| Автор |
Съобщение |
|
RM
Ранг: Почетен член
|
 Търся снимка на платка на задвижка JOVENTA DAN2.SN
Търся снимка на платка на задвижка JOVENTA DAN2.SN Има изпарили се елементи.
_________________ Вниманиене съмвишист....ИЙ.
|
| Чет Авг 31, 2017 9:58 pm |
|
 |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Търся снимка на платка на задвижка JOVENTA DAN2.SN
Баси късмета - и аз имам подобна за ремонт с подобен проблем ама с по-малко повреди. Моята е Данфус. Ако е за спорта ще те разбера да я ремонтираш, ама иначе - търси нова. Моята подлежи на ремонт - малко почистване и един дросел имам за смяна.
|
| Пет Сеп 01, 2017 9:14 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Доколкото се вижда елементите могат и от пръстите да се изсмучат, но платката не става - трябва да махнеш всичкото въглен до дупка и да минеш на въздушен монтаж или да лепнеш друга отгоре, т.е. играчка. Спиртът се справя добре с чернилката.
|
| Пет Сеп 01, 2017 10:29 am |
|
 |
|
RM
|
Това е веригата преди трансформаторчето 220в и елементите с триака и оптрона които са за веригата 220в за смяна на посоката. Изводите са 3, 1-Нула 2 фаза за трафчето и 3-ваза за посоката (има -няма). В крайна сметка може да се натъкми , но първо да пробвам да набавя максимум инфо за елементите. Гърмежа е бил в топлата страна другото е галванично разделено , трафче и оптрон.
|
| Пет Сеп 01, 2017 5:03 pm |
|
 |
|
Cekins
|
А мойта е няква странна схема с LNK305 неразделена - демек сичко е топло. Ама има по-малко части от твойта. Засега май само едно дроселче има прецакано. Като намеря подобно ше видя дали и LNK-то не е дало фира. Че и моя случай е тежък - смяна на машинката е мишън импосибъл. Иначе такава машинка има да се продава, ама платката е много по-лесния вариант.
|
| Пет Сеп 01, 2017 8:30 pm |
|
 |
|
RM
|
Ремонтирал съм много подобни схеми с LNK302 , заменям ги успешно с 304 (за по сигурно), като съпротивлението от захранването(изправено 220V) към крайния транзистор в чипа, което би трябвало да се е изпарили при късо между крачетата с празното място обикновено е около 4 ома. Замяната само на LNK решава проблема . Дросела при моите платки е 1,8mH. Те са на BOSH.
|
| Съб Сеп 02, 2017 9:35 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Ами съпротивлението беше 10 ома и беше прецакано. Сложих 50. Сложих LNK304 щото нямам под ръка 305, ама то си самоограничава тока явно и не се прецаква. Просто задвижката ще е с по-малко мощност. Мерих напрежението на изхода когато спре моторчето - става от 15 на 4 волта а лнк-то не грее, което говори че то си се самоограничава (е без дросел сигурно ще гръмне). Ама имаше още бая прецакани неща - оптрона на обратната връзка, няколко други съпротивления. Добре че нисковолтовата част е здрава. Не ми е никакъв проблем да купя нова задвижка ама е завряна в кучи гъз и не може да се смени.
|
| Вто Сеп 05, 2017 10:34 am |
|
|