|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 3:34 pm
Системните Backup-пи на winXP
| Автор |
Съобщение |
|
vladi1701
Ранг: Минаващ
|
 hi
kade moga da nameria 'acceptnet"
|
| Вто Апр 11, 2006 9:57 pm |
|
 |
|
Milen_Haskovo
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
Тоя бекъп който си ги прави е периодичен или при инсталация на някоя програма/драйвър... Също прави бекъп на някои изтрити файлове, незнам по какъв критерий ги избира  Аз съм оставил включен System Restore само на C:\ , като от време на време трия папките до последните 2-3, и даже влизам в тея останалите папки и трия излишните файлове - направене ръчно един бекъп за да видити екои файлове остават, другите които се създават са излишни... За да можете да влизате в тази папка трябва да сте с администраторския акаунт (Administrator), аз по подразбиране не си слагам парола по време на инстала за да мога да съм с тоя акаунт...
Има и още една папка която според мен се пълни с напълно излишни работи - [url]C:\WINDOWS\system32\dllcache[/url] - в тази папка се копира всяко стартирано dll или exe, нещо като бекъп, ама надали се използва... Писаното до тук кое трия съм го трил винаги и досега не съм имал проблеми
В атача има една програма която чисти от боклуци, трие всичко излишно без System Restore и папката dllcache 
|
| Сря Юли 12, 2006 9:12 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
При мен досега ресторето доста пъти е спасявало положението.
Иначе антивирусна задължително, но отдавна не разчитам на нортана, едно че е много тежък за лаптоп, и второ май не е толква добър. Ползвам NOD32, много читаво работи, не се е случвало да ме хвне нещо откакто съм с него, освен ако аз не съм пуснал файла дето той го е спрял. Освен че хваща всичко до момента не гълта почти никакви ресурси.
Image е добра идея, ама досега не съм се наканил да направя, но основан част от проблема е че всеки път не ми остава време да разделя на ново дисковете, а С ми идва малко за всичко, та има програми и на Д-то, а Image на двата диска е малко безмислен. Иначе си правя бекъпи, има и разни софтуери дето го правят, но осовно на файловете с които работя, вин ако чак толкова се скапе формат С и наново .... после 1-2 седмици докато всичко си дойде на мястото ото всеки път забравям да сложа по нещо и се сещам като ми потрябва,в момента примерно нямам MPLAB сещам се че и драйвери за LPT нямам за да се ползва от досовски програми .. ама не са ми потрябвали още след последния преинстал.
|
| Чет Юли 13, 2006 8:52 am |
|
 |
|
Milen_Haskovo
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 8:43 pm Мнения: 172 Местоположение: София / Хасково
|
Аз за правене на имейдж ползвам Drive Image - според мен е по-добра от Norton Ghost. Поддържа добра компресия на фаловете - около 50%
В имейдж 700MB успях да събера:
ICQ, Skype, BorgChat(програма за локален чат), Winamp, Flashget, Nero7, BitComet, Firefox, K-Lite Codec Pack, Daemon Tools, NOD32, Adobe Reader, DJVU Reader, Net Limiter 2, Power Strip, WinRAR, всички нужни драйвъри и още някои дреболии. За да инсталирам всичкото това + настройките ми отнема около час и половина-два часа... Да го "инсталирам" от имейдж - по-малко от 10 мин включително с рестартите и зареждането на Windows  За да се събере всичкото на диска изтрих Page файла.
|
| Чет Юли 13, 2006 10:45 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Забрави да кажеш че бейкъп-а е на 98-ма!
|
| Чет Юли 13, 2006 11:36 am |
|
 |
|
Milen_Haskovo
|
Точно на XP си е, ако трябва ще ти го кача някъде да видиш  Без инсталирани програми и драйвъри е около 500МБ... Компресията е голяма работа 
|
| Чет Юли 13, 2006 1:16 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Хайде сега и компресия! При тези цени на DVD носителите си е направо грехота да се губи време за това. Разни хора, разни идеали!!!
|
| Чет Юли 13, 2006 1:21 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
 |  |  |  | Milen_Haskovo написа: Аз за правене на имейдж ползвам Drive Image - според мен е по-добра от Norton Ghost. Поддържа добра компресия на фаловете - около 50% Smile
В имейдж 700MB успях да събера: ICQ, Skype, BorgChat(програма за локален чат), Winamp, Flashget, Nero7, BitComet, Firefox, K-Lite Codec Pack, Daemon Tools, NOD32, Adobe Reader, DJVU Reader, Net Limiter 2, Power Strip, WinRAR, всички нужни драйвъри и още някои дреболии. За да инсталирам всичкото това + настройките ми отнема около час и половина-два часа... Да го "инсталирам" от имейдж - по-малко от 10 мин включително с рестартите и зареждането на Windows Smile За да се събере всичкото на диска изтрих Page файла. |  |  |  |  |
Аз правя същото обаче имам чувството , че след като си възстановя системата от имиджа компа се скапва по-бързо от преди например с първата инсталация ако изкарам 7-8 месеца с имиджа почват да се появяват проблеми още на втория месец.Не знам на какво се дължи незнам дали драйв имиджа нещо не се разбира с NTFS ......
|
| Чет Юли 13, 2006 2:16 pm |
|
 |
|
Milen_Haskovo
|
Каква загуба на време  За 7-8 мин става имейджа със компресията, и за толкова се връща обратно. Става дума за около 1500МБ информация и процесор Sempron 64 2500+... А като нямам DVD писачка какво да правя? Знам че вече са много евтини DVD-тата, ама като нямам писачка...
|
| Чет Юли 13, 2006 2:22 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Аз ползвам Acronis за тая работа и не съм забелязал такива проблеми. Преди 6 месеца си възстановявах диска от архив и досега си работя с него.
А възстановявах около 23-24GB напълно готов за работа комп. При положение че и дъното ми е странно и хардовете ми са раид масив а контролера на който са вързани се явява скъзи устройство се справи съвсем успешно и досега дертове от това не съм имал.
И на стария комп бях възтановявал с Acronis и там не бях забелязал такива проблеми.
|
| Чет Юли 13, 2006 2:33 pm |
|
 |
|
MGBY
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Дек 22, 2004 2:56 pm Мнения: 347 Местоположение: Хасково
|
Преди когато бях с Win98 и Norton Gost нямах никакви проблеми ама сега съм с DriveImage7.0 и с XP и има проблеми 
|
| Чет Юли 13, 2006 3:50 pm |
|
|