Отговори на тема  [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Бойни действия и оръжие (от гледна точка на инженера) 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Бойни действия и оръжие (от гледна точка на инженера)
Реконструктор написа:
Ми както е казал тов. Сталин: "Логиката на нещата е по-силна от логиката на човешките намерения". :) Няма значение кви глупости си мислиш, Вселената си се движи по някви закони върху които нямаш абсолютно никво влияние.

Ами по тая логика дай всички да заживеем като циганите ден за ден и нищо да не правим, защото нали каквото и да направим то няма да има значение, след като всичко зависи от движението на вселената :D .

Пет Ное 18, 2011 4:54 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Реконструктор написа:
Ми както е казал тов. Сталин: "Логиката на нещата е по-силна от логиката на човешките намерения". :) Няма значение кви глупости си мислиш, Вселената си се движи по някви закони върху които нямаш абсолютно никво влияние.

Ами по тая логика дай всички да заживеем като циганите ден за ден и нищо да не правим, защото нали каквото и да направим то няма да има значение, след като всичко зависи от движението на вселената :D .

Тая логика явно не си успял да я схванеш. :D Още по-добре, явно в скоро време ше колиме на воля изгейчени американчета.

Пет Ное 18, 2011 5:08 pm
Профил
Аватар

Рек, почнал си да изтрещяваш в последно време...

Пет Ное 18, 2011 5:16 pm
Профил ICQ
Аватар

Еми глей ся, не мое всички да сме некви супер нормални и спокойни като тебе

Пет Ное 18, 2011 5:20 pm
Профил
Аватар

Аз честно да си кажа, не само тая ти логика ами всичката ти логика от няколко дена насам не мога да схвана :D . Сега пък ми стана интересно кои сте точно тези вие, дето сте щели да колите изгейчени американчета :D ? Друг интересен момент е следния - в Китай в момента се раждат 20% повече момчета, от колкото момичета. Та мисълта ми е, че ще дойде един момент, в който в китайската армия ще е пълно с гейове, не в американската :D . Русия пък има супер проблем със застаряването и населението и намалява - не се завладява света без хора, нали си съгласен с това :D . Случайно да си обърнал внимание как се движи населението на щатите? А дали си обърнал внимание, че поне половината от изгейчените американчета имат цял арсенал оръжия в домовете си и стрелят като луди всеки месец? Колко % от населението на мъжествените китайци и руснаци прави такива тренировки всеки месец? Колко руснака и китаеца мечтаят да се преместят в САЩ и колко американеца мечтаят да емигрират в Русия или Китай. По тия въпроси замислял ли си се или викаш те нямат значение - единствено важно е да има един диктатор като Сталин (или теб) и всичко във въпросната страна ще цъфти и връзва. Руснака никога не може да е член на едно общество, което ще бъде глобален лидер, защото въпросните руснаци никога в историята си, даже и за 10 минути не са живяли в демокрация. Виж даже сега какви циркови са със смените президент-премиер. Та лично аз от такива народи въобще не се плаша, защото те за да направят нещо трябва постоянно да са под страх. Е такъв тип съществуване не може да доведе до глобално господство, ако можеше вече САЩ да са западнали одавна, а е факт, че точно другите общества се срутиха във всяко едно отношение.

Пет Ное 18, 2011 5:21 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Аз честно да си кажа, не само тая ти логика ами всичката ти логика от няколко дена насам не мога да схвана :D .

Еми проблема си е твой, кво да ти кажа. :)

Dimitar написа:
Сега пък ми стана интересно кои сте точно тези вие, дето сте щели да колите изгейчени американчета :D ?

Представителите на "останалия изостанал свят, населен с унтерменши", обвиъзли. :)

Dimitar написа:
Друг интересен момент е следния - в Китай в момента се раждат 20% повече момчета, от колкото момичета. Та мисълта ми е, че ще дойде един момент, в който в китайската армия ще е пълно с гейове, не в американската :D .

О, бъди сигурен, че командирите им, които, сам разбираш, са много далече от идеите на хуманизма и човешките права, ще им осигуряват редовно женски материал за забавление.

Dimitar написа:
Русия пък има супер проблем със застаряването и населението и намалява - не се завладява света без хора, нали си съгласен с това :D . Случайно да си обърнал внимание как се движи населението на щатите?

А да имаш случайно статистика за бялото американско население? Май не се движат много добре нещата там. Или, може би, расистките ми приказки отвращават нежната ти интелектуална душа? :)

Dimitar написа:
А дали си обърнал внимание, че поне половината от изгейчените американчета имат цял арсенал оръжия в домовете си и стрелят като луди всеки месец? Колко % от населението на мъжествените китайци и руснаци прави такива тренировки всеки месец?

Съгласен, особено неграта си правят реални тренировки на живо по гетата. :D Но нещо ми подсказва, че в една война ще са леко безполезни. Всъщност, ще са първите, които ще дезертират. :)

Dimitar написа:
Колко руснака и китаеца мечтаят да се преместят в САЩ и колко американеца мечтаят да емигрират в Русия или Китай.

Тва вече е не по темата. Или, всъщност, дай да го направим - според тебе, когато поднебесната ги призове, те ще си останат твърдо верни на чичо сам? :)

Dimitar написа:
По тия въпроси замислял ли си се или викаш те нямат значение - единствено важно е да има един диктатор като Сталин (или теб) и всичко във въпросната страна ще цъфти и връзва. Руснака никога не може да е член на едно общество, което ще бъде глобален лидер, защото въпросните руснаци никога в историята си, даже и за 10 минути не са живяли в демокрация. Виж даже сега какви циркови са със смените президент-премиер. Та лично аз от такива народи въобще не се плаша, защото те за да направят нещо трябва постоянно да са под страх.

Тва вече е силно не по темата и е очевидна класическа супердебилна пропаганда, излъчвана денонощтно по сиенен. :)

Dimitar написа:
Е такъв тип съществуване не може да доведе до глобално господство, ако можеше вече САЩ да са западнали одавна, а е факт, че точно другите общества се срутиха във всяко едно отношение.

Глей ся, има един прост принцип: индивидите, които целево се стремят към слава и всеобща почит, обикновено никога не ги постигат. Това се отнася и за държавите като цяло - нарочно стремилите се към величие обикновено не го достигат, или ако успеят - то е много кратко. Русия и Китай не се изживяват като най-великите нации, център на Вселената. Просто си гледат интересите. Величието идва като приятен страничен ефект.

Пет Ное 18, 2011 5:49 pm
Профил
Аватар

Реконструктор написа:
Русия и Китай не се изживяват като най-великите нации, център на Вселената. Просто си гледат интересите. Величието идва като приятен страничен ефект.

Виж са, за Русия няма да споря, че днес си много лют.

Ама за Китай със сигурност бъркаш. Там величаенето е национална доктрина. Даже и в момента, китаеца живее с мисълта, че центъра на вселената е Китай, а лидерите им са полубожества (щото целите-божества са забранени със закон :) ).

Пет Ное 18, 2011 6:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Цитат:
А да имаш случайно статистика за бялото американско население? Май не се движат много добре нещата там. Или, може би, расистките ми приказки отвращават нежната ти интелектуална душа?

Ако расистките приказки ме отвръщаваха и не бях расист, нямаше да се забия в квартал с 98.2% бяло население :D . Като питах наскоро сина ми защо все падат на баскетбол и ми каза, че защото миналата година имали един черен в училището и тази нямат нито един :D . Иначе не знам сега каква е точно статистиката по раси, ама и сам си забелязъл сокър мамите с големите сув-та и венове, дето мъкнат по 3-4 деца по разни спортове. Как го сравняваш това с полисито за едно дете на семейство в Китай и за още по-трагичната картинка в Русия?
Цитат:
Съгласен, особено неграта си правят реални тренировки на живо по гетата. Но нещо ми подсказва, че в една война ще са леко безполезни. Всъщност, ще са първите, които ще дезертират.

Като ходя по срелбищата, както вече споменах почти не виждам други, освен бели хора. Даже сега като се замисля най-големите маниаци са все бели и повечето са все откачени реднеци. До сега не си спомням да съм видял черен маниак на тема оръжия (също като негър-скиор :D ). Това, че гледаш много филми с черни, дето държат оръжието на секиме си е някакъв твой проблем, дето няма много общо с реалността :) .
Цитат:
според тебе, когато поднебесната ги призове, те ще си останат твърдо верни на чичо сам?

Според мен доста. Ще е същото както и с арабите и сърбите, които продължаваха да сглобяват на поточната линия оръжия тук, които отиваха директно в родините им. Веднъж човек откъснал се от диктаторите и усетил свободата да прави каквото си иска и да живее като бял човек, едва ли ще се върне пак към мизерията. Естествено винаги ще има някакъв малък процент откачалки, които ще го направят.
Цитат:
Това се отнася и за държавите като цяло - нарочно стремилите се към величие обикновено не го достигат, или ако успеят - то е много кратко. Русия и Китай не се изживяват като най-великите нации, център на Вселената. Просто си гледат интересите. Величието идва като приятен страничен ефект.

Това дето си го написал с пълна сила важи за Китай и за съвременна путинова Русия. Много боли, когато на времето си бил нещо и сега си нищо и винаги такива народи пак искат да са нещо. Забележи и българите - винаги като стане нещо и почват да разправят за България на три морета, държавата на 1300 години, дето някаква си нищожна държава на по-малко от 300 години не може да се опре, нищо че управлява целия свят в момента. За сметка на това американците не си мечтаят по отминали времена, те са такива в момента.

Въобще пич, цялата ти постановка е леко сбъркана и може да се убори както виждаш по всички параграфи. Даже сам виждаш ти самия колко силно подценяваш "врага" си, нещото което разправяш, че другите правили. Китай бил не знам си какъв - Китай е един изолиран остров в момента и единствения му лесен достъп до други земи в момента е точно на север към любимата ти Русия. От другата страна има огромни планини, а на останалите места океан, в който стои един голям американски флот, с които чайниците въобще не могат да се мерят. Ако беше иначе до сега да са минали през Тайван, като стой та гледай. Ето ти тук малко да почетеш едно интересно четиво (другите статии също са интересни от геополитическа гледна точка и си заслужава човек да ги прочете):
http://www.stratfor.com/weekly/chinese_ ... ance_tibet
http://www.stratfor.com/weekly/friedman_on_geopolitics

Пет Ное 18, 2011 8:25 pm
Профил

... много лично май взеха да с еприемат нещата :), в спарта също са били гейове, това не им е пречило да са това което са били, не е въпроса дали са гейове или не, въпроса е че са лигльовци, няма как да живееш в хуманно общество и да си нещо различно, историята има много примери. Нацистите са правили специални части които да с езанимават с еврейския въпрос, и дори там е имало голяма част хора с психични проблеми, при все че тях никой не ги е кормил и убивал, те са го правили, за сметка на това руската армия е правила същото, и не съм чувал някой да е имал някакви скруполи, не е тайна че изнасилени и мародерствани от цивилното население от германци почти няма,не броим евреи, а тези от руската армия са много, въпреки че не малко от страните през които са минали не са били съюзници на хитлер. Има много подобни примери, в един момент това в какво общество си израсъл може много силно да повлияе.
Ако има глобална война технологиите ще са от полза първите няколко месеца, от там нататък съм убеден че никоя от високотехнологичните играчки на хамериканците ще имат някакъв съществен принос.
А защо САЩ се е провалила във Виетнам ... и не само там, въпросът според мен изобщо не е политически, станл е политически и се е появил обществен натиск не случайно, твърде много ресурси, твърде много загуби, хората не са искали война. Отново, съпостави безразличието с което онези гледаха прегазеното дете и го съпостави с вероятните реакции и последтсвия за психиката на стандартният американец или американски войник, това че може да имат 5-10.000 в специалните части които са добре подготвени психически не означава че цялата им армия е с таква подготовка.

Съб Ное 19, 2011 2:04 pm
Профил
Аватар

Не му се връзвайте на Река, бре! Знаете ли колко е гадно да съвпаднат циклите на жената и на любовницата!!!

Съб Ное 19, 2011 2:25 pm
Профил

Не се еб*вайте с военните гейове - няма по страшно нещо от женска ярост комбинирана с мъжка сила :D

Съб Ное 19, 2011 7:19 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Не му се връзвайте на Река, бре! Знаете ли колко е гадно да съвпаднат циклите на жената и на любовницата!!!

Зависи от жената и любовницата, а и за целта няма ли колежки ...;)

Вто Ное 22, 2011 11:10 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:

Там където си вадиш хляба, не си топиш ку.а. Не си ли чувал тая древна мисъл?

Сря Ное 23, 2011 10:00 am
Профил ICQ

Цецо написа:
ToHu написа:

Там където си вадиш хляба, не си топиш ку.а. Не си ли чувал тая древна мисъл?

тая мисъл е не само древна а и вярна, има друга, чиста водица бистра главица, ама бира пиеш нали ???

Сря Ное 23, 2011 10:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6