Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Огнестрелно оръжие, разпечатано чрез 3D принтер 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Огнестрелно оръжие, разпечатано чрез 3D принтер
Няма нищо притеснително просто от малки може би обичат да изучават анатомия,виж ако вместо кукла използват теб за мишена товаъвече е по притеснително ;)
Нещата са се променили, преди се предаваше от поколение на поколение, сега знанието е изгубено и става опасно. В интернет има тонове простотии.

Пет Авг 10, 2012 1:57 pm
Профил
Аватар

хехе, един човечец с нарастваща тревога наблюдавал как синчето му не обръща никкаво внимание на мъжките играчки, а играе само с кукли и кухненски пособия. веднъж (след някакво филмче) идва малкия грейнал от ентусиазъм и казва на баща си "тате, тате, ще ми купиш ли автомат!". бащата разбира се на момента пали колата и грейнал от щастие води детето в детмаг/джъмбо или квото там. изтъпанчва се гордо и казва "избери си кой автомат искаш сине". след кратък оглед детето посочва "ей онзи розовия" :)

Съб Авг 11, 2012 8:45 am
Профил

Няма страшно, от това не се става педал ;) Българското разбиране в тая насока е малко по-странно, аз като се замисля майка ми навремто разправяше че докато съм бил малък съм ходил да си играя с куклите на съседчето. Това едва ли ми е пречело щото малко по късно почнах да разглобявам каквото ми падне, да правя бомби и да се пробвам да взривя съседния строеж та ... това са временни увлечения, като се замисля май още ги имам но вече гледам куклата да не е пластмасова, малко минах възраста като търсех по няколко кукли :D

Съб Авг 11, 2012 4:25 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Аватар

Зейфоде, браво за калиевия нитрат, това ми беше мечта като малък - да успея да направя нещо, което да гърми :lol: Затова се наложи да чета разни учебници по химия и да я изуча. Пробвал съм да извличам калиев нитрат от въглени, но се оказа, че явно трябват доста въглени за целта (някъде в основното училище като бях).
Но малко по-голям успях да постигна целта си - бяхме взели перхидрол и солна киселина да ецваме платки и случайно попаднах в нета на една рецепта - оказа се, че имат "двойна" употреба. Добре, че като по-малък не съм знаел за това, защото сигурно щеше да има последствия (за мен или за комшиите) :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=o_TueVw9qM8&playnext=1&list=PLB0AE9AC53F8574C0&feature=results_main

Сря Авг 29, 2012 3:35 pm
Профил
Аватар

перхидрола си е доста опасен, а калиев нитрат директно от въглища не можеш да извлечеш, в тах има калиев карбонат. директно калиев нитрат можеш да извлечеш от пода на курника, дето са пресовани многогодишните кокоши лайна. не съм го правил, но типичната миризма на курник е всъщност миризма на калиев нитрат. доколкото знам това е бил начина ползван навремето, преди да има химия. иначе аз от чувал слънчогледови пити получавах 200 грама барут.

Чет Авг 30, 2012 6:52 am
Профил
Аватар

Да опасен е, особено ако е 30%. Един приятел тръгна да ецва платки с тия неща и вечерта я прекара после вместо на дискотека в хирургиите :toimonster: Това стана, защото той е по принцип от най-добрите, а те не ползват ръкавици, очила и подобни глупости... :lol:

Чет Авг 30, 2012 9:09 am
Профил
Аватар

zaphod-e, преди време бяхме в една пещера тук (казва се Мамутската пешера и е в Кентаки), та там ни показваха едни места, където на времето са събирали изпражненията на прилипите, за да си правят барут от тях :D .

Чет Авг 30, 2012 4:03 pm
Профил

Абе не знам как от перхидрол може да стигнеш до болница, има два начина всъщност, да го изпиеш, или да го затвориш в бутилка с нещо което ускорява разлагането, парченце алуминий или желязо, солна киселина и какво ли още не. Иначе перхидрола, което е 30% водороден прекис, ама много често му менят процентите и пак го наричат така, е сравнително безвреден, като попадне на кожата тя просто побелява, и почва леко да боцка и сърби .. е на някои по чуствителниместа не съм пробвал. В очите не е проблем, освен ако не ти го изссипват с капкомер, пръски не са ми правили никога проблем, виж каниколит в окото мога да ти кажа че е много гадно, първо доста люти, после обаче съвсем инстинктивно почваш да мигаш, влагата от окото го втвърдява, повечето лесно излиза, но остатъка тетормози много дълго, знам от личен опит.

Чет Авг 30, 2012 9:42 pm
Профил
Аватар

Не беше кой знае какво - малък бял белег на ръката, но по-скоро човекът се беше уплашил повече :lol:

Пет Авг 31, 2012 11:31 am
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Re: Още малко светлина за 3D то
http://news.idg.bg/news/67349_najvpechatlyavashtite_postizheniya_na_3d_pechata

Сря Яну 02, 2013 3:38 pm
Профил

Пластмасов бокс .. това пък на кой му е хрумнало, бокса има две предназначения, да увеличи масата от там енергиата на удара и второ удара да е от "безкомпромисна" повърхност, не знам с каква пластмаса печатат но силно ме съмнява да има маса или да е достатъчно твърд, поне не повече от кокалчетата на ръката .. абе детска играчка, продават се за стотинки ... който иска бокс от подръчни средства да почва да претопява оловни акумолатори, едно време така си ги правехме, по върхъ слагахме шпайкове от зимни гуми, в тия времена нямаше забрана за гуми със шпайкове .... горките хорица, сигурно са симислили че имат гуми а ние като минехме изскубвахме всичко що се вижда ... но не си мислете че е лесно, много зор се вадеха тия шпайкове.

Вто Яну 08, 2013 2:16 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3