Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Внимаваите с Олимекските платки. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Внимаваите с Олимекските платки.
Не знам де е проблема в Komet или при Olimex но да споделя малко опит от една развоина платка с LPC2124.

Първо се оказа че чипа не е запоен както трябва и кога работи кога не сигурно отиде 1 цял ден доде ми доиде на акъла че платката прекъсва да я презапоя. Днес рекох да пробвам ADC-tata и се оказа че единия крак на ADCto дава 80 ома към маса другия 240.

Още като почнах да се разправям с тая платка все в нула ми стоеше P0.0 но реших че нещо не съм го конфигурирал сега го измерих 30 ома към маса.

Това да съм го изгорил аз не ще да е щото като знам колко пари съм дал за тая платка съм я пазил като очите си.

Внимаваите щото има и такива ситуации. Много вероятно е Komet да са я давали тая платка на някой и после да са ми я продали на мен.

Нед Дек 11, 2005 7:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Колко слойна е платката? Въобще някой може ли да потвърди, че те правят многослойни платки?

Нед Дек 11, 2005 7:34 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Това е проста двуслоина платка. Мисълта ми беше да се внимава като се купват платки с произход Olimex-Comet че се случват и ексцеси.

Пон Дек 12, 2005 12:21 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Не си единствен и на мене ми се случи вече два пъти да оправям платки на Olimex...

Пон Дек 12, 2005 6:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е рекох че е в Комет проблема ама явно към Olimex клони. Е от мен пари вече няма да видят.

Пон Дек 12, 2005 6:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ти тоя кит за колко пари го взе и кога? питам, щото едно време имаха две цени - в долари и левчета
аз от техните неща съм вземал един 2106 на рейки и никък не ме впечатли нито платката, нито монтажа.

Пон Дек 12, 2005 7:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Миналата година точно преди нова година. Нещо подобно на тоя дето си го взел ти. Съвсем простичък и наистина не блести с нищо. Но това да не си запоят чипа както трябва че и дефектен да доиде при мен на нищо не прилича. След като съм си купил кит занчи ми е първи такъв процесор и като няма опит се губи супер много време за намиране на проблеми с хардуера и наи вече щото не очакваш проблема да е там. Ами аз да си я бях направил сам платката щеше да ми доиде по евтино и по малко време щях да загубя,да не говорим че щях да си я направя както искам.
Просто се губи основната идея бързо да напреднеш с съответния процесор.

Пон Дек 12, 2005 7:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]