| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: code.google.com алтернатива за SVN хостинг?
Чел съм достатъчно, за да знам че гит не е подходящ за нашата работа. Трябва си ни централизирано хранилище, при това ударението е в централизирано. Не очаквах, обаче, че имплементацията на гит-а ще е толкова ограничена. В смисъл няма теоретична причина гит да не може се ползва за централно хранилище. То на практика го подкарах и става, ама е адски неудобно. Не мога да преценя каква част от ограниченията идват от самия гит и каква от калпавите плъгини на еклипс... може би в бъдещи версии софтуерите им ще се оправят, но за съжаление в момента има мноооого какво да се желае. Това да трябва да сваляш хранилище, само за да го разгледаш е тъпо. Да трябва да сваляш цялото е още по-тъпо. А като добавим и как гитхъба подтиква да се клонират хранилища от всеки се получава супер тъпа каша от чукурнайсет отдалечени хранилища, локални хранилища... и последния да затвори вратата... Да имаш възможност да работиш с много хранилища би било предимство, но като те принуждават да работиш с много си е недостатък.
Както и да е.... не ми се занимава повече. За щастие гитхъба бачка и с SVN интерфейс и така ще го ползвам засега.
|
| Вто Авг 25, 2015 10:20 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
току-що след "share project" даде грешка и междувременно ми забърса целия локален проект. Бахти, ами ако нямах копие?! Не знам колко голям малоумник трябва да си, че да напишеш софтуер който при опит за експорт на проект да ти го изтрива... Всъщност може би трябва да се радвам, че поне не ми форматира дисковете... Аз бях дотук с git-a. 
|
| Сря Авг 26, 2015 10:25 am |
|
 |
|
as9993
Ранг: Минаващ
|
Наскоро ми попадна един интересен проект- Fossil ( http://www.fossil-scm.org/index.html/doc/trunk/www/index.wiki). Писан е от създателя на SQLite. За сега web базирани хостинги има само два (или аз поне не съм открил повече)-SourceForge и Chisel ( http://chiselapp.com/) като в Chisel мисля, че може да си заключваш репозиториите кой да има достъп до тях. Давам го просто идейно.
|
| Сря Авг 26, 2015 10:33 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Това може да помогне - обясняват GIT като за SVN юзери https://www.atlassian.com/git/tutorials ... d-workflow
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Сеп 04, 2015 12:16 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Няма какво да ми се обяснява, то ми изтри данните без да ме пита и без да ги качи някъде. И аз правя грешки, ама тва си е ебахти бъгливата история...
|
| Съб Сеп 05, 2015 7:50 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Не бъди злопаметен де  То и "rm -rf" трие без да пита ...
|
| Съб Сеп 05, 2015 8:32 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
|
| Нед Сеп 06, 2015 11:04 am |
|
 |
|
miro_atc
|
gicho, Open source за мен е вид бизнес практика. Естествено я предпочитам и ползвам, когато е възможно. Но в случая, твърдо нямам намерение да ползвам гит и няма да седна пак да се мъча да пробвам да пресъздавам бъговете, да ги документирам и/или оправям. Не виждам причина, пак ще повторя че за мен опън сорса е бизнес модел, а не самарянство или благотворителност и т.н.
|
| Нед Сеп 06, 2015 3:31 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
По всяка вероятност проблема е някъде из eGit-а. Досега не съм правиш първоначално "share"-ване на проект от там, ако остане време ще пробвам дали ще имам същия проблем. Но това не бива да води до грешни изводи за git-а като цяло.
|
| Нед Сеп 06, 2015 4:24 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Гафът вероятно стана заради проблем с пътищата... В google.code акаунта ми беше един и съответно хранилището е едно, но аз си качвах различни проекчета като поддиректории. Самият SVN не се интересува каква ти е организацията, проекти и т.н. Просто имаш едно хранилище на сървъра, а локално може да го свалиш цялото или част или много и независими части. При гит-а, обаче явно не е съвсем така. Аз си свалих първо основния проект и то ми създаде локално гит хранилище. После като опитах да свалям друго проектче не стана, все нещо не му харесваше. Тогава почнах да си играя с пътищата, щото то нали отделно се въвежда URL на сървъра, отделно път в сървъра, отделно локални пътища. Предполагам, проблема се получи щото като свалях основния проект в локалното хранилище ми свали само неговата директория. Докато на съвръра има и други директории. И после явно говедото е решило, че след като му давам един и същ главен пък към отдалеченото хранилище, трябва и локалното хранилище да е същото и тръгна да синхронизира с локалното. И без да ме пита, нито предупреждава реши че трябва да изтрие файловете дето му давам.
|
| Пон Сеп 07, 2015 12:13 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Много ме съмнява точно git да е виновен. Никога, ама никога не изтрива файлове без предупреждение особенно пък безвъзвратно. Все пак идеята му е да пази история на промените и да можеш винаги да се върнеш назад във времето. Проблема ти е, че си си решил, че не е читав и не искаш повече да се занимаваш ... ти си знаеш.
|
| Пон Сеп 07, 2015 4:23 pm |
|
|