Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Една сериозна батерия 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение Една сериозна батерия
http://www.nextenergynews.com/news1/nex ... -10.1.html :D

Чет Окт 04, 2007 12:22 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Както пишат хората там - на пръв поглед може да ви прозвучи, като че ли това е ядрен реактор, ама не е :D

Пет Окт 05, 2007 1:26 am
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
ИТАР-ТАСС 14.06.2010
Светът е на ръба на ядрена война след взривове причинили огромни разрушения в град Тианджин (Китай). Според достъпната до момента информация Тианджин е бил подложен масирана атака с тактически ядрени заряди. До момента никоя терористична организация не е поела отговорност.

ИТАР-ТАСС 16.06.2010
Причината за разрушенията в Тианджин е установена. Причината е в дефектни атомни батерии. Разстрелът на оцелелите инженери и проектанти ще се състои на 18.06.2010.

Ще ме прощавате, не се сдържах.

Пет Окт 05, 2007 12:34 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не може да направиш ядрен взрив с материали от батерия за Бета разпад. Особено ако концентрацията е под 1% дори.
Но аз виждам следната новина да се задава:

CNN : 12.05.2012
Милиони мобилни компютърни устройства неочаквано бяха изтеглени от водещ производител след поредица от инциденти причнинени от батериите на устройствата.
Считаната до момента за безопасна технология изненадващо породи паника след като батериите на над 10 000 устройства вследствие на разхерметизация причиниха радиологични инциденти , много от които завършили трагично за собствениците и техни близки. Компанията призовава всички собственици на подобни устройства , чиито батерии са били сглобвени в България незабавно да се обърнат към най-близкия оторизиран за подмяна сервиз. Всички дефектирали устройства са били сглобени в България . Въпреки това компанията изтегля цялата серия за да гарантира безопасността на всички свои продукти. Причините за масовите инциденти с този тип устройства все още се разследват. Компаниите препоръчват за гарантиране на максимална сигурност в батериите от ново поколение , както и в самите устройства да бъдат вградени сензори за радиологична безопасност.

:)
Сори ама и аз не можах да се сдържа ;))))))

Пет Окт 05, 2007 2:11 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Ами то подобни батерии летят в космоса от години. Не знам но във много стари рускикнижки съм чел за такива батерии, та не разбирам кое е революционно нововъведение. Може би са измизлил начин да намалят напрежението за сметка на тока, но то това е може би по скоро конструктивен проблем, и предполагам има отдавна решения.

Пет Окт 05, 2007 8:31 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]