Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Проблем с мобилен оператор 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран

Мнение Проблем с мобилен оператор
Здравейте! Подскажете добър адвокат (кантора), която успешно да се бори с мобилните оператори. Преди няколко месеца ми потрябва мобилен интернет за лаптоп в провинцията, но се оказа, че трябва да се прекарва кабелен интернет. Освен цената на тази процедура, тъй като не мога да осигуря присъствие целогодишно, усещам, че мургавите ми съседи веднага ще проверят, дали кабела не е меден. Ползвам стара къща като лятна вила и прекарвам там само няколко седмици лятото. Затова платих на мобилния оператор Йетел USB устройство при първоначална месечна такса 6лв/месечно. Вчера разбрах, че вече плащам по 20лв/мес. и то не е минала и година! Процедурите по сделките вече са без хартия и подписваш нещо на екран, без да можеш да прочетеш условията. А това, което устно ти казват се оказва чиста лъжа. Като поисках книжна фактура, оператора поиска 7.20лв! И то за еднократен документ. Очевидно, 240лв/год за интернет, ползван няколко дни през лятото е пладнешки обир, но за да прекратя интернета, трябва да им платя 90лв!!.
Ако някой има опит в тази неравностойна битка, ударете едно рамо!

Сря Юни 21, 2023 1:40 pm
Профил YIM
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Проблем с мобилен оператор
То е ясно, че въпроса е принципен и не трябва да се правят компромиси с принципи. Но, все пак се замисли колко ти струва на теб твоето време и нерви за да се занимаваш с тези пладнешки разбойници. Прецакали са те. Някои житейски уроци и опит струват пари - понякога дребни суми, понякога доста по сериозни. В твоя случай е дребна. Но си е твое право да ги гониш до дупка ако решиш.

Сря Юни 21, 2023 1:48 pm
Профил
Аватар

Най-напред се обърни към Комисията за защита на потребителите. Не, че те непременно ще ти решат проблема, на все ще знаят за подобни казуси и техния завършек.

Сря Юни 21, 2023 2:27 pm
Профил
Аватар

ikarlo написа:
...Процедурите по сделките вече са без хартия и подписваш нещо на екран, без да можеш да прочетеш условията. А това, което устно ти казват се оказва чиста лъжа...

Не е трябвало да им се връзваш на глупостите. При подписване на договора е трябвало да поискаш копие от него с подпис и печат, както и общите условия за да се запознаеш с тях.

Сря Юни 21, 2023 2:40 pm
Профил

Специално с мобилните оператори избягвам всякакви договорни сношения и си карам с предплатена карта /май вече 25 години/.
За кратковременен интернет си има предплатени пакети. Дали е изгодно или не - човек трябва да си прави сметката:
https://www.yettel.bg/bg/mobile-internet/prepaid-plans

Сря Юни 21, 2023 4:23 pm
Профил

Не се занимавай с глупости, тия 90 лв ще ти озлязат златни, дори да успееш да постигнеш нещо, то ще е с цената на много изгубено време, за цената на адвоката няма да говорим. Ще го наемеш, ще те моткат месец два, ще му платиш няоколко хиляди и ще ти прекратят договора, до дело няма да стигнеш за да има евентуално решение те да ти покрият разходите. След това ще трябва да водиш друго дело което със сигурност няма да спечелиш ...... ако толкова не може да се примириш с действителността, потърси някоя организация която се занимава с такива неща, може да има нещо безплатно.

Сря Юни 21, 2023 4:51 pm
Профил

Ако имаш късмет някой от адволатите които се занимават срещу комисионна да ти връщат парите за закъснели полети може да се занимава и с мобилни оператори.

Сря Юни 21, 2023 5:22 pm
Профил

БГ адвокат не съм чул да не си вземе парите предварително за услугите, които ще ти предостави после.
При тях принципа е "човека взе агнето(парите) и каза - ще видим" - особено за такива дребни суми.

Сря Юни 21, 2023 6:28 pm
Профил

Благодаря на всички отзовали се! Наясно съм със ситуацията. С тоя оператор малко преди това имах пак плащане за закриване на номер - бях дал на тъщата, докато беше жива (лека и пръст), когато беше над 88г. един телефон, който трябваше тя само да вдига, когато я търсим. Но номера се водел на мое име (как да довлека на инвалидна количка бабичка за да запишат на нейно име телефона!) и затова ме одрусаха стотина лева. По-интересното е това, че в рамките на една седмица два пъти ходих да питам за сумата за закриване и двата пъти ми бяха назовали две различни суми с разлика от 80лв!. Тези хитряги въртят персоналите си по клоновете - абсурд е два пъти да уцелиш един и същ служител. И после оправданието: "не съм бил тогава, другия колега какво ви е казал незнам".
Има толкова очебийни приоми за измами при тях, че направо светят. Дори не получих разписка за внесени суми - всичко в компютрите, чиито екрани са ориентирани да не виждаш какво всъщност става. Най-вероятно, ако им направят проверка, всичко е на 180 градуса. Единствено тайно заснемане може да ги уличи. Текучеството на кадри при тях е огромно - повечето хора разбират, че участват в измами и напускат. Днес като ходих, нямаше нито един служител, който да изглежда над 20 годишен.
То затова често се сменят титулите. Лошото е, че имат политическа протекция, защото винаги когато има лесни пари, част от тях стават храна на партийните каси.
Е, поне разбирам, че не откривам Америка, щом толкова хора ми съчувстват!
Още веднъж благодаря!

Сря Юни 21, 2023 8:27 pm
Профил YIM
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Ако знаеш как лъжат възрастни хора, как им обират пенсийките с тези договори ... ич нема да се чувстваш излъган.
Аз преди време платих на дъщеря ми едно изгледано клипче в youtub -40лева. Въпреки че имаше на телефона си специална сим карта за интернет. Просто бях пропуснал за деня да проверя дали не са се възстановили настройките за интернет на тази карта която е само за разговори ...
От друга страна пък е добре да знаеш как мургавите са си назимали всякакви чинии по махалите и не им плащат нито една вноска, независимо от договорите.
Лошото е че тези пари ги избиват от такива като нас.

Чет Юни 22, 2023 5:38 am
Профил

Айде няма да казвам колко плащам на ментел за телефон който ползвам 5 седмици в годината .....вече и смс даже не идват по някаква причина :)

Чет Юни 22, 2023 9:48 am
Профил
Аватар

emilvtc написа:
БГ адвокат не съм чул да не си вземе парите предварително за услугите, които ще ти предостави после.
При тях принципа е "човека взе агнето(парите) и каза - ще видим" - особено за такива дребни суми.

Има. Ако си пострадал в катастрофа.
Преди 2-3 седмици мой приятел постада с мотора. Другият шофьор е виновен.
В рамките на 2-3 часа след куките и болницата адвокат се е свързал с него по телефон.
На другия ден се видели. Ще го предствлява срещу 25% от товам което спещчели.
Средна телесна е - счупена ключица и натъртвания, казал му е: Ще се борим за 20к....
Но това е нещо дето няма как да не се спечели... И ей ги едни 5к хонорар. Иначе 600 лв...

Сря Юни 28, 2023 4:44 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]