|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:44 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: проблем с кредитна карта
Процента го еизмислил другаря Парето, не аз  .
|
| Пет Дек 19, 2014 3:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е аз и друг път съм споменавал че такси има не само в БГ, все така си плащам по около 20$ на месец на банк ъф америка, и на CHASE плащам .. на първите докато беше по голяма сумата поне лихвата я покриваше, сега вкарвам пари колкото да си плаща лихвите. Това са дебитни карти разбира се.
|
| Пет Дек 19, 2014 9:27 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Банките тук имат такси само ако вкарваш пари с превод или на каса и после ги харчиш само през картата или чекове. Ако заплатата ти влиза в тая сметка и/или плащаш комуналните сметки от нея или пък държиш минимално $2000 (примерно, за различните банки варира тая сума) в сметката, тогава няма такси. Аз за толкова години един път не съм платил месечна такса в която и да е банка тук, в която съм имал сметка. А съм имал/имам сметки в Чейз, Сити, БоА и една локална тук TCF.
|
| Пет Дек 19, 2014 11:38 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами мисля ч епреди време това го дискутирахме и ти бях показал месчните извлечения, просто си имам таксии това е. Моите карти са дебитни и са по фирмените сметки. Таксата си я има при всички само дето като има повече пари лихвата покрива таксата и не се усеща, от както обаче не държим пари по тия сметки редовно ги зареждам за да има за таксите. Иначе за кредитните то е логично да няма мисля, тук /сащ/ всеки си ги използва, така че там се превъртата достатъчно пари за да не им трябват такси, а и кешбек от тях си да могта да си позволят както казваш.
|
| Съб Дек 20, 2014 1:26 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Някои от кредитните карти, особено тези с най-хубавите гъдели имат годишни такси и достигат понякога до $150.
|
| Съб Дек 20, 2014 2:32 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е за тия с таксите ... Американ Експрес примерно, 500 на година мисля че плащаме, но има доста далавери, особенно след като делта станаха такива педали и съвсем си скапаха програмата. Тая година съм със 160 хил мили ама и за сербърен ранг май няма да се класирам, добавиха един параметър колко си изхарчил директно при тях а нашите билети всички са или през KLM или през AorFrance ... та май е време да минаваме на другия фронт.
|
| Съб Дек 20, 2014 3:19 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Вто Дек 23, 2014 6:27 pm |
|
 |
|
3aek
|
дедо хората в коментарите са го написали хранителните стоки са на 8-10% марж, банката взема 1/4 от него като такса т.е. им става съдружник затова и в бензиностанциите не дават отстъпки ако платиш с карта
в европа и америка това го няма защото никой не работи с такива малки % печалби и 2-3% които банката взема не е проблем
|
| Вто Дек 23, 2014 8:42 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Айде бе ... кое казваш е на 8-10% марж не разбрах ? Тоя марж го има още само при компотите ... тъй де компютрите, и то щото масово фирмите в бранша са от кухи по-кухи. Храни на 8-10% ще ме прощаваш.
|
| Вто Дек 23, 2014 9:18 pm |
|
|