|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:09 pm
Философски въпрос: защо умря симбиан?
| Автор |
Съобщение |
|
Private
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
 Re: Философски въпрос: защо умря симбиан?
Това са Нокии от друго време, когато се промоутваше да си бизнес-ориентиран, костюмар, с Уолстрийт Джърнъл под ръка, а в джобния органайзер адженди и бизнес приложения. Имаше и Psion, и Palm, и Windows CE джаджи, пак от сериозните. Обаче сивото бизнес ежедневие се пропука и по вина на Нокия. Поетапно вкараха сменяеми рингтончета, шарени капачета и картинки за лого, MMS, камери, музика, клипчета и прочие лигня.  След това дойде iPhone с достъпния мобилен Интернет и нещата окончателно се запътиха към модния бизнес, детските играчки и гъзарийката. Днес мало и голямо мацъцка по фаянсовите плочки и не си гледа в краката.  Та добрите стари Комуникатори до последно запазиха достойнство и не забегнаха улево.  Още една хитринка за клавиатуристи: > Samsung Official Keyboard Cover for Galaxy S8/S8+
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Пет Май 12, 2017 2:48 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Има вероятност да се сдобия с едно такова:  Ако ми пасне, гадната фаянсова плочка ще падне в чекмеджето със страшна сила...  Апропо, пазиш ли си колекцията от комуникатори?
|
| Пет Май 12, 2017 3:25 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Аз имам точно такъв в момента. Като инженерна изработка няма празно и е нива над болшинството от съвременните лъскави боклуци дето са правени основно за радост на тинейджърките. Аз го ползвам основно за кореспонденция докато съм в движение с мейл и браузър. Чат-пат по малко музика. Камерата му е направо страхотна. Също и GPS-а. Обаче симбиана за съжаление го дърпа надолу (виж заглавието на темата). Скайп - нъц. Всъщност никакви аудио/видео комуникации не намерих дето все още да не са заминали под земята. Спирането на ovi.com в ретроспект може да се окаже основната причина която затри нокиа навремето. За да можеш да направиш мейла използваем ще ти трябва едно допълнително апче: http://www.allaboutsymbian.com/downloads/MailboxCreator_ovi_4886_630592.sis. Само така ще можеш да си направиш мейлбоксовете. А, и още нещо. Първото което трябва да направиш като го вземеш е да си инсталираш https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=51237 и https://support.b2x.com/articles/23628296 и да му ъпдейтнеш симбиана (той си го точи от Майкрософт директно). Пък ако попаднеш на някой ап за видео комуникация - споделяй, че това е единственото което ми трябва а нямам http://phoneky.com/symbian-games/http://nokia-e7-00.sigma.apps.opera.com/en_gb/
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Май 12, 2017 7:16 pm |
|
 |
|
Private
|
9210 го завещах на колекционер, а при мен са два 9110 с проблемни лентов, вероятно и антенен кабел, и пукнати пластмаси. Дъртозата ги мъчи, не стават за активна употреба, но ще си ги пазя forever.  Липсата на разните му панти, манти, кабели и паянтови капачета са сред нещата, които ме привлякоха към моноблок конструкциите без хардуерна клавиатура. Ако имаш идея за доставчик на нови лентов и антенен кабел, ще ме зарадваш.  За мини-музея си купих и една синя обувалка - Ericsson R310s. Онова приятно чувство да натиснеш хардуерен бутон и да сработи от първия път без грешка... 
Последна промяна Private на Пет Май 12, 2017 7:47 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Май 12, 2017 7:33 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Трябва да проверя. Имах някакви парчета от 9110, но какво точно, не помня...
|
| Пет Май 12, 2017 7:42 pm |
|
 |
|
Private
|
Едно време да бях се замислил, че ще изчезнат частите, пък да бях си поръчал още някое кабелче от Омнител, ама... минало и заминало.
|
| Пет Май 12, 2017 7:46 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Moят беше с 50МБ РАМ и 70МБ хард (флаш) и си вървеше  Имаше чуден стерео звук и стерео микрофони. Сега са рядкост. И снимането беше моментално. Сега докато отида да снимам и охлювът се шмугна в храстите... Гледам вече са му прекратили поддръжката в средата, която ползвам, но си стои директорията с хедърите- може да се добавят ръчно. Мисля си за 808
|
| Сря Май 17, 2017 6:55 am |
|
 |
|
itso.t
|
Както винаги, търсейки друго, намерих 9110 на парчета, батерия, куп лентови кабели между основата и дисплея, както и някакво количество антенни такива, някакви дисплеи и какво ли не още. Всичко е в неизвестно състояние. Ако проявяваш интерес, обаждай, защото е малко вероятно да се върнат там където ги открих. По-вероятно е да посетят някоя кошче... 
|
| Пон Май 29, 2017 8:28 pm |
|
 |
|
Private
|
Благодаря, ще пиша на лични да видим какво-що. 
|
| Вто Май 30, 2017 12:04 am |
|
|