|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:22 am
Айде и прахосмукачките...
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Дети 200-300 - мойта ше да е към 1 - 1,2 kW топлина. Нали си знам аканъ топлещите електроуреди (печка и сешоар) колко топло праят. Е прахосмукачката духа по-топло от сешоара. Да не говорим че като количество въздух е десетки пъти повече. Имаше един случай излизам от банята с мокра коса и жената чисти. Та нямах нужда от сешоар, просто застанах над прахосмукачката. И по-бързо изсъхнах.
|
| Вто Сеп 14, 2010 3:40 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е ако прахосмукачката ти не е с някакъв специален филтър и у вас е нормално прашно.... мисля, че напразно си мил главата си
Аз отдавна съм се замислил за някаква прахосмукачка с читав филтър (воден най-вероятно). Щото всички на цена под 200лв. не прахосмучат, а прахоразпрашват.
В това отношение Димитър е прав. Това тяхното централно прахосмучене е страшна благина. Картонените къщи си имат и предимства.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 14, 2010 4:05 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Понеже дизайна на самата лампа е proprietary и не мога да сложа някаква универсална та предполагам, че заради това надуват цените, за да печелят повече  .
|
| Вто Сеп 14, 2010 4:08 pm |
|
 |
|
741
|
При задръстен филтър по принцип двигателят се разтоварва и консумира по-малко. Обаче като намалее въздушният поток, охлаждането също се влошава и предполагам затова е изключвала защитата.
Съмнявам се такъв двигател даже и с лек товар дали ще устиска няколко минути, ако му я няма турбината да го охлажда. За тая вкъщи съм почти сигурен, че ще изпуши.
|
| Вто Сеп 14, 2010 5:25 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми то и при най-задръстен филтър все малко въздух е минавал, ама и светваше лампата с
нарисувано термометърче  .
Май днешните киловат и малко прахосмукачки са доста по-дребни на размер де, тая навярно
е от малко по-ефикасните времена. Ама си отива, колко пъти съм събирал мокри неща дето
не е трябвало, току хъхри на умряло, да я видим докога ще издържи горката  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 14, 2010 5:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ми водния филтър си е ОК, ние у нас още ползаме една рейнбоу ли кви бяха там, дето едно време много ги рекламираха, рботи си, смуе си и прах не вдига. А то централното смучене ене е свързан с картонените къщи, и тук го има, ако си го платиш, е в панелката няма как да си го инсталираш, но ако си в къща става, още овече пък ако си строиш къща и го предвидиш. Според мен най-големият му плюс е че е тихо.
|
| Вто Сеп 14, 2010 6:22 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Имам прахосмукачка с циклонен филтър. И брашно остава в него. Лесно се чисти и мие (пластмаса), но по-важното е, че в торбата почти нищо няма след няколко месеца работа. Няма спирачка по пътя на ваздуха, няма претоварване, няма и прах на изхода (или поне не се усеща). Изглежда и статиката оказва влияние.
Аз отговарям за чистенето на торбата и затова ми е важно. 
|
| Вто Сеп 14, 2010 7:57 pm |
|
|