Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Данъци 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Данъци
кат си почиствах машината и ми попадна тоя документ, та може да е интересен на някой, да види към какво сме се запътили (друг е въпроса колко сме малоумниците дето плащаме данъци в БГ).

Прикачени файлове:
taxes-EU.pdf [39.3 KiB]
322 пъти

Вто Апр 04, 2006 7:12 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Абе мамата си е****!
Те и сега в BG не са никак малко. Номера е данъчната политика да е такава, че да стимулира бизнеса, а не да го души.

Както и да е.
Само още нещо: Сещате ли се едно време в училище като учехме, че по време на турското робство един от най-тежките данъци (като махнем изродията "кръвен данък") е бил десятъка, т.е. 10%. Ми сега колко е -- като вземем моите данъци, осигуровките, които ми се удържат и тази част, която плаща работодателя и други разни "глезотийки", та по последни данни са малко над 40% (към 42). Та в момента си е баси "данъчното робство".

Сря Апр 05, 2006 10:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
Особенно ако имаш наглоста да си "богат" в БГ т.е. да имаш наглостта да изкарваш цели 600 лв. Тогава данъчното ти бреме е къде 42% наистина. Като прибавим и данък рушвет (в най добрия случай 10%) към всичката бюроподпираческа сган + лекари + учители и пр. и се оказва, че по времето на Турската империя сме живели в див капитализъм, докато сега градим социалзма наново.

Сря Апр 05, 2006 11:16 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Не можете да сравнявате Отоманската империя с днешната Българска държава. Помислете само от колко места е цоцал тогава султана??? И какъв е бил процентът на събираемост на данъците тогава??? Да не говорим че по време на завоевателни войни данъкът май е стигал някъде към 100% от завоюваните територии.
Търсите причината на грешно място.
Когато ние сме били под турско робство. "Великите" държави са имали безброй колонии по целия свят и здраво са смучели от там. Къде ще се мерим ние с тях едва 128 години след освобождението ни.
Айде да не продължавам че има едни други доста общирни теми тук във форума дето едва ли някой ги чете.

Сря Апр 05, 2006 12:24 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Особенно ако имаш наглоста да си "богат" в БГ т.е. да имаш наглостта да изкарваш цели 600 лв. Тогава данъчното ти бреме е къде 42% наистина. Като прибавим и данък рушвет (в най добрия случай 10%) към всичката бюроподпираческа сган + лекари + учители и пр. и се оказва, че по времето на Турската империя сме живели в див капитализъм, докато сега градим социалзма наново.

600 не са ли малко за електичар от София. Аз си миаля че там парте са доста по добри а?

Сря Апр 05, 2006 1:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не е проблема колко е заплатата на електричар, а че според тъпото ни държавно управление всичко над 600 кинта се брои за богатство, т.е облага се максимално. А за София 600 кинта са достатъчни единствено за сам човек без никакви финасови ангажименти (ако се хранят деца и жена - без коментар) Т.е според закона - минималното необходимо за оцеляване се има за голямо богатство.

Сря Апр 05, 2006 1:11 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
После сравнено със щатите - здравеопазването и учението им били безплатни. Ми да - най-обичам да плащам за безплатните неща на някой мангал от незнам си къде 8) .

Сря Апр 05, 2006 5:26 pm
Профил

Мнение 
Къде го в щатите това безплатно здравеопазване, айде учението иди дойди, има и безплатно, ако въпръжиш детето си с М16 и гранатомет да може да се оправя с неграта или циганите,тъй де ...мексиканците, може и да ти е безплатно. Ама ък после с това безплатно образование ще го приемат в универистета на някое градче от 20 хил човека, специалност оране на ниви .. .остави тая работа.

Сря Апр 05, 2006 7:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е то Димитар това ти казва. В Америката поне се знае - плащаш - получаваш.

В нашия случай аз плащам, а мангалите получават. И аз получавам де - стока на мангалско ниво - било здравеоопазване, било образование, било услуга от бюроподпирачите.

Ама то и нямам как да е, след като в момента на един работещ се падат 0,8 пенсии. И като сложиш 0,2 безработни мангали и 0,5 под трудоспособна и още 0,5 знам ли какви, излиза че аз храня още 3 само с данъците. Отделно тия дето ги храним в къщи.

А тенденцията е след 20 години на 1 работещ да има 1,1 броя пенсии. Кат нема деца - има пенсии. А да кажеш че не се ебе българина... ебе са та пушек се вдига. Ама само за спорта.

Сря Апр 05, 2006 9:29 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 9 мнения ]