|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:22 am
Избор на подходящ процесор
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Избор на подходящ процесор
Да де, то с 1.27 и баба знае  Ама всичко ново е 0.5....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Авг 03, 2011 3:32 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
E не, по-големите още са по-скоро на 1 ако не на 1.27. Но няма да се размине без лазерни дупки и т.н. вече де. [edit] Тъкмо погледнах тоя Atmel-ски чип дето го споменах по-горе. Ами на BGA 0.8 e, не в тикви а в кратуни. Явно това са зорове, които няма да ни се разминат. Просто чиповете пекат по-малко и отиват в по-малки корпуси. Тоя чак почва да ме кара да се замислям дали или по-скоро кога ще трябва да портвам VPA-то и целия DPS и за ARM... баси нещастието  [/edit]
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Авг 03, 2011 3:34 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Също и никой не ти продава арм-ве. Иначе естествено, че имаш право на мнение, но вече го знаем какво е то, затова е тъпо да ни го повтаряш всеки ден и във всяка тема за процесори  .
|
| Сря Авг 03, 2011 4:18 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не можеш ли да си поръчваш някъде модули с твоите процесори, като тези с АРМ-вете? Като ей този например: http://www.directinsight.co.uk/products ... p3530.htmlСпоред мен ще си спестиш една камара труд и главоболия.
|
| Сря Авг 03, 2011 4:23 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе модули не ми трябват, главоболията ми далеч не са в това да съшия платка и да и подкарам процесора, това ми коства месец-два примерно веднъж на 5+ години (ако става дума за основния процесор като 5200, 8240, 68340 под който върви DPS-ът и всичко "голямо"). Голямата гадост е, че всичко спира развитието и се хвърля да прави ARM заради простия факт, че софтуерът за мобилните телефони върви на ARM. Не съм виждал power на 400 MHz ядрото му да яде 110 mW. Моят - 5200B - e 400 MHz и е 120nm технология, не би трябвало да е много по-печащ от тоя на 90. Ядрото се храни на 1.5V - срещу 1.1 на тоя, малко от площи капацитети, да кажем ето ги 200mW вместо 110. Той сигурно е и там някъде де, те му специфицират 1 ват на цялото нещо при пълна пара, дънейки FP умножения в цикъл и DMA-чи непрекъснато PCI <-> DDRAM. В дълбок сън (т.е. спряно на практика, ненаклочено) отиват 52 миливата само от leakage, а бе друга категория е. Къде са 110-те миливата макар само на ядрото на тоя ARM на пълна пара. Вярно, че е 32 срещу 64 бита, сигурно няма FPU и т.н., но за целите на juzisound изглежда като идеално решение. А и мене ме кара да се чеша по главата....
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Авг 03, 2011 5:01 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
По-добре не бързай... АРМ се развиват (все още) много бързо. Не е както беше с PPC да знаеш че чипът има гарантирани едни 10г. живот. Какъвто и АРМ да избереш след 6м. вече няма да е актуален.
|
| Сря Авг 03, 2011 5:49 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
ADSP-BF51x серията с интегриран флаш чип в корпуса. 400MHz BlackFin в 176-LQFP-EP (24x24) корпус, с вграден 4-Mbit SPI флаш от който може да boot-ва. Особено като за твоите цели е почти перфектен. Остава само да го намериш като наличности.
|
| Сря Авг 03, 2011 5:57 pm |
|
 |
|
kiiid
Ранг: Почетен член
|
Добре де, прав си за това  . Ама какво да правя, гореща кръв съм и никога не мога да се стърпя когато стане дума за армове. Просто ме е яд за хубавите времена дето отминават безвъзвратно заради тия армове
|
| Чет Авг 04, 2011 9:35 am |
|
 |
|
velio
|
Абе не е баш много тъй. Вероятно за определени пазари важи. Но за контролерите... едва ли. Все пак почти две години им отива докато от семпъл го направят в масова продукция, после още толкоз докато изкарат свястна ревизия. Ако държиш да си на гребена на вълната сигурно може и да се притесняваш дали скоро ще излезе нещо ново, но иначе... Миналата година идваха от NXP да се хвалят с това какви кортекси ще вадят. Тая година виждам имат нови неща ама далеч не са още всички онези които планираха. А тепърва има да излизат ревизии. Преди 5 години подхванахме проект с АРМ7, беше още в семпли само. Няколко месеца след това изкараха масовата продукция. Чак тая година се планира да почнат да продават последната най-читава ревизия (все още не са почнали, само семпли дават от нея). Иначе за корпусите.... Ами ако могат да го сложат в TQFP - ще го сложат. Все пак се съобразяват с това какво искат клиентите. Да не забравяме че и производителите на чипове се стараят да покрият желанията на пазара.
|
| Чет Авг 04, 2011 11:26 am |
|
|