Отговори на тема  [ 59 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Трябва ли да сме благодарни на руснаците ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
sthx написа:
Имаше време, когато нашата армия беше по-силна от турската и то не беше чак толкова далечно. Но там дръпнаха много напред и във въоръжение и в обучение.
.......

Абсолютно погрешно твърдение! Никога България не е имала нито по-голяма, нито по-добре въоръжена и дисциплинирана армия от Турция.
Цитат:
Така че, Турция не е голямата опасност, опасността идва от запад, от Косово и Македония, от проалбанските групировки, от Албания, от Румъния, която продължава да има претенции към Северна Добруджа. Засега гърците кротуват, но та си лукави византийци. Така че, дори в глобализация на света, винаги има опасност от регионални конфликти. Така че, по-добре да си вържем гащите, отколкото да ни изненадват изкъде отзад.

Това е така. Времето на глобалните войни отмина, но регионалните конфликти ни хлопат на вратата, особено от към Албания.

Пет Сеп 21, 2007 10:09 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
3aek написа:
¶ написа:
За Финландия нищо не мога да кажа, освен, че Нокиа не е това, което беше, докато Сименс, си е Сименс :D

това е много тъпо сравнение за твоята теза защото нокиа сама държи към 30% от продажбите на мобилни телефони в света а сименс преди 2 години продадоха поделението си за мобилни телефони на китайците BenQ

Зайо, не става дума за тъпите ти проценти, а става дума за качеството. Поне за мен качеството на Нокиите в САЩ, е по-лошо от качеството на Сименса в Европа. Едното прави връзка, другото не прави. Едното може да има хиляди екстри пред другото, но по основното си предназначение гълта прахта на другото. Дялове се продават ежедневно, но това не прави Сименс калпав телефон пред Нокиата.

Пет Сеп 21, 2007 10:16 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Поне за мен качеството на Нокиите в САЩ, е по-лошо от качеството на Сименса в Европа.

Пак генерализираш, а не трябва :? . Трябваше да кажеш - "Качеството на безплатните телефони в САЩ е по-ниско от това, на телефоните дето са платени в Европа". И така, щях да съм абсолютно съгласен с теб. Защото не може да искаш от телефон за 15$ да бъде качествен. Купи си една Нокия на нормални цени и ще си говорим после пак 8) .

Пет Сеп 21, 2007 10:22 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
Абе велика дискусия спретнахте колеги...
Цецо само да ти кажа за армиите....(3-4 поста по-нагоре)
точно швейцарската армия е много добре оборудвана и може да е модел на доста малки страни като нашата :!: там щатни офицери и сержанти(абе въобще щатен личен състав) са тези които имат специална квалификация - като пилоти, танкисти и т.н. Другите минават начално военно обучение и после по някъв план дават 2-3 седмици запас през незнам колко време. в това време им се дава пълното трудово възнаграждение... и прочие.
Даже мениджърите в по-сериозните фирми им е много по-трудно да растат в кариерата ако нямат подходящо офицерско досие....
тъквизи ми ти рабути :)
П.С. Ако трябва да сме честни и те от доста време правят опити да си съкратят армията или поне скъпите ф-18 ама пусто при тях нали е демокрация та дрънка винаги се прави всенароден(всекантонен) вот и засега няма развитие по въпроса

Пет Сеп 21, 2007 10:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
Пак генерализираш, а не трябва :? . Трябваше да кажеш - "Качеството на безплатните телефони в САЩ е по-ниско от това, на телефоните дето са платени в Европа". И така, щях да съм абсолютно съгласен с теб. Защото не може да искаш от телефон за 15$ да бъде качествен. Купи си една Нокия на нормални цени и ще си говорим после пак 8) .

Защо си мислиш, че си баба Ванга и че слънцето винаги изгрява над твоята къща :) И откъде си убеден, че говоря за Нокиата, която използвам ? Трябваше да кажеш: "Ако говориш за онзи телефон Нокиа, който купи заедно с картата, не си прав " и продължаваш в същия дух. Но, дори и за него да говоря си в грешка, не е $15, а е $35. Говоря за няколко човека, тук в САЩ, които са имали Сименси в България, а тук имат Нокии. Единия го познаваш, художника, с който пренасяхме онези легла. И не са от таралясниците като моята Нокиа, ами са от моделите над $250.

Пет Сеп 21, 2007 11:42 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
OK, прав си - всичко в САЩ е боклук 8) . Така трябва, вече да е добре :D.

Пет Сеп 21, 2007 11:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Dimitar написа:
OK, прав си - всичко в САЩ е боклук 8) . Така трябва, вече да е добре :D.

Пак генерализираш нещата, а не е добре :D , ако се върнеш по-нагоре, никъде не споменавам такова нещо.

Съб Сеп 22, 2007 12:01 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
и кой модел на сименс толкова те е впе4атлил?
да кажеш сименс имат яка медицинска техника разбирам но телефоните им бяха пълни дървета
имах глупоста да си купя такъв на времето беше върховият им модел със слайдър
нямаше обхват . хабеше батерията и на третия месец му се прецака мултимедийната карта и ми поискаха 200 евро за нова след което го изхвърлих
това беше преди доста години и пове4е такава грешка не съм правил

Съб Сеп 22, 2007 12:04 am
Профил

Мнение 
Абе че телефоните са калпави са калпави, и безплатните и платените. Всъщност проблема споредмен е малко по друг, не е въпрос че телефона е направен калпав за САЩ според мен, а че те просто внасят калпавите модели, и не толкова като качество може би, защото те връзки, поне според моите наблюдения си правят, но просто като модели. Ама ако сравняваме Сименс с Нокия, на мен сименс ми е в категорията телефонкойто никога няма да си купя, заедно с моторола. Честно казано на послените модели не съм им гледал менютата, за Сименс говоря, но колкото съм погледнал съм се вбесявал, за моторолата няма да говорим, те са способни да направят телефон на който ни едно нещо не си е на мястото. Та за мен това че са калпави е повече свързано с тези неща, защото тези които съм купувал, а и мои познати са купували си работят, т.е. това за което са създадени го вършат, но нека да уточя, помагазините в Лас Вегас .. не знам ако на североизток е друго ...може.

Съб Сеп 22, 2007 9:55 am
Профил
Аватар

Мнение 
ШШШШ ало, за русници говорихме, за турци, за армии - сега за Нокии и Сименс?

:)

Турската армия има много специална функция в държавата им. Тя е гарант за светското управление на страната. Като почнат разните им там фундаменталисти много та печелят влияние, се вдигат военните и ги смачкват набързо. Ако я нямаше тая армия, турция щеше да е световна заплаха. Така че на този етап туската армия внася геополитическа стабилност и така да се каже работи в наша полза.

Относно другите регионални проблеми - Косово, албанците и пр. - там македонците ще го отнесат на четвъртит. Ама хак да им е. Подобно на сърбите накрая ще останат една шепа хора. Но иначе са големи отворковци - пак като сърбите.

Абе македония незнам дали е българска територия, ама македонците са много повече сърби отколкото българи.

Съб Сеп 22, 2007 12:03 pm
Профил ICQ

Мнение 
Туската армия няма нищо общо с Българската, там има ред и дисциплина. По границата почистваха тяхната страна в пълно бойно, и не смееха нито да се оплачат, нито да се размотават насам натам, напата част на границата се почистваше от голи до кръста "войници" които повече пушеха и ходеха за вода отколкото да чисеха границата. И по наряди като сме се засичали, то си личи дисциплината.

Съб Сеп 22, 2007 12:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ToHu написа:
Туската армия няма нищо общо с Българската, там има ред и дисциплина. По границата почистваха тяхната страна в пълно бойно, и не смееха нито да се оплачат, нито да се размотават насам натам, напата част на границата се почистваше от голи до кръста "войници" които повече пушеха и ходеха за вода отколкото да чисеха границата. И по наряди като сме се засичали, то си личи дисциплината.

То така е било и по време на войните, което не е пречело на българската армия да печели битките :-)

Заек написа:
и кой модел на сименс толкова те е впе4атлил?
да кажеш сименс имат яка медицинска техника разбирам но телефоните им бяха пълни дървета
имах глупоста да си купя такъв на времето беше върховият им модел със слайдър
нямаше обхват . хабеше батерията и на третия месец му се прецака мултимедийната карта и ми поискаха 200 евро за нова след което го изхвърлих
това беше преди доста години и пове4е такава грешка не съм правил

Примерно MC60, джелязо, и в пълния, и в преносния смисъл :D

Пон Сеп 24, 2007 4:35 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цитат:
Туската армия няма нищо общо с Българската, там има ред и дисциплина
- не само.И много смъртни случаи.В Шумен като служех бяхме в ротата само 3 българи.Имаше такива дошни да слижат от Турция тук.На въпроса Защо точно тук - вижте мизерията,те отговаряха - да ама тук ще се прибереш жив и здрав,а там не се знае дали изобщо ше се прибереш жив ( зависи в коя част на страната им служиш).Това бяха хора на по 30 - 32 години.И както си живее в Истамбул - привикват го да служи - тои идва в България,отбива си тука казармата и се прибира да си живее там.И тяхните власти не могат да го закачат щото е служил :wink:
Днеска по телевизията даваха за събитията 44-45 година.Четоха документи от архива.Руснаците на своя глава са дошли в България.Покрай Георги Димитров са затрили доста привърженици на демокрацията.Коментара беше че тогава за първи път народните представители поставили държавните интереси над собствените си - ама Сталин нещо не му се харесало това.Искал България както и другите източноевропейски страни да са по руско влияние.Ситуацията била такава- ако вие не го направите- ние ще го направим.Доста интересно беше.Благодарност - добре.Ама да се командва какво да става тук - не съм съгласен.

Пон Сеп 24, 2007 5:44 pm
Профил

Мнение 
Ки4о написа:
Днеска по телевизията даваха за събитията 44-45 година.Четоха документи от архива.Руснаците на своя глава са дошли в България.Покрай Георги Димитров са затрили доста привърженици на демокрацията.Коментара беше че тогава за първи път народните представители поставили държавните интереси над собствените си - ама Сталин нещо не му се харесало това.Искал България както и другите източноевропейски страни да са по руско влияние.Ситуацията била такава- ако вие не го направите- ние ще го направим.Доста интересно беше.Благодарност - добре.Ама да се командва какво да става тук - не съм съгласен.

Коя е тая телевизия бе?
Не знам кой как си представя нещата ама, вариант България да остане с ФАШИСТКО упраленив е НЕМАЛО. Нашите управници тогава много са искали да се предадат на англичаните само дето англичаните не са искали да дойдат насам. Нашите чакали, чакали... едва на 2 септември когато руснаците са аха до гъза ни идва Муравиев. Само дето той не е много убедителен - не скъсва тотално с немците, не прави контакти с руснаците. Накрая на другарят Сталин му писнало да чака и на 5.09.1944 СССР най-накрая ни обявява война... от там насетне нещата са били ясни, всякакви спорове кой ще ни вземе станали излишни.

Не знам дали има смисъл да спорим за руснаците... защото в нашата история мноооого по-голям пръст (среден май) имат англичаните.
Още от руско-турската война - дали руснацуте са ни освободили или окупирали? Май нито едното, нито другото... thanks то ингилизите ние нито ставаме свободни, нито руска губерния ами де-факто си оставаме турски васали. После Първата Световна - ние много искаме да сме на страната на Антантата (на страната на братушките) ама ингилизите ни нъ сакат.... Поне да са ни оставили на мира пък те обещават на комшиите ни наши територии ако минат на тяхна страна, а на нас обещават само един гол....
Ех нито на тяхна страна - нито неутрални... Ама ние нали сме пичове сме им го върнали тъпкано... Ами така де, като не щете мира на ви секира ;-)
Само дето Чърчил сигурно е бил злопаметен (или пък си е записал че сме му натрили носа) и WWII пак не ни иска в техния отбор...

Пон Сеп 24, 2007 6:41 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 59 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4