|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:25 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Никога досега не съм дискутирал цена за работа която предлагам на всеослушание. Цената е въпрос на преговори. Аз да не продавам коли на Горубляне? Или сирене в магазина? Тъпо е. Даже напротив - аз ако съм търсещия работа и някой ми фиксира цена в обявата - няма да му обърна внимание.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 10, 2007 9:03 am |
|
 |
|
rumen
Ранг: Почетен член
|
Всякак става.
|
| Сря Окт 10, 2007 2:44 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Да дискутираш цена е едно, да обявиш цена за изработка е друго  Дискутирането е процес на обсъждане защо е такава цената. Фиксирането на цена за мен означава още нещо, човека пускащ обявата, може би си е направил труда да проучи как върви заплащането за съответния вид работа, докато липсата на цена означава, че се опипва търсещия работа за колко е съгласен да работи, което е някак си за мен неприемливо. В това отношение ми харесва пазара на труда в Хамериката, предварително се обявява цената на труда.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Окт 10, 2007 4:22 pm |
|
 |
|
3aek
|
ами ако се обявява някой ще спечели друг ще загуби
тези които имат работа и държат на висока цена за труд ще научат че има хора които се навиват да работят много по-евтино в провинцията например
може би това е идеята на тайното договаряне
защото аз например не почвам никакъв проект за по-малко от 4000 EUR, по този начин отсявам сериозните клиенти, имам работа за 3 месеца напред и хич не ме притеснява че някой може и да свърши това което аз правя за 500 EUR например, съвсем скоро преди месец май се обажда някакъв симпатяга от нашите които работят в US пита колко ще ми струва да се проектира такава платка аз му казвам попадаш в минимума 4000 EUR, той започва пазарлък, ама това за 6000 USD аз за тази цена ще си го направя тук в US "а и знам как вървят заплатите в БГ", казах му директно като знаеш как вървят заплатите си намери някой да ти го направи по-евтино, питаш ме за оферта и аз ти давам ако искаш това да се прави при мен струва толкова, така че не виждам нищо лошо ако някой напише тук например:
искам да ми се проектира PC компютър дънна платка за 50 лв. - човека търси може и да намери
|
| Сря Окт 10, 2007 4:54 pm |
|
 |
|
Radjo
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 7:38 pm Мнения: 53 Местоположение: Ruse
|
Браво, де ги намираш тиа за по 4000? Дай някоя сламка, че моите клиенти се са бедни!!!
|
| Чет Окт 11, 2007 7:35 pm |
|
 |
|
3aek
|
вече те ме намират сами аз не ги търся
споко първите 15 години и аз работих за бедни клиенти ще изгрее светлина и на твоята улица някой ден
|
| Чет Окт 11, 2007 7:51 pm |
|
 |
|
tisho73
Регистриран на: Съб Окт 06, 2007 12:06 pm Мнения: 2 Местоположение: София
|
Благодаря на всички, които ми писаха ЛС.
Идеята не беше да сверявам някакви цени, да гледам да "изтъня работата" или нещо от тоя род, а да осъществя контакти с хора, които са специалисти в област в която аз не съм, а имам нужда от тяхната помощ.
Ако можех да обявя точно за какво става въпрос, кой регистър какъв да бъде, кви цикли с кви подпрограми да се завъртят и как, колко време ще отнеме и колко точно на час ще струва, вероятно щях да си напиша софтуера сам.
Ама нито съм такъв специалист, нито имам нужда от човек от типа: "Абе дай 5000 евро, па шъ ти напраим фърмуер и за совалка ако каеш."
Тва последното е шегичка. Ако можех да изкарвам от проектите си пари, които да ми позволяват да плащам за разработки по 5000 евро, с радост бих го правил. 
|
| Чет Окт 11, 2007 9:51 pm |
|
 |
|
Radjo
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 7:38 pm Мнения: 53 Местоположение: Ruse
|
3aek, аз пиша софтуер повече от 15 години. От липса на клиенти не мога да се оплача. Но когато кажа, цена 5000 евро ми казват
"абе ти някога вземал ли си толкова пари". Д вземал съм, ама само няколко пъти. Мисля, че програмистите на хонорар са ощетени поради естеството на самата им работа. Те са длъжни да бъдат едни от най-добрите в бранша, да работят много бързо и безпогрешно и винаги да стигат до завършен продукт. Иначе тия 15г. работа нямаше да ги има.
|
| Пет Окт 12, 2007 5:03 pm |
|
|