|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:41 am
| Автор |
Съобщение |
|
Ицо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
 Re: Linux, Gripen, SAAB
Абе не ми се вярва да си пропуснал. По-скоро ни пробутват лъжлива информация. Да не си помислиш, че нямаме и малки машини: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%A0%D0%94%D0%9C-212 оперативни и 50 в резерв
|
| Нед Ное 30, 2014 5:55 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами имал бол пари дал, нали знаете как е. Някой е лапнал някаква комисионна и така ... ама дребна рабора, можеш ли да го сравняваш със самолети.
Иначе за калашник айде може да му се размине, все пак няма да го стреляш от 10 м, но виж ПК-то и от половин км ще го надупчи само ъгъла да на попадения да е достатъчно голям.
|
| Нед Ное 30, 2014 6:22 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Разправяха ми за нашите сини каски в камбоджа преди 20г. Срещнали се с австрийските и те почнали да ни се присмиват за неугледните БТР-и. Един от наште по-арбаб взел че теглил един ред с калашника на техният красавец и куршумите излезли от другата страна. Австрийците писали молби за напускане...
|
| Нед Ное 30, 2014 6:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе .... това малко като легенда звучи, айде да пробие едната може ама да излезе от другата ... той и с бронебойни да е бил пак зор, или тяхното изобщо не е било бронирана машина. Това американското все пак бронята не е обикновенна стомана но каквото и да е 1/4 инча си е нищо за нещо с 90 мм оръдие, то по смотания ни ровър има повече дзелезо  Изстрела като го фрасне и ще се разпори по шевовете, това си е съвсем полицейска играчка, интересно защо има такова оръдие. Става за някои цели, сигурно и за командна машина го използват.
|
| Нед Ное 30, 2014 7:02 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
bobihot, нали и сам се сещаш, че дето и Тони вика това са градски легенди. В днешно време с тоя интернет и Гугъл човек да вярва на такива неща, трябва "леко" нещо да му има  . Чак пък и писали молби за напускане - то това да не е някоя фирма, да напускаш когато ти кефне. Те и за оня американски кораб в Черно море, дето мина Су-то покрай него пишеха, че войниците на първото пристанище напуснали и си били тръгнали - така стават те тия работи  .
|
| Нед Ное 30, 2014 7:19 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз не знам как е в хамериканската ама по принцип тези контракти са с доста неустойки. Да си тръгнеш самоволно е просто изключено, там отиваш на военен съд, но и да развалиш контракта не е лесно, а и ще трябва да плащаш.
|
| Нед Ное 30, 2014 11:41 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Димитре- не са градски и медийни легенди, а от присъстващ там. Но може да е поокрасил нещата, или да не са напуснали  . Американците се понапатиха от хъмърите и разни други- разбрах, че са си оставили само 1 вид надежден за тях си, не си спомням марката- модела, който издържал бойните им натоварвания в Ирак и Афганистан. Може и този да е. Май беше с уран в бронята. Преди около 2г четох и съм го забравил. Не че и българските ги знам. Тук им спряха производството, а можеше и някакво цивилно приложение да им намерят, както с хъмърите, имаха варианти за пожарогасителни машини и т.н., но не ги финансираха и поръчват..? Има като мини всъдеходчета- амфибии, ниво над джиповете, които струват майка си и баща си. Може би ще имат цивилно търсене. Не знам за Грипен, имаме ли шанс за сътрудничество и дали ако си ги купим изстребителите, ще ни дадат да си пипаме програмното осигуряване. Имах разни идейки, ще видя дали ще стигна до реализация. А аеросхемата му ми харесва и би трябвало да има възможности за подобрения- развитие.
|
| Пон Дек 01, 2014 2:09 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Айде и аз да си почопля езика - програмното осигуряване на двигателя си е на ГЕ и е писано на Ада. Тука само пипат малки неща, но даже не го и компилират тук. Подръжката се прави от ГКН Аероспейс. Бил съм даже на няколко крачки от това да ме наемат, защото им трябваше хардуерист - но искаха да се откажа от БГ паспорта си, щото лиценза не давал такива с двойно гражданство да работят по проекта. А и добре че не стана - да се откажа от БГ заради малко жълтици...чак дотам няма нужда, но и това го видях.
Другата електроника е смес от незнам колко си модули и страни и СААБ/БАЕ стоят отгоре им и мажат.
|
| Пон Дек 01, 2014 2:15 pm |
|
 |
|
Ицо
|
Наистина ли вярваш, че е възможно?
|
| Пон Дек 01, 2014 2:49 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
друг е варианта, да вземем под наем както са унгарците и чехите. и пак ще е добре, защото ще бъдат обучени хора, ще има проблеми, ще има и решения. а покрай самолетите често се завързват и други контакти, които не винаги просто ядат парите на данъкоплатеца. случват се и чудеса...не много често, но може и да стане понякога с повече желание и фантазия
|
| Пон Дек 01, 2014 2:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Градските легенди продължават - човека даже и идеи имал  .
|
| Пон Дек 01, 2014 3:04 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Е- нали сме идиоти- тука все с идеи сме се събрали.. То могат да се пробват и на симулация и дрончета, та не е нужно да се ходи от веднъж на пилотирано  И аз го мисля това- опитът им е сполучлив, та успешен за сега. За това и бразилците натам отиват.
|
| Пон Дек 01, 2014 3:12 pm |
|
 |
|
Ицо
|
Неголемият ми досег с авиацията показва, че не можеш и едно винтче да смениш, без съответната сертификация. Затова и се случва по-малките фирми понякога да ползват много стари модели оборудване - просто сертифицирането е много труден и скъп процес. А ако трябва да променяш нещо, което е пряко свързано с полета и теоретично може да доведе до катастрофа- направо не ми се мисли.
|
| Вто Дек 02, 2014 9:26 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе и това не е точно така ама ... да в общи линии трябва да сложиш това което с което са минали полетните изпитания и е описано в наръчника на проиводителя.
|
| Вто Дек 02, 2014 12:31 pm |
|
|