|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:00 am
Пак шъ барат времето в неделя!
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Пак шъ барат времето в неделя!
Бонго, фитина не е панацея за всеки. В зависимост от начина на хранене и каква храна яде човек фитина може да е както много полезен, така и много вреден за конкретния човек. Например когато човек има дефицит на минерали и витамини в диетата си приемането на фитин само ще направи нещата още по-зле, защото фитина блокира освояването на желязото, калция, цинка и разните му там витамини, между които най-много влияе на витамините от Б групата. От друга страна пък ако диетата на човек включва доста от горните минерали и витамини, то тогава фетина е полезен, защото чрез редуцирането усвояването на желязото един вид предпазва от рак на дебелото черво и стомаха. Раковите клетки имат нужда от желязо, за да се размножават. Също така е добър антиоксидант. Така че отговора на въпроса дали фитина е полезен е "според зависи" и преди човек да реши да го приема хич не е зле да се консултира с доктор и да му направят изследвания, за да се види в каква точно посока ще му подейства въпросния фитин  .
|
| Пон Мар 26, 2012 2:50 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе аз казах за повишаване на работоспособността, който има болно здраве - да ходи на лекар. Като студент около изпитите що фитин съм изял...
|
| Пон Мар 26, 2012 2:55 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Не става въпрос за болно здраве, а за диетата на конкретния човек. На някои хора може да помогне много, докато на други да навреди  .
|
| Пон Мар 26, 2012 2:57 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
То и еб*нето може да навреди - ако ти се скъса нещо... Фитинът е естествен - учил съм го още в час по химия. А ако не ти е наред обмена - не ходи в гората за мечки а в поликлиниката.
|
| Пон Мар 26, 2012 3:15 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе добре са си ми те силиците, само от пренавиване на часовника имам нужда периодически че с това 25 часа денонощие на организма ми си е бая периодическа мъка... Е, ако вместо да бутат часовниците наредят Земята да позабави 25/24 пъти въртенето си най-добре  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Мар 26, 2012 3:46 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе шибана работа е това с часовниците. Не че толкова ми е проблем по ранното ставане. Просто ме дразни факта, че цял свят прави тая малоумщина, щото няма кой да тропне по масата и да каже... е що бе джанъм?
Начи универсално зарядно можем да правим, безоловни говна също... ама това не... сложно било.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 26, 2012 9:18 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
В нашата професия, като знам какъв режим си налагаме сами понякога, да се оплакваме от преместването на часовника с един час веднъж годишно е все едно бай Бонго дето пие по едно кило ракия всеки ден да ми разправя как му се замайва главата като го почерпят с два бонбона пияни вишни за рождения ден.
TGI има решение за твоя проблем. Ако живееш в кораб, който се движи от Изток на Запад с подходящо подбрана скорост, може да си избереш подходяща продължителност на денонощието. А мелатонина по-скоро трябва да влияеш на PLL-a на механизма за отделянето му отколкото на количеството му. До колкото знам, от моите лаишки познания, епифизата чрез очния нерв има много добър начин за PLL-осване към цикъла ден-нощ. Стига човек да прекарва достатъчно време на открито на Слънце това би трябвало да му е достатъчно.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пон Мар 26, 2012 12:11 pm |
|
 |
|
tgi
|
А бе бая реактивен параход ще трябва да е, май към 70 км/час ще трябва да прави ((40000/24)/24)? Е, не би ли било прекрасно. Ама в тоя живот ми се налага да водя битките си на тъмно пред монитора. Вярно, лятно време май проблемът е по-лек. Но най-лошото е, че май веднъж като се повреди човек и го добие тоя "non-24" синдром няма оправяне (доколкото си спомням, и аз само по разни популярни четива ги знам тия работи).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Мар 26, 2012 2:35 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Оправяне има, tgi. Спокойно човек може да си радели "бот-енето" на по-човешки интервали в работните дни от по 10-тина часа, почивка от 4-5 часа за социален живот, после още малко бот или домашни задължения за 2-3 часа и накрая 6-7 часа сън. Криво-ляво 24 часа. Като включиш и един ден от седмицата природолечение - пешеходен туризъм и биропиене на полянка ще ти е мнооого по-добре  И не е за хвалене, че някой робува на клавиатурата, вместо обратното... Пък тия по разни учени хора дето казват как трябва да живея не ми ги хвали - тялото си знае какво му трябва. Като се скапеш - храна->сън->храна->природата->храна и отново на линия.
|
| Пон Мар 26, 2012 3:24 pm |
|
 |
|
tgi
|
Де да беше толкова просто. Като начало обаче ми трябват поне 10 часа - напоследък май и повече, може и към 12 да отиват, не знам (отскоро е така) - сън, та само оттам вече сметката ти не излиза  . Въобще клишето как и какво трябва го знам, за съжаление не ми върши работа.
|
| Пон Мар 26, 2012 3:35 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
С тия 12 часа сън... но след 24 безсъние е нормално. Реално не печелиш кой знае колко повече време с такъв режим на живот, по-скоро се съсипваш. То за това да си инженер-програмист-чудотворец е гадно, ама а де ... избрали сме си го  И клише тук няма, това си е до тяло - някой и на 24 часа си им трябва 10-12 сън (сънливци някакви). Описаното горе е моя режим и начин на възстановяване, не казвам, че ще напасне на теб. А като те гледам имаш по-специални изисквания 
|
| Пон Мар 26, 2012 4:26 pm |
|
 |
|
tgi
|
Бе не е след 24 часа безсъние, и това го правя като се наложи но рядко се случва. Каквото и да правя - 10-12 часа сън, останалото до 25 13-15 часа мога да ги разпределям както си искам, но не ще напоследък да зацепи организмът ми на 24 часа цикъл, повредих го май нещо. Винаги ми е било проблематично де, но това сега си е постоянно и не зависи от желанието ми. То си е познато състояние, ей го: http://en.wikipedia.org/wiki/Non-24-hou ... e_disorder
|
| Пон Мар 26, 2012 5:43 pm |
|
 |
|
zaphod
|
чувал съм че идеята за смяна на времето била начално подхвърлена като сарказъм срещу някакви дето се оплаквали че не им стига деня или нещо такова. много трябва да се внимава със сарказма пред глупаците, щото могат да го вземат на сериозно и да има лоши последствия. разбира се е пълна малоумщина, понеже деня не става по-дълъг, само сменяме имената на часовете. медведев хубаво направи, но се изложи разбира се - премести русия един часови пояс напред 
|
| Вто Мар 27, 2012 7:48 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Руските джуджета - най-високите. Руските часовници - най-бързите. http://en.wikipedia.org/wiki/Time_in_RussiaТам винаги са били една крачка пред другите, дори и що се отнася до времето.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Мар 27, 2012 8:58 am |
|
|