Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Що е то европарламент и колко некъдърен трябва да си.... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Що е то европарламент и колко некъдърен трябва да си....
Хм...Печков ти да не си бил партиен секретар по онова време?
Имам един познат бивше партийно величие от времето на Живков, като те чета все едно моя познат слушам... Едно към едно.
И той така оплаква комунизма, колко велико било, колко добре се живеело, и сега колко е зле.
Ми зле е за хора дето и двете им ръце са леви е зле. Можеше и по-добре да е ама на 10-ти ноември 89г ако всичките партиини величия бяха разтреляни вместо да им се раздават куфарчета с пари нещата със сигурност щяха да се развият по друг начин.
Фабриките ги затриха точно партийните величия, приватизираха ги, след което от незнание какво да ги правят и от стремежа си за бърза печалба продадоха машините а не продукцията...

Съб Май 02, 2015 9:25 am
Профил ICQ
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал
Аватар

Tisho написа:
Хм...

Мнозинството хора, които виждам отвън, живеят зле, и не са доволни. Това е факт, който упорито избягвате да коментирате, а стои в основата на въпроса, който обсъждаме.

Демократчетата, които се излюпиха не са паднали от Луната, знам, че на всички тях им стърчат партийните книжки от задния джоб, но това не обяснява демократичните безумия, които ни се стовариха, и продължават да ни падат върху главите. Готвят ни ново покачване на цената на електроенергията. Това как ще го коментираш?

Защитниците на дУмокрацията често вадят разни изречения от рода на: "Като толкова ти харесва соц-а - изключи си кабелната и интернета, и си живей като в соц-а". :) Звучи като казано от заядлив 8-мокласник. Сякаш кабелната и интернета са продукт на определен обществен строй, а не на различно време и технологичен напредък. По времето на Хан Аспарух не е имало и електричество дори. Да не би и тогава да е бил социализъм? Изобщо методите ви за опониране са смешни, и дори забавни.

Съб Май 02, 2015 2:09 pm
Профил ICQ
Аватар

Колкото и да не ми се ика да го призная, най вече пред себе си, печков е прав за много неща. А не ми се че да го призная, защото аз бях голям противник на предишния строй и искрено вярвах, че вървим към по-добро. Е не отидохме, само сменихме едни абсурдни глупости с други - всички ги знаете, няма нужда да ги изброявам.
Генерално погледнато, аз мисля че положението на страната е много по-тежко във финансов, демографски и индустриален и военен план.
Интересно ми беше да науча какво се е случило в Аржентина в началото на 90-те. Политическа промяна, приватизация и всички други екстри, които се случиха на нас , без да е имло социализъм. Това последното е само тема за размисъл за тези , които си мислят, че нещата които ни се случиха следват някакъв естествен ход , закономерност вследствие на лошото управление. А който иска да задълбае повече, може да се задълбочи в китайския преход, от който виждаме резултатите. И за събитията на площада Тянънмън , които ако бяха протекли по друг начин, ситуацията в Китай щеше да ни е доста позната.

Съб Май 02, 2015 2:40 pm
Профил
Аватар

miro_atc написа:
timt написа:
Напротив едното има общо с другото, едните идеалисти а другите глупаци и тарикатите.

Ако много държиш да има, както и ако много хора като теб решат да оправдават днешните проблеми с вчерашни грешки, то наистина ще е така...

Както казах държавата ни е скапана. Миналата седмица говорим с банката, че ни трябват малко парички. Имахме един предсрочно почти погасен заем, разбрахме се да ни върнат това дето е предсрочно погасено, само тоя понеделник трябваше да преподпишем. Аз имах планирана екскурзия и петъка вече пътувах, докато тия звънят и нямало да ни отварят старата кредитна линия, ами нов заем, по-изгодна лихва ала-бала. Да, ама то за нов заем си трябва пак пълен набор документи. Нова ипотека, нови скици, нови данъчни оценки, изобщо от понеделник цяла седмица бумащина. Най-тъпото беше с чл.87 дето нормално отнема една седмица, а преподсвиването го бяхме отложили за четвъртък. Хайде връзки имам, ама за бела отивам и изведнъж хоп излиза че дължа огромната сума от 1.22 лв на държавата. Някакви лихви от 2006, отдавна е минала всякаква давност, защо досега не са ми излизали никой не знае. Счетито ми вика най-вероятно имаш лихви на суми дето не си дължал. Ма трябвало да подавам декларации, да чакам. Викам не мога да чакам, дай да им ги плащам. Естествено за тия 1.22 трябват три платежни. После подавах две декларации по 169 и не знам колко пъти се нареждах на разни гишета. Добре, че за два дена успях... а повечето им отнема седмици подобна процедура. И то за какво? За едно левче си изгубих сума си време и време на един куп чиновници... Да не говорим, че това левче най-вероятно не го дължа, със сигурност е минало по давност а и с него и без него цялата тая бумащина няма абсолютно никакъв смисъл, понеже задълженията към държавата така или иначе никога не се знаят. Ако утре ми спретнат проверка и ми наблъскат едни актове със задна дата, банката пак го духа. Просто безсмислена бумащина. А така и не разбрах, защо ако искам да ми дадат удостверението със задължение от 1лв не може да стане бързо, а трябва да чакам цяла седмица. Системата казвала "не"...
И за щастие това е просто едно безобидно "премеждие", а колко по-сериозни пречки има, където бизнеса губи не само време ами и пари и то много пари. Е как да го обясня това с комунизма? Ние сме си виновни, щото ги търпим и щото не вдигаме врява за тези неща, а гледаме кой бил с досие, кой бил не знам какъв си...

аз го ям с двойно данъчно облагане в общината за продаден имот :!: плащаме му таксите и продавач и купувач ежегодишно

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Нед Май 03, 2015 9:58 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4