Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Захранване за PC 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение Захранване за PC
Здравейте
От време на време ми се налага да ремонтирам такива захранвания и имам глупав въпрос :oops:
На някои захравания изходното напрежение не отговаря на стандарта. Кто измеря изправителните диоди с мултицет напрежението в права посока варира в широки граници на различните модели диоди. Примерно като подменя диода за 3.3V с някой който в права посока има по-голяма стойност всички останали напрежения се повдигат и влизат в стандарта. Въпроса ми е има ли начин да се измерят диодите и да се определи кой точно си е изменил параметрите или от datasheet-а да се орентирам някак си, че понякога става голяма играчка докато се орентирам кой е
Благодаря

Нед Фев 11, 2007 1:10 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение 
ЪЪЪ
а правиш ли разлика между видовете диоди?
Шотки или изправителен?
MBR3040 и MUR3040 са доста различни !! (примерно само)

Нед Фев 11, 2007 5:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
къф ти е точно проблема? искаш да знаеш предварително кой диод има по-голям пад, без да налучкваш?

Нед Фев 11, 2007 6:01 pm
Профил

Мнение Re: Захранване за PC
teglicho написа:
Здравейте
От време на време ми се налага да ремонтирам такива захранвания и имам глупав въпрос :oops:
На някои захравания изходното напрежение не отговаря на стандарта. Кто измеря изправителните диоди с мултицет напрежението в права посока варира в широки граници на различните модели диоди. Примерно като подменя диода за 3.3V с някой който в права посока има по-голяма стойност всички останали напрежения се повдигат и влизат в стандарта. Въпроса ми е има ли начин да се измерят диодите и да се определи кой точно си е изменил параметрите или от datasheet-а да се орентирам някак си, че понякога става голяма играчка докато се орентирам кой е
Благодаря

Мне , не го мериш както трябва , мери се в натоварено положение , трябва да имаш товар навсякъде с колкото е PC-то и тогава това което видиш ще е съвсем друго :idea:

Нед Фев 11, 2007 8:33 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]