Отговори на тема  [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Луд и/или смел... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Луд и/или смел...
Цитат:
въпреки че е безумно смел (или по-точно безразсъден) явно е тъпо парче и едното не пречи на другото

Правилно е да се каже: Едното е следствие от другото.

Нед Окт 28, 2012 10:50 pm
Профил
Аватар

Абе вий сте големи скици.
Наистина ли вярвате, че някой ще призове американското правителство от интервю за "Дейли телеграф".

Нед Окт 28, 2012 11:21 pm
Профил
Аватар

Нещо мернах някъде тия дни, същият тоя тъпанар вече има менение за космическите
програми, Марс било хабене на пари, не помня каква алтернатива предлагаше, да се хранят
бедните или някаква подобна тъпа баналност беше.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Окт 29, 2012 12:49 am
Профил WWW
Аватар

Ясно..., подразнил е комплексарите и сега те опитват да компенсират по линия на интелигентността.

Пон Окт 29, 2012 7:08 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Пълен малоумник :) .

Само ден след първата изцепка - втора:

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5242831

Пон Окт 29, 2012 9:28 am
Профил
Аватар

Нещо верно взе да ми напомня проста кифла на конкурс за красота....

Абе има си минутките слава, как ще изложи в тях си е негов проблем.

Пон Окт 29, 2012 10:04 am
Профил ICQ
Аватар

Явно не е само негов проблем.

Едно е да си пълен малоумник друго е да си пълен малоумник призоваващ американското правителство.

А някой да има линк към пълния текст на тези интервюта? Не.
А някой да е очаквал Феликс Баумгартнер да е умен и красив?

Аз гледах скока и много се накефих. И от атмосферата преди скока и от тръпката и от кадрите от високо.
Но явно нещо ми убягва щом не мога да разбера какво толкова се радвате на интервютата му.

Пон Окт 29, 2012 8:57 pm
Профил
Аватар

Като цяло, човека, потрошил милиони кинти безсмислено (не за каузата, за която ужким се бори), призовава другите да не го правят. :)

Вто Окт 30, 2012 12:11 am
Профил
Аватар

Здрв, много насериозно го вземаш бе (и скока и коментарите). Аз примерно скока не съм го
гледал отвъд снимките по заглавията, не видях нищо интересно в цялата работа (не е да
е бил на орбита та да трябва да забавя от първа космическа през атмосферата).
Ама хубаво, то и бънджи скокове хората правят и какво ли не, предполагам, че остарявам
та не се впечатлявам от такива неща (преди 20-ина години май бих им се израдвал)...
А приказките за Марс и т.н. нито съм ги проверявал нито чел в детайли разбира се,
де да знам дали не е просто изфабрикувано и т.н.
Но поначало никога не съм си падал по хора търсещи сензация с нещо без особена стойност,
а в тоя скок не виждам такава (освен за самия скачар :D ), та не знам дали би ми станал
особено симпатичен и ако бях проявил интерес. Не е изключено, разбира се.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Окт 30, 2012 1:16 am
Профил WWW
Аватар

Днес четох една статия тук, в която пишеше, че ако утре вземат та изпратят пилотиран кораб до Марс и му предложат място в кабината, то Баумгартнер въобще няма да се замисли да приеме :D .
Zdrav, ти го харесваш въпросния фен, с което аз нямам абсолютно никакъв проблем и не съм седнал да ти пиша постове, в които да казвам, че си комплексар и затова го харесваш. Затова хайде да те помоля да си държиш квалификациите относно пишещите тук за себе си и да не ни държиш сметка на тези, дето не го харесваме. На тоя свят нито е задължително да харесваме някой, нито пък е задължително да не го харесваме. Всеки има свобода да прави каквото си ще - един скача от космоса и после дрънка глупости на поразия, други пък пишат наляво и надясно колко е прост, а трети пък го възхваляват все едно е хванал господ за шлифера :D .

http://www.businessinsider.com/felix-ba ... ey-2012-10

http://www.hindustantimes.com/world-new ... 51452.aspx

Вто Окт 30, 2012 1:51 am
Профил
Аватар

@Реконструктор
Хората трошат пари за всякакви щуротии. Много тъпо е да си вадиш сам заключения за каузата за която Баумгартнер се бори, след това да четеш изрезки от вестниците и да го обвиняваш в непоследователност.

@tgi
Взимам тоя скок едва ли по-сериозно от редовия ТВ зрител. И едва ли по-насериозно се включвам в темата от редовия форумец. И аз не съм на 20 за да лапам мухите, когато някой скача с бънджи, но имам своята свобода да съм заблуден колкото си искам. Не виждам с какво ограничавам свободата на другите тв зрители и съфорумци. С постовете си ли? :D

@Dimitar
Голяма смешка са линковете които си дал. Или смяташ че са източника само защото са на английски? Това са същите изрезки, цитати... в някои от тях дори словореда е разменен. Явно цитиращите са вложили по нещо и от себе си. Хиндустан Таймс А? :D
Дейли Телеграф и Клайне Цайтунг това са посочени за източници. Докато не видя оригиналните текстове на статиите започвам да се съмнявам дали въобще съществуват.
Представям си - журналиста идва у дома ти след предварителна уговорка, посрещаш го, сядате в градината да изпиете по бира, говорите си за смисъла на живота и всичко останало, след това той изкарва статия с интервюто и тези които нямат право да я препечатват пишат, че си призовал Обама да спре космическата програма на щатите.
Напълно вярвам че Баумгартнер смята че трябва да се спре програмата за пилотиран полет до Марс, но въпреки това би приел да лети до там ако му предложат. Напълно вярвам и това да е говорил и за световния ред. И какво от това? В лицемерие ли ще го обвиниш?
Според мен изцепките колко е тъп са избиване на комплекси. Съжалявам, но друго обяснение нямам. В списъка ти с видовете свобода нека да добавим: всеки има свобода да дава квалификации...

Вто Окт 30, 2012 7:15 am
Профил
Аватар

Цитат:
Или смяташ че са източника само защото са на английски?

Това са някакви твои си интерпретации - просто дадох линк към първите резултати в Гугъл, защо така или иначе ти не вярваш на статиите на български. Съжалявам, но други езици освен български и английски не знам, за да мога да ти задоволя желанията. Даже не виждам защо аз трябва да ти давам линкове, като можеш да си ги намериш и сам, освен ако не знаеш как се ползва Гугъл. Относно дали са украсени и пълни с измислици - съмнява ме, защото въпросния фен сега е в апогея на славата си и нямаше да стои и да гледа как го клепат и нета щеше да е пълен вече с опровержения. До сега не съм го чул/прочел да каже, че нещо от тези неща не е вярно.

Цитат:
В списъка ти с видовете свобода нека да добавим: всеки има свобода да дава квалификации...

Това наистина е така, само че когато почнем да си раздаваме такива квалификации помежду си тук, то ще ни трябват бая повече модератори от Цецо. Смятам, че в тоя форум поне малко от малко можем да се самоконтролираме и без специални намеси.

Вто Окт 30, 2012 4:04 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Цитат:
Или смяташ че са източника само защото са на английски?

Това са някакви твои си интерпретации - просто дадох линк към първите резултати в Гугъл, защо така или иначе ти не вярваш на статиите на български. Съжалявам, но други езици освен български и английски не знам, за да мога да ти задоволя желанията. Даже не виждам защо аз трябва да ти давам линкове, като можеш да си ги намериш и сам, освен ако не знаеш как се ползва Гугъл. Относно дали са украсени и пълни с измислици - съмнява ме, защото въпросния фен сега е в апогея на славата си и нямаше да стои и да гледа как го клепат и нета щеше да е пълен вече с опровержения. До сега не съм го чул/прочел да каже, че нещо от тези неща не е вярно.

Е нямаше нужда.

Това което е интересно е пълния текст на интервюто. Мисля че ясно го казах в предните постове.

Много бързо повярвахте на журналистическите писания, за разлика от друг път. Това ме навежда на мисълта, че тези статии са по-скоро повод, а не причина да го пооплюете "въпросния фен", както го нарече.

Вто Окт 30, 2012 5:15 pm
Профил
Аватар

Ами напротив, преди да си отвори устата даже ми беше симпатичен :D . Също като футболистите - като спечелят някое първенство и им се радваме супер много и после като почнат да дават интервюта и почваме да ги пsuwame. Въпросния фен с нищо не е по-различен от тях, защо също е просто един спортист. Да скочиш от там, от където той скочи се искат топки и нищо повече - нито ти трябва да имаш докторат, нито пък някакво супер IQ :) .

Вто Окт 30, 2012 11:07 pm
Профил
Аватар

Аз съм съгласен с това че по интервютата много хора не покриват очакванията.
Много. И обикновени и герои, и спортисти, и учени с докторати.
По интервютата най-добре се представят хората на които им върви приказката. Такива хора като ги хванат медиите и след това почваш да ги гледаш по всички телевизии, по сутрешни блокове и по късни шоута. Канят ги навсякъде за коментар защото могат да говорят свободно. Не знам колко им е IQ-то на такива хора. Може и да е високо.
Напълно съм съгласен с теб, че хора като Христо Стоичков например, са пълна карикатура по интервютата. Карикатура са и когато се пускат по "Алберто Томба" в Банско.
Но пък за себе си съм решил че трябва да оценявам делата им а не тях самите. И то делата им в областта в която са силни. Всеки има слаби места.
И IQ-то предполагам, че го споменаваш като клише. Щото имам големи съмнения за това дали можеш да оцениш един човек по IQ-то му.
От друга страна освен шумотевицата, рекламата на Red Bull и почти Холивудската продукция, този скок от ръба на Космоса вероятно е дал хляб за много хора в различни области. Включително и за хора в нашата област. Така че и тези с IQ-то са получили своето. Мисля че много от тях въобще не искат и да застават пред камери, нито пък да рискуват живота си за каузата.
Това е работа за тези с топките.

Сря Окт 31, 2012 11:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 90 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6