|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:00 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
димитре, нали щехте да се оттървате от негъра
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
 димитре, нали щехте да се оттървате от негъра
а ква стана тя за един мандат успя да ви изкара от списъка на космическите нации, да видим следващия какво ще измисли!
|
| Чет Фев 23, 2012 11:07 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: димитре, нали щехте да се оттървате от негъра
Ми ако успее да си задържи ципа закопчан... има някакви шансове.  Макар, че едва ли. Освен това те изборите в САЩ винаги са ми били малко странни. Абе как пък веднъж някой не спечели убедително? Винаги са на няколко процента (под 10) разлика. То самата им изборна система е доста сложна де, аз така и не съм се пробвал да я проумея. Но с един мандат, черния ги заличи като космическа нация, загуби барем половината им точки на световно влияние и разклати долара като световна валута. Не че той има пряка вина, ама и нищо смислено не направи. Ако изкара още един... Но все си мисля, че с оглед на почти сигурната победа на Путин, за противовес от другата страна ще трябва да е някой не толкова мекушав. Медведев-Обама си пасваха, Путин му трябва републиканец, че тежи на кантара.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Фев 23, 2012 11:39 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ура в Щатите има около 3 000 000 представители на вида Homo sapiens (разумен човек). Faith in humanity restored
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Фев 23, 2012 3:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Хехехе - баси, що тая тема е лично към мен адресирана  ? Аз каква вина имам за резултатите от тия анкети  ? Да не забравяме обаче, че е още много рано да се каже - черньо има най-ниския президентски рейтинг в момента, та не се знае знае ли се. Цецо, с две думи системата е следната - правят се избори и всеки, който иска глкасува и се броят процентите. До тук по нищо не се различава от другите системи. Според процентите в отделните щати обаче се излъчват съответния брой делегати. като общия брой делегати за щата зависи от неговото население. Нека кажем, че в Илиной са спечелили примерно демократите с 60 на 40 процента и Илиной има право на 10 делегати според броя на населението си. Т.е. от тия 10 делегати 6 ще са демократи и 4 ще са републиканци. Така се процедира във всички щати и после тия делегати се събират и гласуват кой да е президент. Заради така направената система може да се получи така, че един кандидат да спечели процентно изборите, но да е силен в щатите с малко делегати и да се получи така, че да има по-малко делегати като обща бройка и съответно после да не го изберат за президент. Така стана с втория мандат на Буш май - генерално имаше по-малки проценти, но беше спечелил щатите с най-много делегати и после го избраха него. Та поради тая причина кандидатите се концентрират повече да агитират в щати с повече делегати. А с Обонго е трудно да се борят, защото тоя вече за втори път събира повече от милиард долара за предизборна кампания - основно от профсъюзите, които толкова яростно защитава. Отделно раздава пари на бедните като за световно - от къде мислите прави дефицит по 1.5 трлн без да има действащи войни  ? Сигурно това са все български или други източно европейски емигранти - нали те били най-умните на планетата, а всички други тъпи като паешки гъз  .
|
| Чет Фев 23, 2012 6:09 pm |
|
 |
|
zaphod
|
а, към тебе е адресирана щото си хипер оптимист, и както се смееше на идеята за втори мандат на черния, така и се смееш на идеята че китаеца ви мачка 
|
| Чет Фев 23, 2012 9:21 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
За сега шансовете Обама да спечели са някъде около 50-50. Т.е. нищо не се знае, а и има още доста време  . А как китаеца ни мачка много ще се радвам да ни обясниш тука  .
|
| Чет Фев 23, 2012 9:24 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Заличил ги като космическа нация ли... ? Че как ? Не е ли кукла на конци, като всички останали политици?
|
| Пет Фев 24, 2012 2:59 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ей, мерси, тоя път не се наложи аз да го казвам  . Заличил ги бил, дъра-бъра. _Който_ и да беше, Буш, муш, политическите решения значещи нещо щяха да бъдат същите. Не само защото е "кукла на конци" а и просто защото няма опциите да вземе други решения и да не предизвика патаклама.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Фев 24, 2012 6:14 am |
|
 |
|
zaphod
|
а, вярно, еврея отгоре дърпа 
|
| Съб Фев 25, 2012 9:01 am |
|
 |
|
HappyMan
Ранг: Новодошъл
|
В щатите ми харесва как се легитимираш при глсуване (поради което бяха изнамерили май 1,5млн "мъртви души"), че не е обезателно да го направиш баш в изборния ден (понеже винаги е в работен ден), масово е по пощата и т.н.
|
| Нед Фев 26, 2012 9:23 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Системата за избори за президент е от времето на изборите за първия президент. Преди два века народо-населението нямало доларчета да отидат да гласуват до секциите и решили на локално ниво да се гласува в предварителни кръгове, да се избират представители, които ще представляват хората на същинските избори. Два века по-късно не им е никакъв проблем да се гласува директно за президент, но така ще е много по-скъпо да се контролират изборите. Нали се сещате, че не е е все едно да "убедиш" 200млн. избиратели и няколкостотин делегати ? А делегатите по никакъв начин не са задължени да гласуват за името, за което са ги изпратили избирателите. Странно е да имаш такава "демократична" система за гласуване и същевременно да учиш останалите на демокрация. Подобни са и изборите за парламент(сенат). И понеже повечето американци не са и чували, че съществува система с директно гласуване, то за тях системата с делегатите е най-демократичната система за избор на президент.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Фев 26, 2012 4:07 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е те за много неща н е са чували, ама те така са си добре, то това само да име кусура ... за мен цялата държава заедно с населението си са супер нелогични, има много крайности и в едната и в друагта посока, според мен са всичко други но не и свободни нито пък живеят в някаква супер демокрация, но те тов аняма как да го разберът,което обаче си има и предимства.
|
| Нед Фев 26, 2012 8:02 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|