Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Далаверата на века 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: Далаверата на века
ToHu написа:
поне боя на работното място да разрешат .. айде от мен да мине с уважителна причина.

=D>

Ама нека и между колеги да е разрешен, може ли, може ли ? :)

Пет Мар 09, 2012 2:40 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

MYXATA написа:
velio написа:
Абре не е лошо да се гледа в чуждата паница. Само че да имаш начин и ти да спечелиш от това. Иначе няма смисъл да зяпаш там.
Ако всеки се задоволяваше с това което му дават... какво е по-различното от комунизЪма преди 89-та?

Вместо да губиш време да зяпаш по чуждите паници, грабни една паница и тръгни по света и у нас да пълниш своята :!:
Като цяло зависта, ограниченията и лузерството се раждат по собствените ни глави, и ако намерят торна почва избуяват ;)
ако им туриш съответния пестицид овреме, може и да ти се понапълни паничката :)

Много едностранно, субективно и лицемерно гледаш на нещата. Факт е че всеки гледа в паницата на другия, пък дори и само "да си свери часовника". Широко разпространено е на всякакви нива в социалния живот, в биснеса и в политиката. Човек така е устроен - да се сравнява с другите. И няма никакви скрупули да го прави. Проблема идва когато усети, че се сравняват с него.

Пет Мар 09, 2012 2:14 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:

....

Има различни начини за гледане в чужди паници, пък да не говорим за това какво ще видиш, и какво ще направиш след като си видял.
Така като ги виждам аз нещата можеш да направиш три неща - или да бутнеш чуждата паница на земята, или да откраднеш част от манджата или да си сготвиш същото (с други подправки например).
Ако твърдиш че никога не си гледал в чужди паници... не мога да си го представя.

Пет Мар 09, 2012 2:39 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Ами виж сега velio,
Имал съм горчив опит с хора които от толкова сверяване на нивото на паницата у ближния, са били готови на всичко само и само да го прецакат :( и вече гледам да ги избягвам :)

То алчността си е човешка черта колкото и да не ни се иска :) сме такива
Но е много трагично да гледаш люде уж начетени, които се мъчат в една паница да си сипят паница и половина супа :) ако ме разбираш какво искам едностранно, субективно и лицемерно да кажа :)

Пет Мар 09, 2012 2:44 pm
Профил
Аватар

Дам, разбирам те.
Това което аз исках да кажа е, че вероятно има хора, които мислят същото и за теб. Така че... това е живота.
Всичко е в границите на нормалното.

Пет Мар 09, 2012 2:47 pm
Профил
Аватар

тук ще се съглася с велио, всеки гледа в чуждата паница, и това "мен не ме интересува колко вземат другите" е толкова наивно, колкото изявленията на разни миски колко много искат световен мир. разбира се че те интересува колко взимат другите защото
- просто така ти е заложено
- конкурираш се с другите за жилища, женски и т.н.
- искаш да бъдеш ценЕн
просто човек трябва да не бъде обсебен от гледането в чуждата паница и да не изпада в тежки депресии от гледането, иначе периодично мятане на един поглед е здравословно и те държи в час

Нед Мар 11, 2012 11:11 am
Профил

Хммм интересно, ами факт е че за последните 5-6 години не съм пробвал да съм правил сметка на това колко печелят клиентите чиято дейност уравлявам, или пък някой техен клиент, или пък някой познат .... сигурно защото както много хора ми казват съм асоциален, ама хич не ми пука кой какво изкарва и прави, важното е да мога да плащам заплатите които трябва да платя и като ми с еприиска да си купя нещо да мога да си го купя, това че някой изкарва много повече от мен въз основа на услугите които му предлагам, да го наречем дори на това че работя занего в някакъв вид, хич неми пука.

Вто Мар 13, 2012 10:10 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3