Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Предложение за форумен "склад" 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение Предложение за форумен "склад"
С годините имам натрупани излишни компоненти (и лични, и фирмени) - нормална последица от развойната дейност. Предполагам, при повечето колеги с по-дълъг стаж е така.

Струва ми се добра идея да си организираме "склад" - една или повече теми, където да обявяваме който каквото има излишно, с количества, и с (или без) примерни цени. Най-добре ще е ако по някакъв начин може да се актуализира целият списък и / или количествата. Е, идеята да седне човек да описва чаркалаци е леко отблъскваща... Но, по този начин всеки ще знае с какво може да разполага след най-много 24 часа в рамките на страната. А и ще се сдобие с някои неща, които иначе не би тръгнал да поръчва от другия край на света.

Абе, не съм го доизмислил механизма. Малко нещо на битпазар прилича, въпреки че става дума най-вече за информация...
Естествено, очаквам първо собственикът да си каже мнението.

Лично на мен би ми било удобно да си поръчвам или разменям с колеги компоненти, особено за развой - където всичко е "за вчера" и куриерите прибират по-големи суми за доставката, отколкото струва пратката...

Да не говорим, че някои съблазнителни компоненти просто не ползвам (особено "дребни" SMD-та) само защото първият въпрос на търговеца е "за колко стотин / хиляди броя разговаряме?"

Пон Фев 18, 2008 2:27 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Добра идея
Предложението е много разумно, но без лично някой да се наеме с организацията, просто няма да стане.
Някой ще трябва да спретне малка база данни, с възможност за търсене и опресняване на данните, какно и да измисли механизъм за достъп до нея.

Сря Фев 20, 2008 5:19 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
В зората на форума имаше подобна идея. Пропадна. Имаше и друга идея, членски внос да има, и от него да се заплащат подобни начинания. И тя пропадна.

Сря Фев 20, 2008 6:06 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]