|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:46 am
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Заместител на Windows
а защо не тестваш първо хардуера? имал съм доста такива случки, където хардуера е бъглив, по една или друга причина (захранването не си покрива спецификациите, остарели кондензатори, лоша рам памет, лоша връзка на захранващия кабел към дъното, и какви ли още не чудеса) за целта ползвам една програмка Prime95 http://www.mersenne.org/download/ако устиска компа половин час на пълен тест значи хардуера е ОК установих че много от проблемите са хардуерни в същност, за това вече всичко тествам предварително, хард диск сърфис тест, рам тест, и накрая след инсталацията на уиндоус пускам прайм95 малки проблеми с които компа работи добре дълго време(като например оувърклок) с тази програма дава грешка за минути
|
| Вто Окт 11, 2016 10:05 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Не е изключено, но напоследък твърде много познати ми се оплакват от подобни "хардуерни" проблеми... Но както оптимистично каза една позната, щом проблемът е често срещан, значи скоро ще се реши и даже не ме накара да й гледам машината 
|
| Вто Окт 11, 2016 10:29 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Радикално решение, ползвано в back офиса на наша банка. На работното място има два компютъра. Единият за достъп до критичните банкови приложения и втория - за Internet и всичкия шит в него. На "вътрешния" не можеш да включиш флашки по USB портовете, защото са забранени, a предполагам, че няма и никакъв шанс за излизане извън Intranet. Не познавам цялостната политика по сигурността, дотук карам по повърхностен преразказ. При днешните цени на компютрите и новото поколение деструктивни вируси, мисля да си струва такова връзване на гащите от страна на всеки, дето от байтове прави хлЕбове. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Сря Окт 12, 2016 3:15 am |
|
 |
|
3aek
|
така е, но е инвестиция в бъдещето аз съм минал досега през няколко продукти и след първият път се убедих че не е толкова страшно
|
| Сря Окт 12, 2016 9:00 am |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
Е вярвам OpenWRT + 5 минути прекарани в GUI на рутера,за да се постигне този ефект не са толкова впечатляващи като постижения ... Но може и да са, знам ли 
|
| Сря Окт 12, 2016 12:48 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Това е задължително там където не искаш някой да ти крадне данните или да те овируси, ние цяла сграда така окабелихме, не само отделни мрежи, кабелите влизат във физически различни ракове за да не би случайно някой да ги препачне грешно. Истината е че колкото и да е добър хакера, ако ще цял китай да се впрегне няма как да ти хакне мрежа която няма никаква експозиция навън. USB-то трябва не просто да се забранява от боза, трябва да се спира на хардуерно ниво плюс тапи на всички портове, лошщото е че май не на всички дъна можеш да им спреш USB-то, а и напоследк PS2 не е много модерно.
|
| Сря Окт 12, 2016 1:34 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
За Quadro : Честно казано не съм си играл с линукси за рутър, въпреки огромното ми желание, но не си представям, че настройката е да чекнеш "Забрани всички вируси и спам". Отдавна съм нарочил едно нетбукче за врата, принт и друг сървър, NAS и Сичку_каквото_ми_хрумне, но засега само си играя с него. Тъкмо започнах да го заформям под линукс и гледам: WinGate станала безплатна за 10 клиентски компа! А има безценното предимство, че чрез малка програмка е наясно какво точно се случва в клиентския комп ако е под Бозъ, мен от линукските не ме е страх. Значи пак наново, този път с последното XP Black... Естествено, ако искаш всички екстри трябва и да платиш нещо, но получаваш списъците на "лошите" автоматично, също и антивирус. Това ще разтовари бозаджийските компове.
Да си доуточня: ако видиш, че един комп си приказвал с Китай не ти говори нищо. Но ако немският текстов редактор всеки ден се свързва с Китай...
|
| Сря Окт 12, 2016 1:48 pm |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
bongo : OpenWRT е достатъчно развита платформа. Има си и допълнителни сървиси. Сваля се, инсталира се, рестартира се рутера, избира се кои филтри да се ползват и готово. Ако човек има желание може да си направи собствен списък да следи за кофти сайтове и да ги слага в списъка дневно. При мен блокира реклами, което ми е достатъчно. Да, интересно е човек да открива "топлата вода" с линух за рутер, но това е разработено толкова добре вече, че упражнението "аз си го направих" надали има смисъл 
|
| Сря Окт 12, 2016 6:32 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ето една защита на ниво компютър: http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htmне съм сигурен но мисля, че е подобно или същото като OpenWRT. blacklist на кофти домейните. Като страничен ефект е че някой видеота в vbox не се пускат, защото преди това се опитва да зареди реклами и не успява.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Окт 12, 2016 7:52 pm |
|
|