|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:21 am
Съвет за зимно отопление на панелка...
| Автор |
Съобщение |
|
head_up
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Щото ще е*еш майката на тухлите директно срещу пламъка, ако не ги подмениш? а до колко падат температурите при вас "зимата"? и като казваш влага - какво имаш предвид, става трудно за дишане ли? вземи го направи най-после онова прословуто парти на поляната, да дойдем да видим, та да се не върнем насам  винаги ми се е искало да съм на място, където освен къси гащи друго не ми трябва 
Последна промяна head_up на Вто Окт 12, 2010 11:14 am, променена общо 1 път
|
| Пон Окт 11, 2010 8:30 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии аз на мойта скара съм сложил огнеупорни тухли отгоре щото тук има само варовикови камъни пък киреч не ми се прави. Освен това с малко ламарина чудеса се правят.
Тук (на ниското) на под 10 градуса викат Голям студ. Ама влажността не лъже: представи си при над 30 градуса да намериш колата мокра като след обилна роса. Днес валя и като се прибрах температурата бе 20 градуса и 85% влажност. Сега (21:30) гледам 21 градуса и 82% влажност.
А партито се пече! Просто не съобразих, че скоро ще има местни избори и в момента няма с кого да говоря. Обаче всяко зло за добро: след изборите ще се ликвидират десетките малки общинички и целият остров ще стане една такава. Значи венециянският замък който бе в съседната община с гаден кмет вече е мой!
Едит: ама без да изхарчиш някой лев няма да стане - тук не е Каварна пък и местните са наплашени от съседния остров който е център на няк'ви нарко-секс партита... Но евтинийка винаги ще се намери. А ако наистина искаш да спиш на поляната или в близката кръчма няма кой да те спре стига да не си нагъл.
Едит2: понеже замъкът е далеко от населени места няма ограничения във времето на концерта а мераклии за до сутринта ще се намерят. Официалният къмпинг е малко далеко но общината има автобуси. За бирен спонсор се мисли. Рано е да се говори още за каквото и да е, тази година полуфест догодина цял!
|
| Пон Окт 11, 2010 9:36 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
сигурен съм, че там бизнесът процъфтява - имат подход към клиентите, че и рекламата им върви от уста на уста!
отплеснахме се от темата за панелката, та ще извинявате де
колкото до отоплението през зимата - предлагам да свикваме със студа, да отопляваш купчина бетон е загубена кауза. сутрих духалката докато се вкара човек в пътя, вечер духалката за 2 часа от време на време и се оцелява.
дори с камина не можеш да докараш аромата на селска къща от запалена печка на дърва в сутрешния щипещ хлад и никакво електрическо одеално не може да докара усещането на гореща тухла в леглото вечер до стъплата под дебела завивка. кви климатици, кви индианци...
|
| Вто Окт 12, 2010 12:47 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Панелката наистина е някаква комуна от дебили. Не могат нищо да свършат организирано да ги ..... и тъпанарите. Саниране на блока. Има ред хитрини, може да ни излезе на под 50% от цената, само че трябва всички да се организират. Да ама не. Един нямал пари (а келеша му носи телефон за 1000лв.) друг го сърбял задника от топлото, трети си е клиничен социопат. Туриш им списък за ринене на сняг, веднага се почват пазарлъците, що пенсионерите били ноември и април. Е та на 90 години да го хвана стареца да рине сняг ли искаш бе дебил? И накрая пак аз и старците ринем, ония газят до шия и псуват, ама не хваща лопатата. Да еба и боклуците.
Отделно, че всеки крадне както може - скоро един "тарикат" ми демострираше как преебавал гадната топлофикация лъжейки топломера  Върви му обяснявай на тоя дебил, че преебава съседите. Боли го кура, те са му врагове. Отделно че половината блок има неплатени сметки за над 1000лв. Има някакви герои с по над 3 бона. Карат коли за по 10к лева, обаче не плаща ни парно ни вода. Само тока, че него му го спират отдолу.
Боклука се мята през балкона, колата се спира в градинката. Вратата на асансьора се тряска демонстративно. Как не съм удушил някой още незнам....
Леле какъв вой настава, когато трябва да се ремонтира покрива или мазето. Какво му пукало на него, той не е пряко засегнат.
Въобще да съжителстваш с тая сбирщина кретени си е .....
Единствените свестни хора са пенсионерите. Колкото и да е странно те си плащат съвестно, поемат си задълженията, нямат проблеми с паркирането. Де що е под 50 години - само с бой и скандали се оправяме.
Та наистина топленето на панелката си е мисия невъзможна. То за да е пригодна за живот трябва да има минимума от стадно чувство в обитателите и. А поне при мен са се събрали стадо ама преобладаващо от олигофрени.
Първата ми работа като стана достатъчно богат е да си купя къща 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 12, 2010 10:01 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Достатъчно тихи са, а иначе един офис топля с такива от няколко години. Не ми е била целта да правя някакви особени икономии или да се избиват като пари за някакъв период, ами да е удобно и да няма разправии. Дотук си изпълняват мисията. Мисля че имат някакво програмиране по време, вентилаторът има режим "quiet" при който едва се чува и прави минимално течение, и като се завъди плесен по тръбите има режим за изсушаване.
За монтажа не помня вече, но това лесно ще го научиш от Булклима.
Аз също се интересувам от текущото предлагане у нас, но по малко по-различни фактори - кои са най-надеждни и ефективни. Тоест инвестицията не е толкова интересна, колкото полученият резултат. Ако някой има конкретни наблюдения - нека сподели при желание.
|
| Вто Окт 12, 2010 11:01 am |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
@Цецо: конкретно за последния ти пост за съжителите в панелката. Знам къде е проблемът - съкооператорите ти са българи.
Ние сме четири апартамента, и пак не може да се санираме - хем топлоизолацията да донесе икономия и най-вече комфорт, хем фасадата да стане приятна.
|
| Вто Окт 12, 2010 11:07 am |
|
 |
|
plameniv
|
Абе така е, комуналното съжителство си е цяло предизвикателство с всякакви ядове и проблеми.
Иначе и аз бях в такава и сега като съм в къща нищо общо, дори и тук бях за малко в блокче ама не беше панелка и няма да чуеш гък след 7ч вечер, всичко тихо и кротко.
Иначе за санирането, според мен ефекта е незначителен ако нямаш вътрешна изолация, да не говорим за прозорците, трябва да са добре изолирани иначе каквото и отопление да сложиш като ти вее вятъра през пролуките файда никаква.
Аз като сложиш PVC дограма с двоен пакет резултата беше поразителен, после все пак установих там че панелката ни имала вътрешна изолация на стените ама пода и тавана не бяха, та от там бягаше топлото и топлиш гъ..а на горния.
Ако не си решил да се отърваваш от панелката трябва да поработиш по въпроса с изолацията и сметките ще паднат, току виж и климатика проработи 
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Вто Окт 12, 2010 2:40 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Офтопик за панелката и дебилите
То дебили открай време си ги е имало - например по комунстическо да напишат на паркоместото номера на колата и недай Боже да спреш там, като да е наследство от дядо му.
Последно като бях в БГ паркирах колата на входа за гаражите щото нямаше друго място. Единият е наш а двата други на комшия който не живее там. Номерът бе да вземем багажа и да тръгнем ама ядец - блокирала ни е кола. Свечерява се, на всичко отгоре ще пътуваме доста километри на запад. Питаме всички комшии/аптеки/магазини и никой не познава колата. Тъкмо ще звъним на полицията и идва един бабаит с жена си който на всичко отгоре ни държи тон - оказа се че другите два гаража са на баджанака му. Добре, че майка ми вече е свикнала с отношенията в БГ и го постави на място.
Става дума за гаража на баджанака а вие парно ще оправяте...
|
| Вто Окт 12, 2010 11:18 pm |
|
|