|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:00 am
Задачка-закачка - автоматика
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Задачка-закачка - автоматика
И големите правят такива глупости. Имам един принтер HP LJ P2015 дето като му гледах платката, навсякъде и всички метализирани отвори са напукани отвътре. И според мен това е най-вероятната причина да не можах да му се нарадвам - само на 3-тата касета е. Всъщност единствените такива които все още работят са със сменени извънгаранционно бордове...
|
| Пон Дек 12, 2011 4:46 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми то май цена можеш да видиш и без регистрация - или поне можеше ако си спомням. 4 мила докарват, 0.2 дупки правят, към две седмици и са готови. Аз правя 6 или 4 слойни платки, повечето пъти 6, нищо за споменаване. Огромно количество прототипи минават през ръцете им и са опитни, знаят какво правят. Поне дотук де - знаем се от 4-5 години ама аз не изкарвам по много нови изделия на година та не съм кой знае колко добър източник.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Дек 12, 2011 4:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
tgi, много им бъгав сайта на твойте хора бе иначе наистина дават много добра цена. Исках оферта за платка 2х2 инча за 10 бройки и ми показа 88$ ама първо вика, че платката била под 25х25мм и щели да ме чарджат допълнително и си викам чакай тогава да я направя в милиметри, че може нещо да са се объркали и за 50х50 мм ми показа 97$  . Та се чудя сега 88$ ли ще ми са платките или 97$  .
|
| Пон Дек 12, 2011 7:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И ми се смеете, че още ползвам технологията си отпреди 15-20г.?!  Ама ей ся за единична платка ще си играя да рисувам и да пробивам/"метализирам" отвори на ръка, да топя в разтвори - то времето е най-ценно. Аз повече от "мигалка" не правя и даже рядко я правя - вземам нещо подходящо от бракувана машина и му намирам приложение. Ама ако го поръчаш е от 100 евра нагоре. Що съм писал, че живея в "Занзибар"? P.S.: Ако някой има излишен набор резистори, кондензатори и прочие - да свирка. Може и леко поокислени но не и smd. Плащам си стойността, куриера и касата бира.
|
| Пон Дек 12, 2011 8:14 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Куриера от българия, ще ти излене по-скъпо от колкото да си купиш набор 1% метал-филм резистори или керамични кондензатори от китайците в ебей. http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... sistor+kit
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Дек 12, 2011 9:22 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
50 values...
|
| Пон Дек 12, 2011 9:42 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Никъде ли не се продават 25к smd резистори на смислена цена?
|
| Вто Дек 13, 2011 12:03 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ми може бъг да е може и да прицелват цената според аудиторията ("мисли в инчове значи е в щатите където имаме повече конкуренция/мита" и т.н.). Идея нямам. Но каквото излезе като цена това е, обръщат ти внимание след като платиш; ако има някакви питания това що така онова как (от тия дето май винаги ги има с всеки платкаджия) влизат във връзка с тебе и толкова. А бе дотук съм доволен.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Дек 13, 2011 4:09 am |
|
|