tgi да знаеш и аз си мислех че нищо ми няма, някоко години, по точно 5-6 усещам че не виждам съвсем добре, ама все ми се струваше ОК, то щото и медицинските си ги плащам, никога не бях ходил на очен лекар. Та еидн ден отивам, преди 5-6 години, нали имаше някаква офанзива за трудовата медицина, и докторицата ме пита де ми е кучето водач, викам си аз тая нещо ме бъзика, и карах ое 2-3 месца така, да кажеш че не виждам, не виждах си , о 0603 ги лепях, че и четях. Един ден не знам какво ме прихвана, то под влияние на жената, и отидох на преглед, мери шери една докторица, на ендото късогледство и астигматизъм, на другото късогледство, астигматизма беше малко. Взех з тогава едни очила и о чудо, направо видях света в друга светлина. Верно първите 5-6 месеца не смеех да карам кола с очилата, ползвах ги само за компютър и работа, ама има чуство че съм бил сляп преди. Веч 4 години не ги свалям, усещам и кога ми трябват нови.
Лото е че вдигат диоптъра, астигматизма ми беше 1.75 първоначално стана 2, но виждам много по добре, без очила вече нищо не виждам, като къртица, хем не са много диоптрите, но явно окото, по скоро мозъка се нагажда.
Има разлика и в стъклата и в диоптрите, първите ми бяха с някакви френски, хубави бяха, кучето ги изяде, смених стъкла със на цайс, скоро съжалих, не се затъмняват добре, абе кофти работа. След време взех нови, диоптъра вече беше 2 на едното и 1.5 на другото, взех пак френски .. ами друга работа... тях ги счупи бебето .. купих някакви времянки, уж за ден два, ама .. откарах 6-7 месеца, до де не ги счупих и тях, собственотъчно

, та от няма и къде сглобих тия фтрите френски, уж времянка, ама като ги сложих кво да ти кажа, веднага усетих разлика спрямо тия ефтините времянки, веч 1 м съм с тях, всеки ден си мисля да си поръчам нови ... ама .....
Иначе за цени, ами не са евтини, тъклата са по 130 лв на бр. вече рамката може да се избира, първата ми беше около 300 лв, но много лека и здрава, още става, ама са и счупени пружинките, последната беше за около 150 лв ... лесно се счупи, да не говорим че имаше покритие което се олющи .. та мисля и цената има значение.
А ако го сметнеш, едни очила 2 години ако те откарат, както са 4-500 лв ако са с по скъпи рамки и стъкла, по 20 лв на месец, къде не си ги дал?