Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Световни конспирации 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Що да си бил отсвирен бе, head_up, колко по-детайлно го искаш:

http://mcu-bg.com/stats/usage_201011.html#DAYSTATS

А има и много още като детайли за виждане.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Дек 12, 2010 5:40 pm
Профил WWW

Мнение 
tgi написа:
Що да си бил отсвирен бе, head_up, колко по-детайлно ....

Ето къде бил ключът за бараката :wink: благодаря, tgi, сега е по-ясно в кои дни се симулира работа :P

Нед Дек 12, 2010 6:26 pm
Профил WWW

Мнение 
За мен форумът е важен за професионалното ми развитие (което според договора ми е моя отговорност и задължение).
Ето защо го преглеждам по време на работа. Защо понякога пиша в работно време- ами не веднъж и два пъти хора от форума са ми помагали именно за работата, не виждам защо аз да не помогна, стига да мога. Просто така се стекоха обстоятелствата при мен, че аз работя сам с отбор механици, и няма от кого да се науча как точно се правят нещата. Чета фирмена информация, ФОРУМИ, статии и т.н, иначе няма оправия.
През останалото време също и чета и поствам. Почти не е минал ден да не прегледам форума.

Нед Дек 12, 2010 6:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
head_up написа:
Абе преди време направих тема с идеята да се види статистиката на форума по дни, та бях отсвирен по разбираеми причини, а те бяха - повечето хора пишат във форма когато са на работааа! А това не е добре да излиза на яве, или поне никой не иска да си го признае :D Та уикендите не можеш да очакваш хората да работят по нещо и съответно да постват. Не всички, де :(

Епа естествено, че докато съм на работа ще пиша. То Димитър в Щатите книжки си чете на работа, ти искаш тук в Ганьоландия да се преработваме ли?

Бах го и инженерите дето сме, ако не можем да си позволим да отдъхваме на работа :):):) Между другото в служебно време ползвам Skype и ICQ, както и чета вестници. И шефа няма нищо против. Добре, че няма свободна стая, че щях и легло да инсталирам. Болен съм и като се наям ми се приспива :) Не са тъпи жълтите, че спят в службата след обяд.

Събота и неделя са си дни за други занимания. Едно време работех денонощно и да ви кажа, чудно ама не забогатях :):):) Та затова сега си имам правила - ако не е на живот и смърт - събота и неделя не пипам нищо служебно.

Пон Дек 13, 2010 10:01 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Като съм гладен, не мога да работя. Като се нахраня, и ми се приспива. Като се събудя, съм гладен ...

BTW, досега където съм работил, винаги ICQ и Skype са били разрешени. А*ал съм го в работодателя, дето ще те държи 8 часа перманентно пред компилатора. Не че няма и такива, ама не съм забелязал да са дръпнали много напред от това.

Пон Дек 13, 2010 2:53 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Епа естествено, че докато съм на работа ще пиша. То Димитър в Щатите книжки си чете на работа, ти искаш тук в Ганьоландия да се преработваме ли?

Аз (а и другите инжинери тук) не съм на часова ставка като техниците, а на годишна заплата поради простата причина, че никой не може да ми каже кога точно да мисля - и аз даже не мога да си го кажа. Понякога гледам умно монитора по цял ден и не мога да свърша за 2 ст. работа, а понякога мога да свърша работа за няколко дни докато си вземам душ сутринта преди работа. Поради тая причина нямам и фиксирано работно време, а единственото условие е да направя поне 6 часа в офиса - ако са по-малко просто трябва да се обадя и да предупредя предварително. Ако можеха да ми нормират работата и да е казано ще работиш от 8 до 5 и ще свършиш толкова работа, то тогава щяха да сложат робот да я върши :D . Така че, четенето на книжки и форуми по време на работа е ОК :) .
Цитат:
Добре, че няма свободна стая, че щях и легло да инсталирам

Това съм си го мислил много пъти, още повече, че в компанията на един наш доставчик си я имат и тая екстра :D .

Пон Дек 13, 2010 6:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това с леглото е жестоко в буквалния смисъл на думата: ще накара шефа да скочи от третия етаж защото наблизо няма по-висока сграда за да не се мъчи после :)
На мен пък ми подариха една почти кехлибарена броеница и аз я окачих при инструментите. Като вземе да прекалява шефа аз я откачам и почвам да се размотавам с нея в резултат на което той се сеща че има работа на бюрото си. Ама съм далеко от майсторлъка на местните с този инструмент.
Другата терапия е да усиля музиката да не му чувам дизела. Първите няколко пъти ми каза "Спри я че ще изпотроша всичко!". Е да ама мелодийката при изключване на компа отдавна е заместена със собственоръчно обработен рефрен от известна песен и твърди: "Ще го изпотроша всичкото!".
Щото на доста шефове трябва непрекъснато да им се напомня, че има и по-лошо иначе няма да те оставят на мира да си свършиш работата.

Пон Дек 13, 2010 10:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
Щото на доста шефове трябва непрекъснато да им се напомня, че има и по-лошо иначе няма да те оставят на мира да си свършиш работата.

Бонго, ти явно си някакъв много як екземпляр - от ония, дето все си мислят, че най-големите малоумници стават шефове :D .

Пон Дек 13, 2010 11:22 pm
Профил

Мнение 
е, за това мразя да работя в офис - не можеш да правиш каквото ти скимне, като ти се затлачи главата - а това често се случва, като запънеш на някой алгоритъм. А и в кафето за два часа на лапопа свършвам понякога повече от колкото за половин работен ден в офис с бели стени. Честно, кой луд е решил, че белите стени са хубаво нещо?! Не и докато в главата ти се мъти нещо - имам усещането, че след малко ще ме подканят да си изпия хапечетата :?
Но леглото винаги е добра идея - отдавна е известно, че "кодове се пишат на сън"! Тука спор няма :P
Де да ставаше така и дебъга ... :roll:

Пон Дек 13, 2010 11:25 pm
Профил WWW
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
де-е-бъга ?

Вто Дек 14, 2010 12:46 am
Профил
Аватар

Мнение 
head_up написа:
е, за това мразя да работя в офис - не можеш да правиш каквото ти скимне, като ти се затлачи главата - а това често се случва, като запънеш на някой алгоритъм.
можеш, повечето офиси няма фиксирано работно време и ако щеш спи, работата все тебе чака.

Вто Дек 14, 2010 2:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Чай сега за конспирациите: тъкмо чух в "По света и у нас" че 2010 била година за борба с бедността. Аааа, затова раздадоха помощи на банки и корпорации - сакън да не обеднеят! Ама можеше да изчакат и до 1-и януари да обявят каква година е минала.

Вто Дек 14, 2010 7:31 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6