|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:17 am
Миризмата на още една "обществена" тайна
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе политикът вече 20 години се показва в джама и ти дрънка едни и същи наглости (с промяна към по-нагло) и все повече се намират хора да говорят за параноя. Това вирусът на де-мокрацията ли е?
|
| Нед Ное 14, 2010 6:27 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
не знам от кога е така, но това ми обясниха - в зависимост от региона, в който живее човека максималната възраст е различна, а на места - няма таван
А всичко, което става с средното и висшето си е преднамерено. пък ако ще и параноик да съм, то ще се отрази на децата (и вашите, ако не ги изпратите далече овреме) 
|
| Нед Ное 14, 2010 8:14 pm |
|
 |
|
sthx
|
И аз съм на мнение, че имаше (има) системна политика за съсипване на българското образование.
Прост народ по-лесно се управлява. Пък и за хотелите ИМ не са необходими инженери за смяна на чаршафите. То и без това немалка част от обучените тук хукват навън - губи се национален доход.
Резултатите от тая политика вече се виждат и отвън. Сега обаче ще стане интересно. Поради малката раждаемост преди двайсетина години броят на българските студенти драстично е намалял, а сега като почнат да се изтеглят и турците (9000 студента за цялата страна), ножът ще опре в кокала. Дано това стане повод да истински реформи.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Ное 14, 2010 10:31 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Образованието разбира се го съсипват от 89-а насам със съвсем очевидна цел, то човек
трябва да е хептен загубен да не го види. Общо-взето sthx както казава.
"Грешката", която направиха комунистите - образование за (почти) всички - им коства
сриването на агитационния модел (та трябваше да го сменят и да правят отстъпки, че
публиката да им купи новия/стар_изпитан_на_запад такъв).
Образование вече ще има само за децата на богатите, това е положението.
Странно - ама много странно - е, че аз говоря такива работи; примерно на майка ми не са
и позволили след 9-ти септември да се запише в университета заради вражеския и
произход, колко мои близки са директно пострадали по лагери и т.н. не ща да
навлизам.
Но фактът е, че по тодорживково време нямаше спирачки за нечие образование. Имаше
известно улеснение за разни активни борци и т.н. простотии но останалите си бяха
третирани наравно.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Ное 15, 2010 4:12 am |
|
 |
|
zaphod
|
това с управлението на простия народ е най-изтърканата глупост която битува сред интелектуалчетата. аз съм имал работа и с прост народ и с умен народ и простия се управлява много много по-трудно, ако извадят едно тийм лидерче от софтуерна компания и го пратят да управлява затворници, още първия ден ще бъде наебан в гъза и ще плаче за майка си на глас.
|
| Пон Ное 15, 2010 8:29 am |
|
 |
|
tgi
|
Ъхъ, в представите на масовата публика наистина "управлението" е равно на бухане с бухалка.
Но това е престанало да бъде така още по времето на живота в пещерите...
В крайна сметка опира до това да накарат хората да спазват наложените им правила и да се
контролират взаимно за това в огромната си част, за малобройните отклонения има въоръжени
гавази (милиция и т.н.).
А ако образованието е стигнало до нива да помътва мозъците на хората до степен да са
по-лесни за лъгане от неграмотна сган, тя работата е заминала със и без бухалки. И по
тодорживково време се учеха разни комунизми политикономии и подобни агитационни
дебилия, ама това не помогна особено на агитацията... Сега като гледам как масово
публиката е приела, че "коспирация=параноя", "светът се движи 100% по обявените
пазарни принципи" (всъщност се движи по Дарвиновите принципи много отпреди да
има хора по него та до сега) си мисля, че май няма спасение от тоя пропаганден
модел в обозримо бъдеще, всичко живо повтаря като папагал каквото е чуло по
медиите предния ден.
Кво да се прави, образовани или не хората в огромната си част са тъпи.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Ное 15, 2010 8:53 am |
|
 |
|
zaphod
|
да, и в огромната си част вярват в лозунга "простия народ лесно се управлява", а също и в заговори 
|
| Пон Ное 15, 2010 9:39 am |
|
 |
|
tgi
|
Всъщност в огромната си част си мислят, че са големи гяволи и че всички, които понякога
споменат думата "конспирация" са същите като немалката малоумна извадка такива, показвана им
от медиите. Кво да се прави, тъпи хора, тъпи обобщения.
|
| Пон Ное 15, 2010 9:56 am |
|
 |
|
velio
|
Не виждам какво толкова невероятно виждаш в това.
Погледни биг брадър и рекламите дето вървят всеки 20 мин по ТВ-тата. Това е то масата народ - ограничените се влияят от реклами и пропаганда. Така се управляват, не със сопата. Един тъп като го засегнаш на чест и достойнство по правилния начин може чудеса да извърши...
|
| Пон Ное 15, 2010 11:42 am |
|
|