Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Я кажете откъде да се сдобия с книжки? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
bongo_x2 написа:
egasimus, :prayer: :prayer: :prayer:
9 гигабайта книги :roll:

Сега остава само и да ги прочетеш, щото имането на много книги не е никаква далавера само по себе си :) .

Чет Дек 30, 2010 3:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Сега остава само и да ги прочетеш, щото имането на много книги не е никаква далавера само по себе си :) .

Не е далавера. А проблем :)

Аз лично съм събрал купшища техническа литература - като Плюшкин, вероятно всички сме така. И нямам идея какво имам. Често ми трябва нещо, издиря го по торенти и прочие и после се оказва, че го имам от години по прашасалите дискове, ама кой да седне да рови вътре:)

Чет Дек 30, 2010 9:57 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Аз ползвам вече доста години една програма Zipcat Pro 3, с която много бързо намирам какво има по прашасалите дискове от едно време, но вече не записвам на дискове, защото он-лайн всичко се намира доста по-бързо :) .

Чет Дек 30, 2010 3:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ако става дума за дискове и списания си е така. И аз ги имам с камарите, старите дискове решително ги изхвърлих защото ако е имало нещо ценно то ще се е запазило и в интернет.
Не е така обаче с книжнината: преди да почна да хвърлям старите списания прегледах няколко и зърнах полезна информация която днес просто не се публикува. Започнах да късам листи и да изхвърлям само килограмите но това иска време и го зарязах преди 1/3-та от количеството. А какво да кажа за далеч по-древната библиотека която имах...

Обаче когато пипаш нещо с ръцете си всичко е естествено, не е като да зяпаш екрана и да чакаш наготово от гуглето, размърдват се стократно повече гънки на мозъка и поне аз и до ден днешен си спомням в коя книга за какво се е пишело пък ако ще да не съм я виждал от 20 години.

А 9-те гигабайта както казах се оказаха само 3,7ГБ. Не съм казал, че ще чета всичко наред но държа на правото на избор. И още ще заредя, всичко за което имам време, защото изчезват!!!

Edit: линкът на medeamona решително ми отказва. Хайде пуснете читави БГ проксита щото са трудни за откриване!
Не заради друго: скоро наште дуп*давци ще затрият всичко в БГ защото са по-правоверни и от Мохамед. Поне от чужденеция да поддържаме.

Пет Дек 31, 2010 1:04 am
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
... но вече не записвам на дискове, защото он-лайн всичко се намира доста по-бързо :) .

+1
По изключение и рядко (на година - година и половина) се прави тотален бак-ъп, на няколко двд-та и то в тях рядко се прокрадва литература (изключвам платената документация, то нея не бих искал да я губя :D ), но като цяло да събираш пдф-та (книги) си е безсмислено начинание вече. Гугъл и това е. А на последък и тяхната библиотека ми се вижда много удобна, оказва се доста неща и там се намират.

Пет Дек 31, 2010 2:37 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2