Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Има ли журналистика? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
zaphod написа:
аз не съм вярващ, но ако трябва да избирам, исляма ще е моя категоричен избор. исляма е много успешна религия, за разлика от християнството, което в основата си проповядва мекушавост и социализъм. само радикалните католици могат донякъде да се мерят с исляма, но останалите християнски секти са просто обречени. всъщност не мисля че и радикалните католици имат шанс някакъв.

Не познаваме добре мюсюлманския свят. И те си имат 5-6 разновидности, някои от които са на нож с другите. В основата на тяхната религия също стои социалната идея. Всъщност това е и причината за голямото и разпространение. Като следствие от това те нямат банки в истинския смисъл на думата. Най-големите радикалисти и последователите на Бин Ладен са против сегашните духовни водачи, като казват, че те са се продали.
А всекидневието на истинския праведен мюсюманин си е мъка. Бил съм по работа в Истанбул. Високоговорителите на джамиите почват да мучат от 5.15. А те никак не са малко - в някои случаи през 500м. Обедната почивка в завода е 2 часа - да имат време правоверните да идат в най-близката джамия и да се молят. Е, повечето работници ритаха топка през това време, но тъй или иначе, това си е загубен час от тяхното лично време.
Наистина от гледна точка на религията, щом и отделяш 2-3 часа дневно, е добре за нея. Ако считаш, че това е по-добрата алтернатива - добре. Ако пък държиш на своята индивидуалност, по-добре се огледай за други учения.

Сря Яну 03, 2007 10:16 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
sthx написа:
....А всекидневието на истинския праведен мюсюманин си е мъка.....

Говориш за истинския праведен мюсюлманин, обаче ако си истински праведен Християнин смея да твърдя, че живота ти никак не би бил по-лесен от този на мюсюлманина, даже напротив, много по труден. Само си представи, че "трябва" да обичаш и враговете си (според думите на Исус) и можеш да си представиш абсолютната невъзможност да изпълниш само тази малка заповед, да не говорим че Библията изобилства с подобни "малки" заповеди.... Мюсюлманина за да стигне рая където ще го чакат не знам си колко кадъни трябва да изпълнява някои заповеди, които са чисто физически и не изискват нещо особено от това да се кланяш към Мека не знам си колко пъти на ден и т.н. което не би му коствало нещо повече от времето му, докато да заобичаш враговете си се иска нещо повече, което не става току така ...това е само малък пример....

zaphod написа:
....аз не съм вярващ, но ако трябва да избирам, исляма ще е моя категоричен избор. исляма е много успешна религия, за разлика от християнството, което в основата си проповядва мекушавост и ....

Да ама не! Бъркаш смирението с мекушавост! Само погледни църковната история или ...discovery chanel и ще видиш, че истинските Християни са давали живота си но не и да се отричат от вярата си.... Аз се възхищавам на хора, които имат смелостта да се изправят на арената срещу гладни лъвове, но оставайки верни на своя Спасител.....

Чет Яну 04, 2007 12:05 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3