Отговори на тема  [ 114 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
къде сте служили 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: къде сте служили
ToHu написа:
Е какви въпроси задаваш ...

Ми, при нас такива изцепки нямаше. :oops: Може би, защото пушкалата все ни бяха в ръцете и все от някъде може да долети случаен куршум... А и всичке бяхме с по един джоб безотчетни патрони и това се знаеше. Не, че нямаше мераци стари да командват млади, но... още в началото и двамината млад джанти от нашите стари се простиха с нашивките и другите се кротнаха. След 4м. бях ефр. и започнах да командвам старите редници и като разводач на караула и като дежурен по рота. Разводача сменя постовете и от мен зависи, дали някой няма да виси в студа час отгоре (щото се "счупил" камиона). Това както и да е, но при нас дежурния по рота разсипваше храната лично. Та в мен беше и ножа и хляба... :lol: И така си станахме дружки. Като стар войник вече, за мераци за заиграване с младите, докладвах един от нашия набор и говедото търка нара в ареста 5 дни. Старшинките бяха готини хора... Да тръгне някой да ни строява през нощта без причина? Ъпсурд!

Сря Юни 29, 2016 1:10 pm
Профил

Ами и при нас имаше патрони бол, оръжейната стоеше постоянно отворена да е по лесно на дежурния по застава, единствената ралзика беше че дежурния имаше ключ и от склада, можеше да се стреляме ден два, не знам от какъв зор но при нас бяха складирали и сума изстрели за РПГ, то с джипа не стигаш границата, какво се предполагаше да пуцаме с тия изстрели не беше ясно, виж за ПК-то намирахме разни приложения, включително като пробиване ока на каруцата, с бронебойните става добре без да се цепи, само дето дупката много тясна, но пак по лесно да набиеш джилязото после.
Реално на нашата застава проблеми нямаше, преди да се качим чувам че е имало но ние се качихме двама с по една корава верига и идеята още от първия ден да въведем ред но се оказа ненужно, там имаше и още 3-ма от нашият набор и общо взето и без бой старите осъзнаха че по добре да си кротуват, но те и не бяха проблемни.
Виж в новобранският център по-друга бира, имаше мераци но отново мнозинството си каза думата, не знам как ни бяха избирали но все едно ни бяха извадили от кръчмата и пратили там, половината набор беше от Шумен, и от тая половина половината горе долу киснехме в едни и същи метал кръчми а и с доста от другите се знаехме, просот старите нямаха никакъв шанс па били и две роти. Бургазлии по страдаха, имаше една две групички които не ги закачаха щото бяха хор ана мечки и др. бургаски животни, но останалите си ги гърчеха но по малко.
По принцип при нас в поделението оставаха скатавките и връзкарите, голям страх беше д ане ги качат на застава, аз едвам изкарах 6-те месеца школа, даже "подкупвах" зводният да ме качва на застава, той беше решил да ме остава обучаващ, та паплача в поделението в голямата си част беше сравнително безобиден и страхлив, пазеха се от издънки че на заставите ядяли хора :)

Сря Юни 29, 2016 1:41 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Добре, че не сме служили в индийската армия, че като гледам какъв е цирк: http://www.youtube.com/watch?v=B11VZrLrP2k
С такива ритуални приготовления, докато гръмнат и врага вече ще ги е превзел. Всеки път като го гледам се скъсвам от смях :D :D :D

Пон Юли 25, 2016 9:36 pm
Профил ICQ
Аватар

Да, ама и Санта Клаус на Коледа ходи като тях, и до сега никой не го е засякъл :idea:

Пон Юли 25, 2016 10:03 pm
Профил
Аватар

e, май ходи така, само ако в шейната са били прителите му Джак Даниелс (от Тенеси) или Джони Уолкър

иначе това е сериозно пушкало. ако насреща им има обаче антибатарейни радари, сигурно ще се движат по друг начин. иначе 2-3 залпа и са дотам.
ма ние си нямаме таквиз, то и за гвардейската рота пред президенството хронично имало вакантни места, какво остава за артилеристи.

Вто Юли 26, 2016 12:07 am
Профил
Аватар

Е, то подобно "ходене" използват и други армии... Всички тези мурафети около гаубицата са предполагам да не се избие личния състав около това механизирано пушкало. Не, че толкова им пука за солдатити, просто матряла трудно се обучава и веднъж обучен трябва да се пази. Май мерача беше с чалма, та ми заприлича на сикх, което е напълно в реда на нещата. Но не им се смейте. Преди години бях очевидец на улична свада между шофьори на два камиона. Лейтенанта слезе от колата и им каза нещо, след което свадата беше прекратена незабавно. Я си представете тази ситуация у нас... :wink:

Вто Юли 26, 2016 10:01 am
Профил

Бе тая вечер цъках раиото и попаднах на "Батальонът се строява за последен път". Децата много се смяха,
Аз пък не можах да се сетя дали я знам от уволнението '83 или отпосле.
http://binar.bg/12852/8-lyubimi-balgars ... balgarski/

Вто Авг 09, 2016 10:24 pm
Профил
Аватар

Ще те признаят за откривател ако изкопаеш автора на азиското хабиби.

Вто Авг 09, 2016 11:06 pm
Профил
Аватар

https://www.youtube.com/watch?v=jFlcZ15FFIk

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Сря Авг 10, 2016 4:05 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 114 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8