 2006 5:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Пичове, поста е на перфектна КИРИЛИЦА, ама явно просто моите постове не ви харесват. Да, ама аз вече съм над тези неща.

От тук обаче можем да направим следния извод:

1. Яд Ви е, че сега не можете да поискате 2,3 или 5 хил. лв. ... или по-вероятното:

2. Яд Ви е, че не можете да поискате дори 100 лв., защото просто не можете да свършите работата.

.... а завистта е много лошо нещо......

Нед Апр 16, 2006 9:32 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
relsys, аз не съм написал дори думичка по повед твоя пост, но сега ме нави да се включа. Не че не мога да поискам и 6000 лева. Мога. И ако стане закваската, ще свърша работата. Въпросът е дали някой ще се навие да ти ги даде тези пари. а иначе сумата и условията, които си дал, са доста точно премерени. Това е реалната обстановка на пазара в България. Не виждам какво и е "за отказване". За 200 лева ще се хване някой студент, ще бави топката 2 месеца, и най-накрая . . . :oops:

Нед Апр 16, 2006 9:46 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
realsys човек с удоволствие ти чете постовете на Кирилица :)
Намирам забележката на Цецо за конструктивна и полезна. Относно цената, не бих коментирал, всеки сам преценя какви пари да иска за труда си. Пазарна икономика, който излезе с по-добра оферта печели. в случая обяви условията си, което дава вьзможност на другите да те "цакат", знаеш как се играе сантасе нали, всичко е до стратегията.
Аз лично не бих подбил цена, бих се опитал да те конкурирам с по-добро качество (ако мога :) ) и по-кратки срокове. Предполагам това имаше предвид Wise с поста си. Все пак месец и половина за подобен проект, аз бих предположил по-кратьк срок при условията, които си обявил. Но това си е лично мое мнение, а аз нямам много опит и вероятността да бьркам в разсьжденията си не е малка.
Вьв всеки случай това си е твоя оферта, пожелавам ти успех, на теб или на който друг поеме работата.
Може би подходих кьм поста сякаш беше пуснат в Академия-та, но както и да е.

Нед Апр 16, 2006 9:53 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
бате, извинявай, визирах конкретно горните два поста.

@HCL, по - добрата оферта не винаги означава по - ниската цена. дори ако си участвал в някоя по сериозна поръчка, ще забележиш, че ценовото предложение се разглежда едва на третия ден, и то само на тея кандидати които преди това са набрали определени точки по другите условия.

ето, доколкото разбирам, батето се включва в играта. в което няма нищо лошо, и е все тая къде е пусната офертата.

аз примерно залагам на това, че екипът в който съм сме професионалисти точно в тази област.

P.S. един съвет: не обещавай на никой, че ще му направиш еди-кво-си за 4-5 дена.

Пон Апр 17, 2006 8:35 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Edit: Изтрито от мен.

Последна промяна Цецо на Пон Апр 17, 2006 6:12 pm, променена общо 1 път

Пон Апр 17, 2006 10:00 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща