Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Сваляне на солдер маска 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Сваляне на солдер маска
Абе дай да ги видя тия твойте шефове бре, хем ще изкарам някой леф, хем ще им намаля разходите, хем и няма да се борите като прасе с тиква, а и за увеличение на заплатите ще има. Такива фирми са рай за оптимизации.

Чет Мар 19, 2015 12:10 pm
Профил
Ранг: Популярен

По 79l12 има развитие :D. И мислите ,че това е всичко неее . Обърнете внимание как са дадени отворите за транзисторите и стабилизаторите - на късо , големи падове. Е ако до сега това беше само на картинка, сега вече и палтките така са направени.Метализирани отвори отгоре и от доло късо :lol:

Прикачени файлове:
Снимки0175.jpg
Снимки0175.jpg [ 117.07 KiB | Прегледано 1062 пъти ]
Снимки0174.jpg
Снимки0174.jpg [ 324.83 KiB | Прегледано 1062 пъти ]
Снимки0173.jpg
Снимки0173.jpg [ 375.37 KiB | Прегледано 1062 пъти ]
Чет Мар 19, 2015 6:57 pm
Профил

Гледай сега, да предположим че си на 500 лв, по малк оедва ли си, на пефа ти това му струва поне 600, т.е. един твой ден струва 28 лв, а еидн твой час 3.50 , тук изобщо не включвам другите свързани с теб разоди, ни и те са пари. И с машинка, и с голяма пила, до де и вземеш двете страни на тая платка отиде 1 мин, т.е. можеш да правиш по 60 платки на час, и то ако имаш минималните нужни условия да го организираш логистично, т.е. достатъчно място, кутии в които да ги редиш и т.н. Ползотворно това можеш да го вършиш 6 часа на ден, това че работиш 8 ли 9 не значи че производителността е същата, т.е. да речем правиш по 360 платки на ден. 1000 платки са 4 дена работа. Така т.е. ти веднъж няма да си вършиш нормалната работа защото се знаимава с тази извънредна ситуация, и втори път ти се плаща за което, т.е. загубени са 8 дни по 28 лв на ден са точно 112 лв.
Ако изпозлваш машината една платка можеш да я правиш за 10 сек, казвам го от опит и то с по-големи платки, не са немците единствените които бъркат размери. относо ако приемем че всичко ти е наред за еидн час можеш да правиш 360 платки, за един ден 2160, нека бъдем песимисти и кажем че 1000 ще гиправиш един ден, т.е. реална загуба от 2 дни или 56 лв.
До тук машината ти спестява 56 лв на грешка. Ако приемем че такива грешки се случват два пъти в година, това ще рече че машината ще се изплати за около 4 години, което дава ROI под 5, което за такъв актив изобщо не следва да се гледа защото този актив аз бих го причилил в графа консумативи а не в оборудване, но както и да го гледат 5 години при всички тия допускания не е лошо. Подозирам че заплатата ти е по-голяма, подозирам че подобни грешки ще са по чести, тое достатъчно сериите да са по-големи, и подозирам че ти имаш и други разходи освен заплата, най-малкото стола и масата които изпозлваш ... и ще се окаже че тази машина ще се изплати ако не за една то за година и половина, а няма да говорим за колко още неща може да послужи някъде където има асемблаж.

Те сега, copy-paste в гугъл транслатор и сенд към твойте немски шефове, и ако ти кажат че нищо не разбираш тегли им една майна и бягай от тая фирма, то дори да купят машината пак си е за бягане де....

едит. .. и само дето 8х28 е 224 .... та всички сметкинадолу делено на две ...

Чет Мар 19, 2015 7:18 pm
Профил
Аватар

8O
тия верно ли са произвели такива платки?

извинявай, ама трябва да смените профила на бизнеса.
такава грешка се хваща от проверки на всички нива - от када, през проектанта, до платкаджията.
ако аз дам такива платки за производство, ще ми звъннат поне 10 пъти да ме питат дали наистина това съм имал предвид.

на табличката на втората снимка в ляво... има ли имена/подписи?

Чет Мар 19, 2015 7:49 pm
Профил

Тъй са .2 проектчта едното 50 платчици другото 60 :). Даже вече са оправени ама не от мен :D , че си ги иска за вторник.

Няма име и подпис.Често пъти двете листчета са за различни проекти,платката от едното , данни за трафчето от друго .

А на тази снимчица и аз съм проявил малко творчество. Помагам колкото мога , какво да правя :).Това е друго проектче.

Прикачени файлове:
Снимки0176.jpg
Снимки0176.jpg [ 327.7 KiB | Прегледано 1043 пъти ]
Чет Мар 19, 2015 7:54 pm
Профил

Абе че аз съм пускал куци платки съм пукал, ама това вече ... а тия и пари му плащат на тоя дизайнер сигурно.

Чет Мар 19, 2015 10:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2