Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Технологии 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Да бе точка. Игрите не са само спорт, а политика и бизнес. А от този казус мога да се извлекат много политически дивиденти и да се привлече зрителски интерес - демек пари.

Така, че спортистите никой няма да ги пита. Тяхното мнение нямо никакво значение.

Апропо, като говорим, че това не било естествено, че така получавал нещо, което природата не му е дала по дефоулт - какво да кажем за останалите спортисти. Че то съвременните атлети (особенно бегачите), докато бягат и от гъза им цвъркат анаболи и стероиди бе. Това естествено ли е, природна даденост ли е? Че тоя човек с железните си крака е много по естествен от ония коне натъпкани с химикали до пръсване. На тях не краката, целия им организъм е противоестествен.

Няма кой да ги пита, но и те си имат синдикати, ако решат да бойкотират едно такова състезание какъв зрителски
интерес, какви 5 лева ? А за това какво цвъка от гъза им си има комисии, които правят нужните измервания :D ,
ако е с кафяв оттенък всичко е наред, ако ли не, значи има анаболи, примесени с хемороиди. Каква е гаранцията,
че този с пружиниращите крака не употребява и той същите препарати ? Да не би да не изпитва болка от изкуствените
си крака ? И как я тушира, само с вяра ли ? Стига смесвайте ябълките с крушите. Има си състезания за ябълки, има си
и за круши.

Сря Юли 20, 2011 4:48 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Аха де. Сегашните олимпийски игри всъщност са състезание между фармацевтични фирми :)

Мисълта ми е, че всички спортни постижения са опорочени по дефиниция, така, че дали ще пуснат човека с железните крака да бяга не е от особенно значение.

То например оня американския келеш, дето потроши всички рекорди в плуването, че то някой дето е с рибешка опашка да дойде, пак не може да му надвие над фармацията дето я гълта. Поне като са допуснали химията в спорта, да допуснат и физиката.

Сря Юли 20, 2011 4:58 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Мисълта ми е, че всички спортни постижения са опорочени по дефиниция, така, че дали ще пуснат човека с железните крака да бяга не е от особенно значение.

Не е точно така, обобщението ти е невярно, от частните случаи правиш обобщения. Повечето постижения не са опорочени.
Примерно рекорда на Стефка Костадинова на висок скок хвана 20 годишна брада. Никой не го оспорва. Като заговорих
за този рекорд, ми минава през ум, че утре може някой с пружиниращи обувки да започне да напира и тука да се състезава,
и кво ще каже, на бягане може да пускате такива, на скачане не.

Сря Юли 20, 2011 6:23 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Хаха, добре, че стомаха на Стефка не може да говори. Че едно време зобта беше и много по-опасна и се даваше с голяма лъжица.

Имам познат, който точно това е учил в НСА в ония години - треньор. Каква зоб да забъркаш, как да я забъркаш и как да я даваш, че да не те хванат. Това се е учело и продължава да се изучава от всеки треньор. Тогава и допинг - контрола е бил много по занижен и малките в спорта също са имали своя шанс. Сега вече само големите са превилигировани да зобят и да минават контрола.

Според него едно време заради изпълнението на петилетките и за да громим лошия капиталистически спорт, зобта се е давала без жалост към здравето на спортиста, без даже и да се изисква неговото съгласие. Имам приятел, който като дете тренираше плуване в спортно училище (забележи юноша, не професионален). И той сега си спомня как между храненията са им давали едни чашки с хапчета и прахчета. И като питаш - ама това за какво е - пии и не умувай много, не е твоя работа.

Блъскали са се с анаболи едно време, сега го правят и ще продължават и за напред!

Чет Юли 21, 2011 9:48 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Че то днешната лъжица е още по-голяма. То просто няма как да се класираш иначе. Всеки спортист е стока. И когато са инвестирали в теб, ще искат и резултати накрая. Никой няма да те чака да се възстановяваш по два дена. Заради химията летвата е вдигната много над обикновените човешки възможности. Вземи за пример маратона. Гръцкия войник е тичал от Маратон до Атина цял ден за да съобщи новината, че персите са отстъпили. Че и умрял накрая от изтощение. Днешния рекорд е около 2 часа и никой не умира.

Чет Юли 21, 2011 11:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
чисто технически наистина пружиниращите крака му дават предимство, но аз съм против ограничаване до "естествените" сили на човека, вижте какво стана с формулата като се тръгне по тоя път. разбира се ако се превърне бягането в състезание между киборги зрителския интерес също ще бъде загубен, но поне за сега едва ли има такава опасност. наличието на един такъв човек на истинските олимпийски игри като цяло мисля има положителен ефект, хората се кефят, действа мотивиращо (не само за инвалидите), привлича интерес, и не на последно място затвърждава поговорката "на калпавия хуй космите му пречат".

Пет Юли 22, 2011 7:15 am
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod написа:
разбира се ако се превърне бягането в състезание между киборги зрителския интерес също ще бъде загубен

Луд ли си, аз ше съм му най-големия фен. :)

Пет Юли 22, 2011 10:48 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3