| Автор |
Съобщение |
|
WDW
Ранг: Популярен
|
 Дискусия на тема сблъсък...
--------------------------------------------------------------------------------
Мъчи ме една теоретична формулировка:
Ако те блъсне едно тико с 50 км/h или един мерцедес със същата скорост, в кой слуай пораженията в-у пешеходеца ще са по-малки!
Не се разглежда формата на колата и условията, а чисто теоретично има ли разлика ?
_________________ Сичкото що е транзистор за илядо и пестотин волта се е BU ...
|
| Пон Окт 08, 2007 4:41 pm |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Естествено, чисто теоретично мерцедеса има по-голяма маса, която при същата скорост има по-голяма енергия. Така, че се моли да те блъска Тико, а не Мерцедес  .
|
| Пон Окт 08, 2007 4:49 pm |
|
 |
|
HCL
|
От друга гледна точка, Мерцедеса има някакви с-ми за предпазване на пешеходеца при удар. Чупещ се капак с цел избягване силен удар в главата и други такива. Най-добре да не те бльска нищо!
|
| Пон Окт 08, 2007 5:23 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
mda....
като изключим наистина , че в мерцедесите има системи дето пазят хората при евентуален сблъсък...
за мен въпроса звучи като:
Здравейте, чудя се ... аз съм на петият етаж... как ще пострадам повече -> ако скоча от прозореца или от терасата 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Окт 08, 2007 6:45 pm |
|
 |
|
3aek
|
преди време някой разясняваше каква е разликата ако пандеш от 1-ви и от 10-ти етаж
- като падаш от 1-ви се чува: ТУП - аааааааааааааааах!
- като падаш от 10-ти се чува: ааааааааааааааааааааааааааааааааааааах ТУП!
|
| Пон Окт 08, 2007 6:57 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Най кофти е от четвъртия - ааааааааа/туп/аааааааааа
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 09, 2007 7:52 am |
|
 |
|
zaphod
|
е по принцип по-голямата маса ще нанесе повече поражения, но зависимостта клони към константа. така че разликата между тико и мерцедес ще е почти никаква, понеже и двете са доста по-тежки от пешеходец.
|
| Вто Окт 09, 2007 11:42 am |
|
 |
|
Ico_Belqta
Ранг: Новодошъл
|
Ами чисто теоритично. И двата автомобила са толкова по-тежки от теб , че ако не разглеждаш формата няма значение коя те е блъснала.
От чисто физична гледна точка замисли се от закона за запазване на импулса с колко ще намалиш скоростта на тико и мерцедес при евентуален сблъсък.
И на фона на 50 км/час колко е това.
Освен това не си казал дали шофера е натиснал спирачки. Щото ако не е си е чисто прегазване а не сблъсък.
_________________ Мразя червени жички !!!
|
| Вто Окт 09, 2007 11:44 am |
|
|