|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:27 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Цецо, най-доброто решение е противорадарна ракета от типа на HARM или нещо руско.
|
| Пон Дек 18, 2006 9:18 pm |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Сигурен ли си че не са забранени?
Цецо дай линк към тестовете.
|
| Пон Дек 18, 2006 9:33 pm |
|
 |
|
sthx
|
Моята практика показва, че детекторът за радар може да е излишен. Използвам следните прости наблюдения и правила и умозаключения.
1.По познатите ми пътища зная, къде гнездят патрулките.
2.По непознатите - приемам, че са на входовете и на изходите на населените места или на "удачни" прави участъци
3.Извън населените места се срещат рядко катаджии - май само по магистралите и по първокласните пътища. Даже и да има изненади, обикновено трафикът е голям и клопката се разбира отдалече.
4.Стремя се да не надвишавам разрешената скорост с повече от 20-30 км/час. Казали са ми , че санкциите над тези скорости растат експоненциално.
5.От времето когато едно пиянде изникна на 10 м от колата ми , в резултат на което направих лек кавак, зная, че не си струва. Особено в, и около населените места зимно време между 17-21 часа.
6.Да се кара със скорост на "ръба" е много уморително.
7.Може и да ме глобят някога пак за превишена скорост (до сега само един път ме засякоха, макар че ги видях отдалече), но това ще го приема като част от нещата. Надявам се глобата да не е по-голяма от цената на антирадара. 
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Пон Дек 18, 2006 11:37 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@sthx: Това всичкото за България ли се отнася?
|
| Пон Дек 18, 2006 11:42 pm |
|
 |
|
sthx
|
Въпросът ти е ритиричен, нали?
Тука я няма даже и практиката да ти засичат скоростта, докато полицейската кола се движи. Май се напънаха да го правят това веднъж, но само с напъна си останаха.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Вто Дек 19, 2006 12:36 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.speedzones.com/long_range_test.html
http://www.radarbusters.com/support/pro ... efault.asp
Гооглето и "radar detector review" или "radar detector test" вади доволно количество.
Използването на детектор не се преследва от закона (поне в БГ). Използването на активни устройства смущаващи радара е противозаконно. Използването на пасивни устройства за смущаване на радара също не се преследва от закона. Това обяснява изобилието от CD дискове, зарчета, стикери, стотинки по таблото и пр. хай-тек решения на множество от автомобилите (предимно таксиметрови)
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 19, 2006 12:48 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Hehe
|
| Вто Дек 19, 2006 9:51 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Я и аз да се изкажа... Карам с някаква антика на Кобра.. RDL-214SW. До сега пропуск не съм засичал освен в случаите в които ми седи в чантата... Писна ми да я слагам и махам всеки път като си зарязвам колата... и така до преди месец... Бях я подкарал по почина на sthx, щото наистина до 20 км/ч над допустимото не спират.. така са им настроени радарите... Обаче тия олигофрени минаха всякаква граница. Продължават да стоят и да дебнат на места дето има безумни ограничения и тва ме вбеси направо... в 12.30 през ноща.. сама кола.. около мене нямаше живо пиле.. и ме спряха на околовръстното с 75км/ч....  Половин час ми плака на рамото как видиш ли глобата е само 10 лева... и за тия 10 лева ще трябва да карам без талон един месец... аз пъм му се заядох и не му бутнах нищо посиня от мъка простака... че ще трябва да пише акт... Нещастни боклуци... вместо да гонят олигофрените по софия дето се бутат, засичат и предреждат и завиват от най-лява лента надясно... и минават на червено...  Та се чудя къде да го скрия така че да съм спокоен че апашите няма да ми счупят стъклото заради него... Сега е между сенниците ... Това не е държава ебаси... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Дек 19, 2006 11:19 am |
|
 |
|
plameniv
|
 Mda
Да точно до плафона от вън нищо не се вижда и си е удобно място, просто не виждам къде другаде хем да е на сухо, хем да е на скрито, ама и да вижда надалече .
|
| Вто Дек 19, 2006 3:24 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Владо, явно отдавна не си си идвал по родните места. Тука даже е практика като засекат някой мерцедес SLK да не го спрат и след 2-3 минути минава някоя жигулка, та спират нея. Върви доказвай че жигулата не може да върви с 350 км/ч. Ни фискални устройства помагат ни нищо. Тука катаджиите отчитат дейност, те не следят за правилата за движение. Имат си норматив - днеска 10 акта и 20 фиша - трябва да се изпълни на всяка цена. Ама не можеш да спреш мерцедеса. Не че не може да вдигне слънчогледа - дига го, ама тоя с мерджана не ебава да спира - и квоще го гони ли, нее - спира следващия будала дето го е страх да не земат го гонят и други подобни ...
|
| Сря Дек 20, 2006 3:34 pm |
|
 |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
Пък и mционера се моли да не спира, `щот после шефа `кво конско ще му чете...
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Сря Дек 20, 2006 3:46 pm |
|
|