| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
 Re: ето кого ще разстрелваме като вземем властта!
ами прекалено прекалено, колко да е прекалено. не заплашваш случайни хора, рискуваш сам да се гръмнеш. да, може деца да влязат да крадат ябълки, но едва ли биха влезли ако знаят че могат да не излязат 
|
| Вто Юни 12, 2012 2:48 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми то затова си има САЩ дето си ги пуцаш на воля (крадците) и може и награда да ти дадат. Тук не е така. Който не му харесва или се мести в САЩ или търпи или се отбранява пък после си носи последствията (или се стреми да ги избегне по един или друг начин).
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Юни 12, 2012 3:10 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Умишлено означава да знаеш и да осъзнаваш какво ще последва от действията ти. Предумишлено е когато има подготовка(купуваш незаконно оръжие, преработваш газов пистолет в боен, поставяш експлозив в радио за да навредиш на някого...).
|
| Вто Юни 12, 2012 6:34 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Условната присъда не е затвор. Има дело, обвиняемия е признат за виновен и е осъден да прекара определено време в затовр. Но поради чисто съдебно минало например, го осъждат условно с определен изпитателен срок. Например осъждат го 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. Осъдения си живее свободно и безгрижно и никой не го закача. Но ако в рамките на изпитателния срок извърши друго престъпление то 3 годишната присъда става ефективна т.е. наистина сменяш за известно време "адреса".
|
| Вто Юни 12, 2012 9:27 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Перфектния начин за някои да се отърват от ефективната присъда и да превърнеш останалите в "зомбита" на службите и властта! От тези хора можеш да рекрутираш всичко - от "кошаревски свидетел" до наемен убиец!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Вто Юни 12, 2012 9:39 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Правете все пак предумишлено убийство и отсъдена условна присъда за него занепредумишлено или пък дори и без присъда ... нещатат не са самоизключващи се, това че има умишлено убийство не значи че ще има присъда за такова, точно тук основен фактор са $$$
|
| Вто Юни 12, 2012 9:54 pm |
|
 |
|
mandarinka
Ранг: Минаващ
|
ЦарБета, thanks за обяснението (вкл. и че условната присъда не била затвор, а само има дело и те осъждат да прекараш определено време в затвора  ), но нямаше нужда - това съм учила и това работя.  Така си е, какво ли не прави страхът от някоя година в затвора. Човек вместо да си трае, докато му изтече изпитателният срок, като едното нищо е готов да стане наемен убиец.  Че даже и безплатен.
|
| Вто Юни 12, 2012 10:01 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Ха... не се бях замислял, че ника ми може да звучи и по тоя начин  Мандаринке, коментарите ти не предполагат да си го учила това че и да го работиш даже. Особено пък това за условната присъда. Все пак извинявай ако съм се объркал!
|
| Сря Юни 13, 2012 11:34 am |
|
 |
|
mandarinka
Ранг: Минаващ
|
Е, объркал си се, но за неспециалист е нормално да се обърка - извинен си. 
|
| Сря Юни 13, 2012 8:23 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Тръпна в очакване да ни разясниш като специалист отговорите на всички въпроси и коментари, които постна в темата, особено на "Условното", впрочем, е също затвор!
|
| Сря Юни 13, 2012 8:39 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Брей, мандаринке, ми и аз съм учуден, че юрист се бута при откачалките-техничари ама всъщност личеше, че не си една от нас, поствала си само по политически теми (и сякаш само по злободневни ама за това не съм сигурен). Какъв вятър те довя насам? То сред нас е винаги разведряващо да се появи някоя жена за разнообразие де, имаме една само май дотук освен тебе, тя хем е техничарка та ясно как е дошла ама отдавна не е поствала и тя та сигурно не само на мене ми липсва.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юни 13, 2012 9:16 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ееее... Не искай твърде много от жените де! Това да не ти е мокропроцесор!
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Сря Юни 13, 2012 9:26 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Стига се ядохте с жената бре, ако и прочетете постовете по горе си е ясно че ако не го работи то поне го е учила, е ако няматя досег с юристи няма как да го разберете, мен ми се налага често да комуникирам с такива, може да ги познаеш от първите 10 написани думи.
|
| Сря Юни 13, 2012 11:29 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Аха, виждам. Нищо не й разбирам...
_________________ Хайде де!
|
| Чет Юни 14, 2012 9:12 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Стига бе, всеки разбира от юриспруденщина 
|
| Чет Юни 14, 2012 11:19 am |
|
|