|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:00 am
Акумулаторна батерия Ultrafire 3.7V 3800Mah :) Да ама не !!
| Автор |
Съобщение |
|
Zdrav
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
 Re: Акумулаторна батерия Ultrafire 3.7V 3800Mah :) Да ама н
Виж им корпусите и сам ще си отговориш.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Дек 12, 2011 1:31 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е видях ги де  За малкото - малко е  ама и капацитета му е съответстващо малък ...
|
| Пон Дек 12, 2011 3:04 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Ами ако имаш място на платката бол, няма какво да го мислиш - значи това не са твоите батерии.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Вто Дек 13, 2011 1:25 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ами супер малки са - това е готино ако правиш дреболийки с изключително ниска консумация и не-голям период без захранване. Обаче нещата, дето ги правя, трябва RTC-то им да устиска повече отколкото може с тая батарейка. И естествено допускам компромис с размера - няма как 
|
| Вто Дек 13, 2011 3:10 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Аз пък си купих ей това за проба: http://www.ebay.co.uk/itm/2430MAH-HIGH-CAPACITY-BA-S410-GOLD-BATTERY-HTC-DESIRE-/190569788921?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2c5ed835f9#ht_2243wt_1139Дойде, батерия е. зарежда се даже и телефона не протестира. Но в крайна сметка се оказа, че държи точно толкова време колкото и оригиналната 1400mah батерия. При което без да се церемоня му набих един отрицателен вот и написах като коментар, че това е измама и батерията няма нищо общо с описанието. Два дена по късно въпросния започна да ми праща едни съобщения, че ще ми върне парите без да му връщам батерията, само аз да си сменя вот-а. Няколко дена по късно гледам парите за батерията пристигнали обратно в картата... Комедия... При който номера мине - добре, който усети мушенгията и се развика - на ти си ти парите, батерията не ми я връщай - само не ми пускай отрицателен вот. 
|
| Вто Дек 13, 2011 4:05 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе аз незнам какво се взирате толкова в тия mAh. Като всъщност те са една голяма измама. Една батерия може да има много амперчаси и да не става и чеп за зеле от нея. Т.е. на китаеца батерията му е възможно да е наистина 2400mAh, ама в телефона да държи по малко и от оригинална 1000mAh. Особенно при GSM-ите където има големи пикови токове, много по важен параметър е вътрешното съпротивление, което естествено никой китаец няма да ви даде. А и едва ли го знае. 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 13, 2011 4:26 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Tisho отрицателния вот трябва да е за тебе. Не знам какво си очаквал в батерия със същите физически размери, като оригиналната да е с 2 пъти по-голям капацитет. Ако имаше физическа възможност от HTC щяха да сложат батерия с най-големия капацитет за предвидения размер. А китаеца просто купува батериите от китайския завод и каквото пише на батерията това го продава, върнал ти е парите защото си го е калкулирал в цената да има примерно 5% загубени пакети по пощата и 5% недоволни. И не ми казвай, че китаеца е виновен за това, че си купил вода в еднолитрова бутилка, на която на етикета пише 2 литра и в последствие да се е оказало, че в бутилката от 1 литър има само 1 литър вода. Това за 14000мАч-овите батерии и преди сме го коментирали.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Дек 13, 2011 4:42 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
@ike - не си прав. По всички закони в нормалните държави, търговеца носи пълна отговорност, че това, което продава е това, което пише на опаковката/ в рекламата. Потребителя не е длъжен да е инженер и да е наясно с технологията за производство на LiIon батерии! Търговеца е длъжен да знае какво продава и ако то не отговаря на изискванията - е виновен точно търговеца. Независимо дали е прекупвач или производител!
Сега, че китайците ги боли хуя за законите на развитото общество е друг въпрос. Ама все си мисля, че нормалния човек би застанал на страната на закона в развито общество, а не на някакъв хитър дебил правещ пари от хорската наивност. Във случая Тишо е направил, точно това, което трябва.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 13, 2011 4:53 pm |
|
|