Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Въпросче относно стара видео карта з аПЦ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Въпросче относно стара видео карта з аПЦ
На едно старо пц но що годе биващо още - П4 двоен кор на 2,8 с 1,5 Г РАМ искам да имам 2 монитора.
Ползвам го заразни експерименти ,КАД за платчици , нещо фенси ,никакви игри и т.н
Та за целта си намерих 2 видео карти ,АГП са що дъното е с такова.
1 - nVidia GeForce4 MX 64MB AGP Dual DVI ViVo OVP NEU BULK
2 - Geforce FX5200 AGP/Dual DVI/64 MB

1 e чисто нова- поне на пръв поглед де ,долу на контактите няма следи от ползване
2- си е 2 ра ръка

От 2 те коя да ползвам ?
Това е въпроса.

Чет Авг 19, 2010 6:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И двете ми се виждат неоправдано слаби. Търси и ще намериш.
Ако не ти се търси: по-новата е за предпочитане, виж само разликата в датата на драйвърите на http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Чет Авг 19, 2010 7:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бонго и какво им е неоправдано (баси и думата, дето си сложил) слабото :? ? Какво да ги хвърли ли момчето. Едната е от 2006 г. а другата от 2008г. и човека каза че му трябват за платчици и други такива дребни неща. Само за сведение - аз си проектирам платки на лаптоп от началото на 2005 г. и не съм забелязъл да имам някакви грижи с видеокартата, особено пък да е "неоправдано" слаба - много знаеш ти какво иска една кад система за платки от видеокартата :D .

Пич, сложи Geforce FX5200 та да е спокоен Бонго, че си сложил по-новата :D .

Чет Авг 19, 2010 8:36 pm
Профил

Мнение 
Е как, 5200 си е избора, беше си класика и мечта оно време ;)

Чет Авг 19, 2010 10:22 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
5200 си е екстра все още. На машината от която пиша съм с нея и задоволява нуждите ми до момента и не съм имал проблеми с кад програми. Другия комп ми е с nVidia MX440 64MB и пак не съм забележил някакви големи аномалии в графиката. При MX се усеща, че изнемогва на моменти!

Чет Авг 19, 2010 11:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Я шът! Всички твърдят, че искали "само..." и после реват, че не могат едно филмче в ютуба да изгледат качествено. Щото и това е необходимо.
А компа си е много в ред и му се полага далеч по-добра карта.

Пет Авг 20, 2010 2:26 am
Профил
Аватар

Мнение 
Да бе и преди тези карти, когато пък бяха още по-слаби хората не гледаха филми из интернет :D .

Пет Авг 20, 2010 3:00 am
Профил

Мнение 
Балгодарско за вниманието.
Това ПЦ се ползва само от мен ,даже нет няма,ползвам го както казах за експерименти и за дребни неща ,дори сам му пуснал Ментор графикс Експедишън за схеми и пцб- бачка без грижа-то едно време тва работеше на П3 та на тва няма да работи ....
никакви филми и ютубета и т.н и мултимеди и незанм си какво не ползавам на него .
Забранил съм на домашните да го докасват даже :D :D :D
за мултимедии и разните му други неща си има друго ПЦ....

Просто ми изпадна 2 ри ЛЦД монитор -същия кат тоя дет е на това пц и на работата съм с точно таква система -дуал вю -много удобно е - на 1монитор схема ,на друг пцб ,та вместо 1 19 инча рекох да закача 2.
Та за 2 те гореупоменати видокарти -за МХ почерпих 2-3 бири а за 5200 - 2 микроконтролера атмел дет иначе щах да ги хвърля.

Та понеже съм изгубил дирите -кое ,какво и т.н а и имам избор та затова ви и питах - аз кат питах за такива карти имаше само 2 условия - мин цена и 2 DVI изхода да може да се закачат 2 монитора и да е дуал вю.

Пет Авг 20, 2010 12:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
А бе ся се сетих: като такива компове ви вършат работа най-добре е да си купите една дънна с вграден интел атом и да я шляпнете в няк'ва кутийка. Хич не е скъпо пък си има ред предимства.

Edit за кутийката: прескочете до най-близката работилница за алуминиема дограма да видите к'во чудо ще ви спретнат по без пари. И после с малко ваш майсторлък - ехей!

Вто Авг 24, 2010 8:07 am
Профил

Мнение 
Bongo
Аз не робувам на идеята за да утрепа муха трябва да имам наи модерната картрчница.....
Ако става дума за кинти - за 145 евра има работна станция на Фуджйитсу -Целзиус незнам си какво с незнам си кави турбо екстри - така че не е идеята да се купува.

Само за инфо - 5200 заспа - единствения дефект е че е доста топла -държи се с ръка но е на предела на болката.
Имам една 6200 с 1 ДВИ -радиатора и е същия горе долу ама тя не грее въобще ....
наложи се да добавям вентилаторче на кутията -дано помогне - аз мразя нещо да грее -топлината е един от наи големите врагове на полупроводника

Пет Авг 27, 2010 10:45 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Аз не робувам на идеята за да утрепа муха трябва да имам наи модерната картрчница.....

Той също - не го слушай в тая тема какво разправя :D .
Спомням си за негова тема съвсем не одавна, където ни обясняваше как Пентиум 3 със 128Мб РАМ все още вършил работа и той не мислил да го хвърля :) . Та тук останах много учуден, че написа каквото написа :D .

Пет Авг 27, 2010 2:47 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]