Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Решението за КТБ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Решението за КТБ
DanielDimov написа:
Диверсификация е термина.

Да принципно си прав, по - правилно е така.

Съб Ное 29, 2014 9:34 pm
Профил ICQ
Аватар

3aek написа:
After_Dark написа:
Аз решение намерих, жълто е на цвят и е освободено от ДДС, мито и други данъци. Пък и ще ми е под ръка винаги кюлчето инвестионно злато. ;)

браво, инвестициите в злато последните няколко години носят ... -30% ръст :D
купуваш го - вземат ти 5% комисионна, продаваш го вземат ти още толкова само от тези операции си -10% или две годишна лихва от депозит назад
никога не съм разбирал защо нормалните хора инвестират в злато, виж бижутата поне може да се кичиш с тях ако те кефи, но монетите и кюлчетата носят печалба само на тези които се занимават с покупко-продажба

Не се чудиш, щото отговора ти е ясен - просто разделяш риска. Едно пада, друго се качва. Предполага се, че нормалния човек не е отрасъл на Магурата и няма пророчески възможности, идеята му е да не губи (или да губи минимално), а не да печели.

Ти ако си толкова сигурен в спада на златото, що не игра срещу него, за тия няколко години щеше да си милионер поне :)

Съб Ное 29, 2014 9:37 pm
Профил ICQ
Аватар

After_Dark, а къде си държиш златото?
Да не вземеш да отговориш, ей! :)

Пък ако питаш мен: точно кофтито положение със златото, дори и с долара, е повод да си напълниш бурканите с тях.

Съб Ное 29, 2014 10:24 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

2 мижави кюлчета от по 500гр. са нищо като обем и лесно се вкарват в хладилника, пералнята, тоалетната чиния и казанче, полюлей, плафон в коридора, ...
Другата седмица ще ми ги доставят. Днес ПИБ имаха работещ клон до нас и се договорихме.

Нед Ное 30, 2014 12:00 am
Профил
Аватар

After_Dark, не знам как е сега, но преди години като питах ПИБ ако си купя злато от тях и след време реша да го продавам те ще го купят ли ми отговориха, че те само продавали :D . Та дано сега пазара в БГ да е малко по-ликвиден. Отделно златото е комодити (колкото и някой да твърдят че било currency) и като такова е подвласно на всякакви маниполации. Докато неможеш да отидеш в магазина и да си купиш салам срещу злато аз поне не бих сложил парите си (поне не голяма част от тях в злато). Да не забравяме, че вече е имало и прецедент държавата да издаде указ, с който се конфискува златото в населението :) .

Нед Ное 30, 2014 4:46 am
Профил
Аватар

ПИБ изкупуват, ама комисионните им са изродски... както и като продават де. Общо взето целия алъш вериш на злато в БГ минава през Тавекс.

Нед Ное 30, 2014 9:34 am
Профил ICQ

Ами има и международни борси въпреки че тук едва ли някой ще си купи злато без дори да го е вижадл и да го види някога.
Да за по дребни суми е много по разумно да инвестираш в бижута, картини, часовници .. проблема е че тези в които си струва да се инвестира не са никак евтини, особенно пък картините. Някой може да каже на кого ще му трябват бижут аи картини след една световна война .. на същия на който ще му трябват злато, диаманти и платина, това е в човешката природа. Сега за 10-15 хил не знам, но за 100-200 може да се купи часовник който няма да изгуби много от цената си във времето, ако се избере праивлния дори може да има печалба, а и като цяло има доста предмети извън тези, применро антики. Верно човек трябва да знае какво прави иначе може да инвестира в ментета или в оригинали които никой няма да търси :)

Но всичко зависи от сумата. За суми от 20-50 хил .... както и да го погледнеш най-сигурният начин е банка, сумата е твърде малка за да инвестираш в нещо, защитена от закона ... какво ти дреме. Ако говорим за 300-400 и нагоре тогава да, струва си да се мисли за инвестиция и за диверсификация, това ако говорим за пари които са ти ненужни, ако е нещо с което си въртиш бизнеса банката няма алтернатива и то за таква сума не повече от една банка.

Нед Ное 30, 2014 1:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5