| Автор |
Съобщение |
|
stoyanoff
Ранг: Форумен бог
|
 Възпроизвеждане на звук от TV на DVD система
Здравейте! Тук мои познати имат казус и не знам как да им помогна. Хората имат тв sony bravia 55w805c и DVD philips lx3900sa. Проблемът е, че на тв-то може да се гледат 3D филми, а DVD-то не може да пуска такива. За това идеята е да се пусне филма през комп и да се слуша на DVD-то. Но има проблем. Когато е на тв(примерно гледаш си там Шит ТВ), звукът върви на DVD-то. Но когато превключиш на нещо друго - youtube, HDMI вход и т. н. звукът на DVD-то спира и се чува само от колонките на TV-то. Не съм запознат с тези неща. Не си падам кинаджия! Възможно ли е да се постигне? Въпрос на някакви настройки ли е? Или трябва да се слагат някакви оптични кабели м/у двете(DVD-то няма оптиче до колкото виждам...) или други помощни средства? Или изобщо не става? Благодаря!
_________________www.elkran.com
|
| Пет Дек 01, 2017 9:37 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Възпроизвеждане на звук от TV на DVD система
Мии преди да раздават чували с пари да бяха помислили за к'в ги дават И след като са ги раздали да бяха извикали някое "светило" да им свърже жиците. Ся, прегледах само първите страници от ръководствата. Отделно, че и ти не казваш как са свързани. Мии компа да ходи в DVD-то и то да дава на TV-то всичко, включително и телевизия. Ако греша - извинявай! П.С. На мен един вече дърт 32 инча Full HD ми идва вповече, а истинското аудио така и не смея да го включа за да не ме псуват съседите.
|
| Пет Дек 01, 2017 10:08 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
На кой порт ще подадеш към DVD-то? Не виждам HDMI? В момента AUX IN на DVD-то е свързано с ТV-то, както и SCART.
ПП: DVD-то не е от най-новите. Сиреч то е от стария телевизор. Или поне така предполагам.
_________________www.elkran.com
|
| Пет Дек 01, 2017 10:13 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ей, прецака ме мааму да чета!  То DVD-то е наистина толкова древно, че за друго освен стерео усилвател не става (като имаш комп). И к'во ги прайми толкоз тонколони-монколони?! Значи: компа да влезе в Сонито, скарта между TV-то и DVD-то да си стои за евентуално ако, а изходът за слушалки от Сонито да влиза в Aux In на DVD-то и после - варианти много. Ама не ми се чете повече! 
|
| Пет Дек 01, 2017 10:38 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ми няма да стане. Кажи на познатия ти да си купи нещо съвременно с цифров вход. Телевизора не иска да ти прекодира сигнала в Dolby Surround явно (а може и да не може). Затова не вади звук. Телевизиите са стерео обикновено и там проблем няма, ама като се пусне друго явно просто не иска. Имам подобна постановка при баща ми на село - дори и при телевизиите има закъснение на звука което се усеща и е малко дразнещо. То поне да имаше входове за 5.1 а то има само нормално стерео. По принцип се справя криво-ляво с долби съраунд подаден от там ама не е баш като 5.1.
п.п. : Бонго - не е чак толкова зле, ама не е и като някой 7.1 ресивър с вход оптика.
п.п.1 : Между другото в къщи телевизора ми подава с оптика към едно декодерче и от там в една системка Creative - ама тя си има 6 входа. Звука на тв-то е тотално спрян и дори не вади индикатора като се бара дистанционното, а съм си направил приемник дето усилва и намалява от дистанционното на тв-то.
|
| Пет Дек 01, 2017 10:44 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Ей, ама DVD-то имало Digital In, бре! Това би заместило изходът за слушалки  Ааа, отказвам се, че съм на средата на ракийката.
|
| Пет Дек 01, 2017 11:02 pm |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Аз съм решил подобен казус с оптика .. огледай DVD то за оптичен вход и TV то за оптичен изход .Така и съраунда и 5.1 са бетон  .
|
| Нед Дек 03, 2017 11:33 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз също го правя през оптиката и няма никакви грижи.
|
| Пон Дек 04, 2017 1:59 am |
|
 |
|
velio
|
Най-добре ако TV-то има ARC, да си вземе един евтин ресивър (на старо) с HDMI и ARC и да си гледа кефа. Ресивъра върши работа в повечето случаи, щото има доста видове входове (е поне преходната вълна имаха, новите са май основно с HDMI). ТВ-тата обикновено изкарват 5.1 DD на цифров изход (ако имат такъв). Така съм гледал 1-2 3D филма със субтитри.
|
| Пон Дек 04, 2017 5:55 pm |
|
|