Отговори на тема  [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Изборите - анкета? 

Гласувахте ли?
Анкетата свършва на Пет Дек 29, 2006 2:20 pm
Да, на двата тура. 32%  32%  [ 13 ]
Да, на първи тур. 10%  10%  [ 4 ]
Да, на втори тур. 17%  17%  [ 7 ]
Не. 41%  41%  [ 17 ]
Общо гласове : 41

Изборите - анкета? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Mоята информация е, че невалидните бюлетини не се броят.
Ако не съм прав вариантът да се гласува за всички е добър. Ако се пусне празна бюлетина, някой от комисията може да я попълни.

Вто Окт 31, 2006 2:07 pm
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
А може ли някъде да видим официална информация (в избирателния закон или нещо подобно) дали невалидните бюлетини се броят или просто се игнорират? Иначе sthx е прав - не трябва да се пускат празни интегрални бюлетини, защото току-виж си гласувал за не знам си кого си... Но ако са 'избрани' всички имена, не би трябвало да го има този проблем.

Вто Окт 31, 2006 2:27 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ами ЦИК имат сайт, ама снощи не се отваряше. Иначе в наръчниците дето ни ги даваха преди изборите има няква мъглява препратка към някъде си, че някой си, някак си определял какво е разпределението на процентите.

Празна бюлетина наистина може да се попълни от комисията, но в комисията все пак има 9 човека, разпределени по партии каквито са процентите в народното събрание. примерно в моята комисия бяхме така : 3 КБ, 2 ДПС, 2 НДСВ, 1 ДСБ, 1 Атака - особено за първи тур почти всички имат интерес да не стават такива работи. Недай си боже станало, не знаеш кой може да вдигне патардията. А и по турските села е още по зле картинката - там обикновено има по 10-15 безврати добичета пред вратата, които го играят застъпници или наблюдатели. Естествено от ДПС. Смееш ли нещо да направиш ? Там обикновено нарушения по организацията се правят на поразия, ама такова нещо да се попълни празна бюлетина може да стане ако цялата комисия е съгласна. И пак не знаеш кой ще е провокатора. После ядове, ядове. А хората в комисията гледат да си вземат 24(26,28)-те лева и да си нямат други грижи после.

Вто Окт 31, 2006 4:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
@Cekins: И аз знам, че точно за това си има застъпници от различни партии, но никога не съм участвал в подобна комисия, а е добре известно, че в милата Родина има огромни разминавания между теория (закони) и практика (това, което всъщност се прави)...
Ще трябва да потърся закона май ;-).

Сря Ное 01, 2006 4:42 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 19 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2