| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: windows 8 :-)
Не смятам, че скоро ще дорастем за облака. Още повече да си качим работата в облака. Не че някой ще може да се докопа до нея, ама психологически човек се чувства по-сигурен като всичко си му е в ръцете. Пък, че даже така е по-лесно за зложелателите е друг въпрос. И колкото и облачно да става все ще има някакво "локално" устройство - пък дали ще прилича или не на комоютър - ще видим  А технологично - дъртия ми най-обикновен телефон има повече "хард"(флаша), повече рам, повече MHz-ци и повече цветове  от първото ми PC (някъде 92-93)... Само дето монитора му не е 14" 
|
| Сря Окт 19, 2011 6:40 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе тези дни четох статия за първите облачни компютри: основното е че без интернет нямаш и компютър. На всичко отгоре са по-скъпи от подобен нетбук - фалшстарт. Това да речем ще го оправят до 20 години ама до тогава 1 тера флаш-диск ще е дребни пари - що ти е да зависиш от някой си?
За дребни програмки със всичко може - даже и със сгъваеми като салфетка екрани носени в джоба. Ама за сериозна работа се иска и сериозен компютър, да не говорим че хардуерът като направи едно напред софтуерът го дърпа две назад.
Да не бъркаме джаджите с инструментите, де!
Едит: аз съм за таблетите особено като порастнат. Лошото им е, че цапаш екрана но все нещо ще измислят - лазар например...
|
| Сря Окт 19, 2011 10:24 pm |
|
 |
|
klez
Ранг: Професионалист
|
Cekins, само като се замисля, че преди 8-9 години Плейстейшън 2 имаше Невероятната и невиждана до сега графика... а сега телефоните въртят игри с по-добра графика от PlayStation 2. Определено нещата вървят на там персоналният компютър да стане наистина Персонален (личен) и всичко да е в облака. Гуугъл много сериозно са се заели в тази насока, не знам дали сте гледали Chrome OS-а им 
|
| Чет Окт 20, 2011 10:21 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Сподели впечатления, ако имаш от първа ръка?
|
| Чет Окт 20, 2011 11:40 am |
|
 |
|
klez
|
За момента не е нищо особено Стартира за няколко секунди. Имаш само един браузър и едно старт меню през което можеш да влизаш в различни сайтове и т.н. Документи, Фейсбук и т.н. Съвсем опростена, но това е някаква ранна версия само, гуугъл не мислят скоро да я пускат официално доколкото знам. Идеята беше, че голяма част от хората ползват предимно браузъра си, и са разработили проста, лека операционна система, която да има само един браузър и през него всичко от облака да се използва, документи, файлове, снимки, Всичко. имам VMWare имидж файл, някой ако иска да го тества мога да му го дам, но за момента наистина не е нещо кой знае какво  Просто идеята за в бъдеще е готина
|
| Чет Окт 20, 2011 3:09 pm |
|
 |
|
3aek
|
Chrome OS се казва и я има даже като Live CD и USB http://getchrome.eu/download.php
|
| Чет Окт 20, 2011 4:01 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Не само ОС-а предлагат, но и рекламират нетбуците. http://www.google.com/chromebook/
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Окт 20, 2011 5:53 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Това е по-общ вариант, иначе всеки производител на сандък си го натъманява а те засега май си остават два. Вече съм го пробвал на Live CD на бабаЯгата - дори тръгна и звук имаше !!! ама въобще не е бързо (поне от CD) и е малко по-тежко от бозата за гледане от ютуб и игране на освирепели птички и прасенца. Странно или не още не съм изровил алтернатива на WinXP за остарял комп. Дори откъм Linux-ите - те обикновено не разпознават половината хардуер а дори и да тръгнат (напр. Puppy) уж са с по-малко изисквания а не са по-леки. И програмките, кодеците и драйвърите са по-скапани от тези за бозата. А време и нерви да скалъпвам OS за всяко старо джилязо нямам, правя го за хоби и трупане на изводи. Освен ChromeOS пробвах и Android и WEBC за PC ама по-кофти. Някой ден ще си поиграя с FreeDOS , имало даже GUI  Edit: То за Windows8 си го пишело: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_8И пак казвам да не бъркаме джаджите с инструментите: кой професионалист ще разчита на облака дори там да намери нужните му програми. А ако прекъсне нета ще бяга до някое интернет-кафе ли? Пък и хардуерът скоро ще прекара новите си детски болестии и в облаците ще ходят само пичлеметата които и сега се кефят на андроида.
|
| Чет Окт 20, 2011 11:45 pm |
|
 |
|
klez
|
Като споменахте за леки операционни системи Windows XP има вариант Windows FLP (For Legacy PC) Тази версия на операционната система е доста поорязано XP, пуснато официално от Microsoft. Инсталирал съм го на някои от първите нетбуци и разни други слаби машинки и работи добре. Имам го някъде по дисковете из нас, на някой ако му представлява интерес
|
| Пет Окт 21, 2011 7:40 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Я сподели малко повече впечатления за тоя орязан Уиндоус. Какво не може да прави? Мрежи, USB-та и т.н. работят ли? Колко място заема чиста инсталация и по бързо ли върви от нормалната боза?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 21, 2011 10:05 am |
|
 |
|
klez
|
Уви ще те излъжа така. Преди години го инсталирах последно. Само доколкото си спомням имаше някви ограничения откъм медиаплеъра, също откъм мрежите мисля, че не можеше да работи с Модеми. Друго не се сещам  (Това с модемите съм го пробвал, щото тогава ползвах GSM-а като външен Bluetooth модем за да си пусна интернет. Довечера ако остане време ще изнамеря диска и ще го качан а едно виртуално PC с TeamViewer да го прегледаш ако искаш. http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Fu ... Legacy_PCsЕто малко информация
|
| Пет Окт 21, 2011 10:17 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е не нямам време сега за екперименти. По скоро ми намери линк да го дръпна работоспособно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Окт 21, 2011 11:01 am |
|
 |
|
klez
|
в Thepiratebay има инсталационно ISO
|
| Пет Окт 21, 2011 11:15 am |