Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
познания по електроника и сервизна дейност как да ги познаем 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
За обявите .. не знам ка е за сервизни техници, в момента съм пуснал две обяви, в едната специалн пише колко се дава, не е и за сервизни техници ами за монтажници, опредлено е над 600 кандидатит са малко и на пръв поглед ненадеждни, ще се разбере на интервщтата.

Относно испания .. пример, има познат който отдавна е там, има си бизнес, държи заведения, последниа сезон са му останали чисто 60 к като си платил наемите за следващия и вс там простотии, та тиа 60 каза че по план ще му стигнат точно до начлаото на другия сезон. не казвам че човека оцелява, или че живее като скот, казвам че живее нормално според него, предполагам както живея аз в БГ, всъщност живее добре. Та ... не знам как ги смятате, да може да с еглези и да ходи по заведения, да си прави екскурзии тези 5 месеца м-у сезоните, но фактите са факти :) Та от живот до живот, и от стандарт до стандат има голяма разлика. За някой от село, който цял живот е живял с 100 лв и каквото изкара от градината и обора, да иде някъде, да изкарва 1500 ЕУР, с които да си купува храна, да плаща квартира и да се храни може би е ОК защото не му се налага да копае, да седи в обора, и може да си купи хубави дрехи, да кара кола .. т.е. да преживява .. но по луксозно преживяване. От драг страна човек свикнал да ходи всяка вечер на ресторант, или заведение, кактоправех аз преди 2-3 години, вече няма време за това но ..., да се вози с таси не щото е по евтино от колата ами по лесно, едва ли би се задоволил и на 4000 и на 5000. Не се учудвам а раходите на моя понат просто живее, когато беше ту живееше по един начин, и отиде там за да живее по същия, не за да става роб, това го разбирам, но иначе ....

Чет Апр 05, 2007 11:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@ToHu,
не ставаше дума за глезене. 60к (евро) на година чисто си е супер за Европа, освен може би за Велика Британия :) , така че може спокойно и да се поглези човек с тия пари ( разбира се, зависи от глезотиите ).

То какво излиза от твоите думи, че читави сервизни работници се търсят с лупа и у Шопето :) Пред избора в Западна Европа или у нас, повечето предпочитат Европата, което е разбираемо ( развит капитализъм срещу див капитализъм ). Май варианта с филипинците не е лош, стига да се навият да тънат в разкош в БГ :)
Пък и трябва филипински да се учи, мъка, мъка ...

Пет Апр 06, 2007 10:32 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Пред избора в Западна Европа или у нас, повечето предпочитат Европата, което е разбираемо ( развит капитализъм срещу див капитализъм ).
пирев, не знам какво са ти текнали лигите по тая западна европа. някой тука спомена нещо за анкета и резултатите от нея. вече не сме 90те години, и мисля че все повече хора осъзнават каква глупост е мита за това колко назапад немаш никви грижи и от небето валят печени пилета. още повече че за малък частен бизнес твоята концепция че по-добре било "развит капитализъм срещу див капитализъм " е твърде съмнителна.

Пет Апр 06, 2007 6:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
пирев, не знам какво са ти текнали лигите по тая западна европа. някой тука спомена нещо за анкета и резултатите от нея. вече не сме 90те години, и мисля че все повече хора осъзнават каква глупост е мита за това колко назапад немаш никви грижи и от небето валят печени пилета. още повече че за малък частен бизнес твоята концепция че по-добре било "развит капитализъм срещу див капитализъм " е твърде съмнителна.

Хи-хи, напротив, напротив, дори да умирам, живота с грубите лапи челични, аз пак ще обичам, аз пак ще обичам :D , Маторни песни, Вапцаров.

След 50-100г. капитализма в БГ ще е що годе вече цивилизован. Сееш, полива, косиш и така 200г., така става хубавата английска ливада. Хубавите и трайни неща стават по еволюционен път, всичко постигнато с революционни темпове, се губи много бързо. Иначе печени пилета, никъде не падат от небето, освен в болните мозъци. Грижите също са различни, поради нивото на развитие на пустия капитал.

Пет Апр 06, 2007 7:24 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4